אולי תוכלו לעזור לי ?

אולי תוכלו לעזור לי ?../images/Emo10.gif

ובכן יש לי אחות בת 47, היא לא נשואה והיא פגועת נפש החל מגיל 22 בו תאונת דרכים קטעה את חייה היפים ושינתה את חייה. היא לא נישאה, אינה מסוגלת לקיים משפחה, נוטלת כדורים, אינה נכה פיזית, והבעיה הגדולה שלה שהיא בודדה מאוד. היא תלויה בהורי שהם כבר אנשים מאוד מבוגרים, גרה בדירת חדר ממש לידם, בתכלס היא עובדת (בנתיים) ואחר כך נמצאת שם עד שהיא צריכה ללכת לישון, אז היא הולכת הביתה. היא כל הזמן שוקעת במחשבות של מה יהיה כשההורים לא יהיו, מי ידאג לה ? (היא לא כל כך עצמאית) מה יקרה אם יפטרו אותי ? אני גרה רחוק מהם מאוד, פרט לכך אני אם לארבעה קטנטנים ואין לי את היכולת והזמן לבוא הרבה.(הם גרים בצפון הארץ ואני בדרום) גם אחי איש משפחה ואין לו אפשרות לבוא לשם הרבה. לאחותי בעיות רבות ביצירת תקשורת עם אנשים כך שאין לה חברות כלל. איך לדעתכם ניתן לעזור לה ? אנחנו מרבים לחשוב על העתיד, ניסינו לחשוב על מסגרת מתאימה אך לצערי אין דבר כזה. האם יש משהו שיכול לתת לנו רעיונות, אולי משהו שנמצא בתוך זה גם ? עיזרו לי ! כוכב היחידה

למה אין מסגרת מתאימה?

לא מזמן דובר פה על כפר מיוחד. חייבים להיות מקומות מיוחדים כמו בית לחיים או מקום מגורים אחר שדואג להעסיק ולגם לטפל באנשים מיוחדים. ניסית לברר באנוש? לפי דעתי צריך להתחיל ולברר ומאד יכול להיות שאם היא תעבור לגור במקום שיהיו בו עוד אנשים עם קשיים , וגם מי שידאג להם , יהיה לה יותר טוב מאשר להיות כל הזמן עם הורים קשישים. תרימי טלפון לאנוש ותתחילי לברר. בהצלחה.

מסגרות מתאימות

אשמח אם תוכלי לפרט לגבי המקומות שהזכרת, האם אלו מקומות ספיציפים לבעיות נפש ? מי זה אנוש ? ארגון כלשהו, היכן ניתן להשיג את הטלפון ? איפה המקום הזה נמצא ? אשמח אם תוכלי לפרט לי בנושא כי אני לא מכירה את הנושא כלל. כוכב היחידה

ל ו ל י ת

New member
כוכב! אני מוסיפה קצת...

ישנן כמה אופציות. לא מכירה אותן אישית אבל שמעתי עליהן ושווה לבדוק. 1) אנוש: יש להם סניפים רבים ומנהלים קבוצות לנפגעי נפש עם פעילויות חברתיות וכאלה. קחי כמה טלפונים שלהם: 03-5400672 = זה של המרכז הארצי שלהם. נסי שם תחילה, ואם לא שם אז הנה עוד מה טלפונים של כמה סניפים שלהם: 02-6724723, 02-9992226 ,03-5353431 , 03-6766565 ,03-6774062 ,03-5239036. 2)"התמודדות" - קבוצות לעזרה עצמית ותמיכה בנפגעי נפש: 03-5283744 02-5373906 כאמור לא מכירה אותם אישית רק יודעת על קיומם ויודעת שלאנוש יש סניפים "תחת כל עץ רענן" כמעט. שווה בדיקה.

נאווצוק

New member
לכוכב עוד קצת אינפורמציה../images/Emo141.gif

שלום רב, יש מה שנקרא הוסטלים ודיור מוגן ועדות קבלה מתקיימות דרך בקשה ממשרד הבריאות המחלקה לנפגעי נפש יושבים ברמלה יש גם פניה אולי דרך מקום המגורים, ההוסטלים הם בכמה רמות תפקוד לפי אותו אדם ככה יש רמות שונות לעצמאים ולא שלא, במקרה שלך אחותך לפי הבנתי דיי עצמאית,ואולי לה דיור מוגן יותר מתאים יש צורך להגיש בקשה ואז מתקיימת כאמור וועדות קבלה, לאנוש יש גם וגם מועודונים שווה לך להכנס לאתר קולות שם יש גם הכוונה ולינקים למשרד הבריאות, יש באלון הגליל חדש לדעתי הם כבר מלאים כולל מגורים ועבודה הנהריה יש הוסטל וגם בחיפה ובטח בעוד מקומות צפון זה מאוד כללי. ואולי שווה לך לבדוק מקום בדרום כך שהיא תיהייה קרובה אליך יש הוסטלים לכל הרמות בכל הארץ והיום הכוון של משרד הבריאות הוא דיור מוגן להוציא את החברה החוצה לחיים עצמאיים. תוספת את יודעת מה שאת אומרת כל כך מרגיז אותי על חוסר מסגרות מתאימות לאצמעים אני כתבתי תוכנית למפעל הכולל את אלא שאין מסגרת גבוהה המתאימה להם רק שהכל נפל ולא בגלל בעיות כספיות אלא לא חשוב שיהייה בהצלחה.מקווה שעזרתי

nutmeg

New member
היי כוכב -

הזכרת תאונת דרכים. האם אחותךמוגדרת גם כמי שנפגעה בראשה? כלומר חבלה כלשהי? כי אם כן טווח האפשרויות קצת גדל. לא בהרבה אבל בכל זאת, כל דבר עוזר.

אכן כן, אתן עוד פרטים על אחותי

הבעיה היא שאחותי קבלה בתאונה מכה בראש והיתה מחוסרת הכרה, ומאז כשחזרה להכרה לא חזרה לעצמה, הזכרון הלך לה, ועד היום יש לה קושי בזכרון של ארועים ודברים, הבעיה אם אחותי שהיא לא טיפשה, אפשר לדבר איתה והיא מדברת לעניין כמו כל אחד, אולם יש לה קושי ליצור קשר עם אנשים, אין לה בטחון עצמי,אי אפשר לתת לה אחריות כמו לשמור על ילד קטן כי לזה היא לא מסוגלת, היא תלותית ואפילו במילוי טופס מבקשת את עזרת ההורים, בכל דבר הוריי לוקחים אותה ועושים יחד איתה כך היא הורגלה לטוב ולרע. קשה למצוא חברה שתתאים, אנשים שיהיו כמוה, היא לא משתלבת כלל בחברה הרגילה, אנשים בחברה הרגילה לא ינסו להתקרב אליה כי מרגישים שהיא אחרת שהיא שונה. והיא בודדה. כל הזמן אומרת שהחיים עבורה לא שווים, כי משפחה לא תוכל להקים כמו לנו. וההורים כמובן שלא נהיים צעירים. מה עושים ? כוכב היחידה עובדת עיצות

nutmeg

New member
כשאגיע לעבודה ביום א´

אכתוב לך כאן את הפרטים של "כישורית" זוהי מסגרת מגורים ותעסוקה נתמכת מיוחדת ביותר. עוד שאלה לי אלייך. האם אחותך עברה תהליך שיקום של נפגעי ראש במכון כמו רקנטי או בית לוינשטיין? פעמים רבות את התפר למסגרות בקהילה עושים העובדים הסוציאלים שעובדים במכונים הללו אחרי שהמשתקם מגיע למיצוי יכולותיו השיקומיים במכון.

לא אחותי לא עברה כל תהליך שיקומי

הסיבה לכך היתה שהורי פחדו מכל דבר שעשוי היה אחר כך להפריע בחזרה שלה למקום העבודה שלה, כך שהיא היתה זמן מה בבית ומשם הוחזרה כמה שיותר מהר לעבודה. כולם אמרו שהתהליך השיקומי הטוב ביותר יהיה להחזיר אותה לעבודה כמה שיותר מהר ומאוחר יותר התברר שזו היתה טעות לפעול ככה. אודה לך מאוד אם תתני לי פרטים נוספים על "כישורית". בתודה כוכב

nutmeg

New member
אם הי אלא עברה תהליך שיקומי

עדיף שתעבור אחד כזה. לא מאוחר עדיין. את רואה שבחשבון הסופי "לחזור למקום העבודה" זה לא הדבר הכי חשוב. כדאי לעבוד גם על העצמאות. בתהליך השיקומי גם מגדירים את היקף הבעייה ומקבלים את התמיכה המגיעה מהמוסדות ממקום תעסוקה (מה שנראה שאחותך אינה צריכה), עד מגורים, מלווה אם צריך וכד´. גם כדי להגיע לכישורית היא צריכה להיות "מוכרת" בביטוח לאומי כזכאית לשיקום ולכל מה שמתלווה אליו כי הנהלת הכפר מסתמכת על הקיצבה שלה כחלק מהמימון. אני מוכנה לתת לך את הפרטים של כישורית אבל נראה לי שיש הרבה עוד מה לעשות לפני זה. במקומכם הייתי פונה לביטוח לאומי קודם (כי הוא המממן העיקרי) ומגישה את הטפסים. בשלב ראשון יש להגיש טפסים למחלקה לנכות כללית, לעבור ועדה רפואית ואחר כך להעביר את התיק למחלקת שיקום ולהתחיל להפגש עם עו"ס. משם אפשר להגיע למכוני השיקום עליהם דיברתי, לכישורית ולכל מקום אחר - כי בטח יש עוד שאולי אני לא מכירה. קיימת גם עמותה בשם "עפר" אם אני לא טועה שהוקמה על ידי משפחות של אנשים שנפגעו בראשם. גם אליהם כדאי לפנות ולשמוע מתוך נסיונם מה כדאי לעשות ולאן לפנות. בקיצור - תהליך ארוך לפניכם אבל צריך להתחיל. הכי חשוב זה לעשות שינוי בחשיבה שלכם ולהבין שאתם לא "זורקים אותה מהבית" אלא עוזרים לה לפתח את העצמאות שלה.

נאווצוק

New member
לכוכב

כמו שגם אני כתבתי קודם התהליך מתחיל דרך ביטוח לאומי ואם כבר מוכרת כנכה אז התהליך קצר יותר רק צריך לפנות למחלקה המתאימה לגבי מקומות גם כתבתי למשרד הבריאות יש אתר ובו יש את כל המקומות בביראות הנפש או נפגעי ראש וכו´ את יכולה להכנס לשם דרך " משרד הבריאות " ושם יש כוון לכל דבר ויש אפשרויות להתקשרות נדמה לי גם לשאלות ולמשפחות. שווה ניסיון קצר גם דרך האינטרנט. וכן נשמע שהיא זקוקה למסגרת שיקומית ויש גם לגילה יש הרבה אופציות צריך פשוט לפנות לגורמים המטפלים זה לוקח קצת זמן ומצריך השקעה בזמן ואנרגיות אך שווה גם בשביל אחותך ולכל המשפחה שהיא תיהייה במסגרת מוגנת המספקת לה את כל הצרכים והיא מטופלת 24 שעות ביממה בהצלחה נאוה.

nutmeg

New member
כוכב - לא הספקתי

מהעבודה היום לנבור בניירת... היה יום מטורף. מחר אמור להיות לי יותר זמן להיות ליד המחשב ולא פגישה אחר פגישה אחר פגישה... לא שכחתי.

nutmeg

New member
פרטים על כישורית ועמותת עפר

כישורית הנו כפר עבודה/מגורים הצמוד לקיבוץ כישור (מועצה אזורית משגב). בזמנו כשבקרתי שם היה דגש על הגדרת האוכלוסיה כמי שסובלים מפגיעות ראש יחסית קלות. בכל מקרה עליהם להיות עצמאיים בניידות ומוכנים ליציאה מהבית לפחות ברמה הרגשית. כתובת: כפר כישור ד.נ. בקעת בית הכרם, מיקוד: 25149 טל: 9587575-04 פקס: 0486810-04 ראש השירות: (דאז, לא יודעת אם היום גם) מר גבי פוליצר יזמי הפרוייקט: שוקי לוינגר ויעל ורטהיימר עמותת עפר - "עזרה לפגועי ראש"

תודה על הפרטים לגבי כישורית

ממה ששמעתי גבי פוליצר אינו שם כבר, וחבל. מה את יודעת על תהליך הקבלה למקום? באיזו מידה הכסף משחק תפקיד? יש להם אתר באינטרנט?

nutmeg

New member
תשובות

בקרתי שם לפני שלוש שנים. הרבה קורה בשלוש שנים - לטוב ולרע. בזמנו הסבירו לנו שבחרו להתמקד על פגועי ראש כקריטריון קבלה בגלל העניין הכספי. אין ספק שהכסף משחק תפקיד במובן הזה שצריך לחיות, לקיים את הכפר, לשלם לעובדים, לקיים מרכזי רווח כדי להמשיך להשקיע ולהתפתח - מין זוטות שכאלו. מיותר להזכיר כך נדמה לי שקצבאות הנכות במדינה שלנו הם לא משהו, נכון? ובקשר לאתר - אני לא מצאתי.

כסף

אחרי הסיפור של כפר תקוה לא מיותר לדבר על כמה ובאיזו מידה הכסף משמש קריטריון קבלה למקום זה או אחר. אולי כמה זוטות נעלמו מעיניך, אך כישורית יושבת על אדמות מדינה והמדינה מעבירה לכל חוסה שם כ6000 ש"ח מידי חודש. בביקורי במקום הם הדגישו שהוא פותח עבור אוכלוסיית חולי הנפש, ואילו חברתי שמעה שהוא פותח עבור אוכלוסיית הסובלים מפיגור קל. נראה שכישורית פותחה עבור אוכלוסיית בעלי האמצעים, בעיקר. עד היום לא הצלחתי להשיג קריטריוני קבלה כלשהם למקום.

nutmeg

New member
OK

למה המדינה מעבירה לכל חוסה 6000 ש"ח? יש ישובים רבים שקיימים על אדמות מדינה שאינם מתממנים ממנה - למה דווקא פה? לא ברור לי. בכל אופן כשאנחנו הלכנו לבקר ההתעניינות היתה עבור פגועי נפש אבל בכפר נתנו לנו להבין ש"עדיף" להם לקבל אוכלוסייה שבאיזה שהוא מקום בתיק הרפואי רשום שקיימת פגיעה מוחית בין אם מלידה ובין אם בעקבות תאונה. ההסבר אז היה שלאוכלוסייה זו יש יותר משאבי מימון. לי מאוד ברור שקריטריון הקבלה הוא יכולת מימון בין אם מדובר במימון מדינה ובין אם מדובר במימון פרטי. לרגע לא חשבתי אחרת. בתור מי שבדקה אפשרות להקים שירות מסויים אני יודעת ומכירה היטב את הגורמים המממנים ויודעת כמה שה לא פשוט לקבל תקציבים או להסתמך עליהם באופן שוטף בלי קרטועים.

אחותי לא מוכרת על ידי ביטוח לאומי

והסיבה לכך שכל זמן שהיא עובדת כל דבר שאנחנו עלולים לעשות עלול לפגוע בה ולהעיף אותה מהעבודה. ולכן עדיף כל זמן שהיא עובדת במקום העבודה שלה לא לנסות להוציא שום הכרה בנכות, בעוד כ 3 שנים אני מאמינה שכשהיא תגיע לגיל 50 עלולים ללחוץ לנסות לשלוח אותה לפנסיה מוקדמת ואז יהיה כדאי לנסות להוציא מביטוח לאומי הכרה בנכות שלה כי לנו את כל המסמכים הרפואיים המוכיחים את המצב שלה. כרגע הוריי לא רוצים לעשות כלום כדי שלא תהיה להם סיבה להעיף אותה, והמנהל כבר ניסה לפגוע בה מספר פעמים. כל הכרה בביטוח לאומי כרגע היא הוכחה בשביל מקום העבודה שלה שהיא לא צריכה להיות שם. השאלה אם בנתיים יש לנו אפשרות בכל זאת לנסות לגרום לכך שלא תהיה בודדה ? כוכב היחידה

nutmeg

New member
כן

להתחיל לחפש באזור המגורים שלכם מועדון חברתי לאחר הצהרים. גם "אנוש" מבקשים היום "סל שיקום" אבל נדמה לי שרק עבור החלק התעסוקתי לא החברתי. צריך לברר.

למעלה