אולי תוכלו לעזור

bubiky

New member
אולי תוכלו לעזור

יש מישהי שאני מכירה, בחורה צעירה גרושה עם ילד בן 6 , עובדת בנקיון ולומדת בערבים. בשנה האחרונה הילד היה לבד בבית, מכתה א חוזר לבד הביתה ומחכה לאמו שחוזרת בערך ב-9 או 10 לילה. אחותי היתה לוקחת אותו פעם בשבוע לאחר הצהרון (שסידרה לו באמצעות מנהלת הצהרון) וגם עכשיו הוא בקיטנה שאחותי סידרה לו אבל...הילד לבד, בודד, מסתובב ברחובות, אין לו אף אדם בעולם, אמא שלו יודעת שזה לא בסדר אבל לא עושה כלום (היא בכלל במקום אחר בחיים) מיותר לציין שברווחה יודעים עליו ובביה"ס יודעים עליו, אבל אף אחד לא עושה כלום. אני חשבתי שאם נוכל למצוא לו חונך שיהיה איתו כל יום, או אשה שתשמש לו כמו סבתא ש"תאמץ" אותו כנכד עד הערב ואז יחזו הביתה לאימו. אימו אוהבת אותו אבל לא מצליחה להביא את עצמה לטפל בו כמו שצריך, כואב לי על הילד ואני לא יודעת למי לפנות.

מתנצלת מראש

אני מכירה המון ילדים בני 6 ,ילדים להורים נשואים שנמצאים לבד עד השעה 22:00 לבד בבית. בלשכה לשרותים חברתיים מודעים למצב וכנ"ל גם בבית הספר , על פי החוק , במדינת ישראל אסור להשאיר לבד ילד מתחת לגיל 6. מכיוון שהוא בכתה א' , סביר להניח שהוא מעל גיל 6. האם האמא ביקשה את העזרה או שאתם כשכנים טובים רוצים לעזור
בנוסף,את מציינת שהאמא עובדת וזה מצויין שהיא לא נסמכת על קיצבאות וגם לומדת בתקווה לעתיד טוב יותר ובטוח יותר כלכלית. גם אני חד הורית,עובדת ולומדת ויש ימים שהילדה שלי שאומנם בת 8 וחצי ,נשארת לבד עד שאני מגיעה מהלימודים.

לערב את המשטרה או שוב שירותי הרווחה

מה זה ילד בן 6 לבד?? יש לי ילד בגיל הזה ואני לא יכולה לתאר לעצמי טראומה כזו. עם כל הכבוד לרצון שלך, הילד נמצא בסכנה ועליכם לפעול במהירות.

למעלה