אולמרט הביתה!!

אולמרט הביתה!!

לא להאמין שהוא נשאר ראש ממשלה! אחרי כזה דוח מקומו בכרמיה! אני יסדר לו את הבית עם המבקר העיקר שילך! התוכנית לא עובדה היטב! שמעתם בגלל זה מתו חיילים! הפירוש סתם חבורה של ליצנים שהחליטה לצאת למלחמה... ומה יקרה אם יהיה עוד מלחמה חס וחלילה? ושלא נדבר על פרץ... הציבור צריך להתעורר! זאת המדינה שלנו אין לנו לאן ללכת! תבינו! צאו להפגין אולי זה יעזור...

תן לי לנחש...

אתה מאמין שאם היו מתכננים את המלחמה "נכון" לא היו מתים חיילים? בולשיט. היו מתים ועוד איך. רק היו מתים פחות. הסיבה שבגללה מתו חיילים היא שחייהם נראים לאנשים כמו אולמרט כחשובים פחות מאינטרסים פוליטיים ויציאה למלחמות על לא כלום. מי שלא רוצה להתלכלך, שלא יקפוץ לשלולית. ומי שלא רוצה שימותו חיילים, שלא ישלח אותם ללבנון. ומי שרוצה לחיות, שיפסיק להיות הפראייר של אפסים כמו אולמרט.

ל שכזו

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אבא שלי שאל אותי אם אני לא חושבת שהחיים של החיילים החטופים קדושים מספיק כדי שיהיה הגיוני לצאת במלחמה בשבילם, אמרתי לו שלחרפן מדינה שלמה, להרוג חיילים ואזרחים בשני הצדדים, ליצור עוד שנאה ועוד התלהמויות, זה בטח לא מה שמקדש את החיים של החטופים, שבאופן מפתיע לא בדיוק חזרו הבייתה מכל הבלאגן המיותר לחלוטין הזה. ובכלל, נורא מעצבן לשמוע כל היום על המלחמה והניהול הכושל שלה. הקיום שלה מעיד על כשלון בהגיון פשוט, לא הניהול שלה הוא הבעייתי כאן.

המלחמה פרצה כי ישראל, מדינה ריבונית

הותקפה בשטחה הריבוני, לא כי נחטפו חיילים, זה אומנם היה התריגר אך לא הסיבה. לא לשכוח ההתקפה היתה ללא פרובוקציה או פעולה ישראלית, היא נעשתה בתוך שטח ישראל והרגו בה 8 חיילים, מעבר ל2 החטופים. אנחנו לא חיים בווקאום או בעולם אידיאלים דימיוני, בעולם כזה, כאשר פוגעים לך בריבונות, במיוחד באופן כזה, במיוחד כאשר אתה לא נמצא בשטח שלהם, במיוחד לאחר שזה לא היתה הפעם הראשונה אז אתה מגיב, מגיב חזק, מגיב אגרסיבי ודואג לשנות את חוקי המשחק כדי שלא תהיה פעם הבאה, לצערי, זה לא קרה, הגבנו עלוב, הגבנו בצורה עילגת, אופן ביצוע רע מאד. אז שוב פעם, עם כל הכבוד לחיילים החטופים, לא יצאנו למלחמה רק בשבילם, זה היה בגלל עקרון, עקרון בסיסי של איך מדינה ריבונית פועלת כדי להגן ולשמר את הריבונות שלה, לדעתי זה היה קורה גם אם לא היתה חטיפה בכל הסיפור, בכל אופן, זה מה שהיה צריך לקרות. בכל הקשור ל"לייצור שנאה והתלהמות", מה זה בכלל קשור? יש אירגון טרור-צבאי חזק בשם חיזבאללה שרוב תומכיו דרך אגב מתגוררים בדרום לבנון, האירגון הזה הוא אירגון דתי קיצוני עם שאיפות שהם מעבר ללבנון והוא תוקף, מה לעזעזל רגשות קשורים כאן בכלל?...

ל שכזו

New member
אני לא מצדיקה את החיזבאללה, חלילה.

אבל אני לא מבינה למה מדינת ישראל רצה ישר לפתרונות מלאי דמים, בלי שום סיבה, והורגת חיילים ואזרחים תחת "זה היה צריך לקרות" ו"זו מלחמת אין ברירה". זה סילוף. מלחמת אין ברירה זה נובעת מסכנה קיומית, ואני לא רואה כאן שום סכנה קיומית. אני לא מציעה פתרונות לבעיית החיזבאללה (שחמורה מאוד בעיניי, בלי שום קשר לדעתי על המלחמה) אבל אני בטוחה שבשתי הדקות שלקחו לאולמרט לשקול מה לעשות, הוא לא ממש עבר על כל החלופות לפני שהוא מיהר להתחיל בפתרון הקל בשבילו (עם תמיכה של העם) והלא-סימפטי במיוחד לכל שאר הארץ שהייתה במצב של מלחמה, והחיילים והאזרחים שנהרגו בלי שום מטרה. שנאה והתלהמות כלומר "אנחנו ננצח" למיניהם. נו באמת, זה משחק מחשב? כל ההתנהלות של המדינה בזמן המלחמה, כאילו לא מדובר כאן בחיי אדם, כאילו אין אנשים בצד השני אלא רק פעילי חיזבאללה, כל התפיסה המעוותת הזו שגורמת לאנשים להדיל בין "אנשים" ל"ערבים", הייתה כלכך קונצנזוס בחודש הזה. אני מבינה את הצורך לעורר רגשות לאומיים, זה פשוט שהטיימינג מראה משהו על הגישה של המדינה שלנו. ולא יודעת מה איתך, בעיניי זה קצת מגעיל שרגשות לאומיים מגיעים ממקום של מלחמה. בתור ציונית, לפחות.

Fleddermaus

New member
פתרונות מלאי דמים?

עד כמה שאני עדיין מרצניק ושמאלני ללא פשרות, אני לא רואה שום פתרון אחר. משום מה יש לי הרגשה שחלקים נרחבים בשמאל הרדיקלי רואים חיי אדם רק כשהם נמצאים בצד השני של המתרס, וחיי אזרחי ישראל אינם ראויים להגנה בעיניהם. הבעייה הגדולה במלחמה ההיא היתה שלא היתה לה מטרה מוגדרת וחיילים נהרגו למען יצר הנקמה בלבד, ושם דבר קונקרטי לא הושג. אשמח לשמוע מה את מציעה בתור פיתרון, במקרה וארגון טרור חסר פשרות פותח במתקפת טילים על שטחה הריבוני של מדינת ישראל, על מטרות אזרחיות בלבד, מפר חוקים בינלאומיים ומבצע פשעי מלחמה. אני מבים שאינך מצדיקה את חיזבאללה, אבל מה הפיתרון אם לא תגובה שתביא למניעה של ותו המקרה בעתיד (מה שלא קרה)?

ל שכזו

New member
כמו שאמרתי,

אין לי פתרונות להציע. אין לי מספיק ידע על היכולות של לבנון להחליש את הכוח של החיזבאללה, או על כמה מדינות אחרות יכולות לעזור. אבל אני באמת חושבת שאולמרט יכל לקחת יותר משתי דקות כדי לשקול את האופציות. אני דווקא נוטה להסכים עם מה שאמרת על השמאל הרדיקלי, אבל אני באמת לא רואה את הדברים ככה. המלחמה הזו לא הגנה על אזרחי ישראל במיוחד, נכון? אם זה היה לשם הגנה, ולא הייתה תקיפה של מטרות אזרחיות בכלל, לא הייתי מתנגדת למלחמה. להפך, בהתחלה אפילו כמעט תמכתי בה עד שהבנתי שהיא לא מועילה לבטחון, אלא רק פוגעת.

כדי לגנות משהו צריך להציע אלטרנטיבה

ולהסביר באופן רציונלי וקר מדוע האלטרנטיבה הזו עדיפה. כפי שאני רואה, אתה בעיקר אומרת מה לא בסדר, אבל לא ממש מה כן בסדר ומה כן צריך לעשות אף אחד לא אוהב מלחמה, המלחמה הזו לא נעשתה מתוך הנאה. זה מאד פשוט, מדינה ריבונית היא חלק ממערכת, מערכת שיש בה חוקים ונורמות לא כתובים ועל פיהם דברים עובדים. כאשר אירגון טרור חזק עם יכולות גבוהות תוקף מדינה ריבונית בשיטחה, במיוחד כאשר אותה מדינה לא נמצאת בשטח המדינה ממנה בא האויב, במיוחד כאשר המדינה ככר הותקפה בעבר באותו אופן (אוק' 2000), כאשר ההפלגה אז פשוט הזמינה את התקיפה בקיץ, האופציות הן: להכנע ולהמשיך לחטוף התקפות כל תקופה מסויימת או להלחם באותו אירגון טרור עד שהוא מפסיק להוות איום. אתה מציעה לקבל חטיפת והרג חיילים נגיד כל שנה-שנתיים?, ומה אז? אחרי שנשחרר את כל הרוצחים הפלשתינים והלבנונים? לתת להם את חוות שבעה?, ולאחר מכן?, הרי החיזבאללה הוא אירגון איסלמי דתי, יש לו מטרות מעבר ללהחזיר כמה אדמות בצפון ואיסירים, הוא הצהיר עליהם לא מעט, אני מציע לך בחום לעקוב, הוא מעוניין בסופו של דבר להפיל את ישראל? מתי ה"מלחמה" תראה לך "מוצדקת"? כאשר החיזבאללה ישתלט על לבנון, יתחזק ויהווה איום קיומי?, אז זה בסדר? אז לא תבכי על אזרחים לבנונים?, אני בוכה על אזרחים ישראלים, אני קודם דואג לי לפני כל העולם.

אני לא יודע לגבי "יצר הנקמה"

אני יודע שההחלטות שנתקבלו כדי ליהיה אפשר ליצור הכרעה לא הגיעו. לא היתה הכרעה, לכן, סיבוב שני הוא שאלה של זמן.

מי קבע את הכלל הטפשי שרק כאשר מדינה

נמצאת תחת סכנת השמדה, אז רק אז היא יכולה להכנס למלחמה? למה צריך להמר ולחכות לרגע האחרון? וזה בשביל מה? "להיות צודק"?, ומה זה עוזר לי "להיות צודק", צודק ומת? מדינה נכנסת למלחמה גם אם פוגעים לה באזרחים, גם אם פוגעים לה באינטרסים, גם אם פוגעים לה בריבונות, ובכלל יש הרבה מאד משתנים והרבה מאד דרגות עצימות של פעולות צבאיות, החל ממניעה נקודתית ועד מלחמה טוטאלית בה משתמשים במאה אחוז יכולת ומשאבים ללא שום מגבלות (הכל מותר, הכל כשר). האנשים בצד השני נקראו לעזוב, מי שלא עזב לקח על עצמו אחריות, כאן מתחיל ונגמר תפקידה של ישראל בכל הקשור לצד השני. רגשות לאומיים בדרך כלל עולים כאשר את/אתה במצוקה, זה דבר טבעי ולגטימי, זה לא אומר שהמצב טוב לא צריך להרגיש טוב עם המדינה שלך אבל באופן טבעי, כאשר תוקפים אותך ויש בפניך מטרה לאומית אז הלאומיות ופטריוטיות עולה, הקולקטיב מאוחד וסולידרי יותר. אין מה להתנצל ובמה להתבייש.

במלחמה תמיד מתים חיילים

השאלה היא איך וכמה ושאלה אחרת, מה הם המטרות והאם הם מושגות. במלחמה הזאת מתו הרבה מאד חיילים בגלל ההנהגה הצבאית והמדינית ולא מכורח משימה הכרחית לצורך הגשמת המטרות. מטרות המלחמה - כמעט כולן לא הוגשמו (אומנם לבנון הורידה צבא לדרום אך הוא עושה מעט מאד וחיזבאללה כמעט השתקם לחלוטין). אם היינו פועלים נכון, היו מתים הרבה פחות חיילים ואזרחים, החיזבאללה היה מרוסק ולא מתפקד כאשר השאריות שלו רחוקות מהליטני, הוא היה חסר יכולת שיקום, והחטופים היו נמצאים איתנו.

ערב רב

New member
בטח, שיטת הרב עובדיה של "שיטוח כפרים"

הייתה מביאה להכרעה מהירה של המלחמה בלי כל הרוגים ישראלים. כמובן, יתכן שהכרעה זו הייתה בדמות תבוסה ישראלית עקב אולטימטום של נאט"ו שתחל בהפצצות מסיביות על ישראל אם זו לא תפסיק. כך או כך, הכרעה מהירה זו הייתה, בלי ספק.

למעלה