אולי תוכלו לעזור ...

Giggle Loop

New member
אולי תוכלו לעזור ...

אני מחפשת ציטוטים רצוי מוכרים, כגון מהתנ"ך, על 1. אהבה ומוזיקה 2. אהבה למוזיקה 3. נישואים ומוזיקה. ציטוטים קלאסיים, משהו כללי ( לא ציטוטים שמאלציים על יחסים בינו-לבינה). צריכה את זה לנאום רציני ורשמי שאני כותבת. תודה

nutmeg

New member
יש לי ציטוט אחד

של יהודי מנוחין באנגלית - אם בא לך לתרגם :
Music creates order out of chaos: for rhythm imposes unanimity upon the divergent, melody imposes continuity upon the disjointed, and harmony imposes compatibility upon the incongruous.​

אטיוד5

Active member
קחי

מעתיק בשבילך. לא כ"כ קשור באהבה או לנישואין, אלא אם כן חושבים על נישואים בתור מות למינו. חחחחחחחח (תיש )כשהוא חי - קולו אחד ... מת - קולו שבעה. שתי קרניו - שתי חצוצרות. שתי שוקיו - שני חלילים. עורו - לתוף. מעיו - לנבלים. ובני מעיו - לכינורות. (מסכת קנים, ג, ה)

or99

New member
../images/Emo6.gif יפה! לא הכרתי.

לא ממולץ להזכיר בפורום צער בעלי חיים וכד'...

MAD MAX1

New member
עוד משהו../images/Emo23.gif../images/Emo168.gif

William Shakespeare If music be the food of love, play on; Give me excess of it, that, surfeiting, The appetite may sicken, and so die. That strain again! it had a dying fall: O, it came o'er my ear like the sweet sound 1 That breathes upon a bank of violets, Stealing and giving odour! ואחד לא כ"כ שייך אבל נחמד של וודי אלן I can't listen to that much Wagner. I start getting the urge to conquer Poland.

גרי רשף

New member
שיר השירים אשר לשלמה..

..ישקני מנשיקות פיו בתחום הנישואים הייתי מציע לצטט את "קונצרטינה וגיטרה" של אלתרמן וארגוב.

Giggle Loop

New member
תודה, תודה

אבל ברשותכם משנה כיוון .. ציטוטים עבריים מוכרים על אהבה למוזיקה, מישהו שכל חייו היא מוזיקה.

אלעד2

New member
יש את השיר של הפרברים-

בערך כך כשאני אני עייף- אני שומע מוסיקה וכשאני עצוב- אני הולך למוזיקה אכן כמה יפים צלילי הפלא רוך ומרגוע לי בימים שכאלה...

שְׁבָא

New member
לילה, לילה, הגיטרה נרדמה...

לילה, לילה, ולחיה חמה. כך תנום, אך כשתקום היא תשוב אל אצבעותי נומי, נומי, שפת חלומותי. לילה, לילה, היא חולמת מנגינה לילה, לילה, נמה בפינה. היא אתי עד יום לכתי היא יודעת - ביתי ביתה נומי, נומי, אהבה שקטה. אם יחזור לכאן האור יחד זמר חדש נכתוב נומי, נומי, נומי לילה טוב. --------------- שיר קטן, מושלם כמו יהלום. מלים אהוד מנור לחן מתי כספי

ולשיר הזה קוראים

באופן מפתיע: מוזיקה. מילים: נעמי שמר לחן: ס. פדרוני (מי זה?) אם יהיה ביקוש אוסיף את המילים

איתמר ש

New member
יש *מה* השיר של הפרברים?!

ועוד בכותרת?! שכולם (לא כולם, לא כולם) יתפוצצו?! מה זה. ואיפה הערנות שלכם? אני זה שצריך להתריע פה?

hillelg

New member
גרי! עליך לא הייתי מאמין!

"ישקני מנשיקות פיהו" (שה"ש א, א). מזכיר לי, אגב, את משחק משעשע של ילדים (חרדים-ספרדים, משם אני מכיר): סופרים עם האצבעות את המילים כשקוראים את הפסוק: שיר-השירים-אשר-לשלמה-ישקני-(חמש אצבעות עברו)-מנשיקות-(ועכשיו מרימים את האצבע השניה, כמו אקדח:) פיהו!

למעלה