אולי תוכלו ליעץ לי....?

גלגלי1

New member
אולי תוכלו ליעץ לי....?

אני צריך מודעות לזה אני מדבר בחי´ת ועי´ן מודגש מאוד וזה מציק וצורם לי קשה לי לשים לב לזה הרבה פעמים, מה אני עושה עם זה? אני יכול לטפל בזה לבד ע"י מודעות? אם כן אז איך? ואם לא זה איך מטפלים בזה?

jongler

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo99.gif../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

בטרפלי

New member
בעיה פשוטה יש לו

משהו בראש בטח קשה לו לבטע את האויות הללו נכון וצריך ללמוד את זה אם זה אפשרי והוא רוצה באמת

ג´ונגלר יקירי, איך הולך לך בניכר ?

אם תהייה בימים אלה איתנו, אז אעתיק לך כאן, קטע ממכתב נפלא שכתב א.ד. גורדון, לרחל המשוררת שנסעה לחו"ל ללימודים. א.ד.ג, שדרייה יקירתנו, שעכשיו כמעט הטביעה אותך בחיבוקיה האוהבים, הזכירה אותו כאן בט"ו בשבט, ורציתי (כבר אז, אך לא יצא) להעתיק משהו מדבריו לפורום, היות ולדעתי הוא אולי ראשון ההוגים במאה העשרים, מה שבטוח הוא ראשון ההוגים העבריים (אחרי הפילוסופיה המזרחית הבודהיסטית ואחיותיה ואחרי החסידות) שדיבר על חיים מיתוך מודעות, מבלי לומר את המילה מודעות שעוד הומצאה בימיו. שלך, פרי מגדים

jongler

New member
אקרא ואקרא איש יקר../images/Emo22.gif

רק אשים את משקפי הקריאה שלי....

דרייה

New member
../images/Emo140.gifפרי פרי..גם לך../images/Emo24.gif

גונגלר ידידנו הנפלא מסב לי אושר בדרך כתיבתו וראיתו את העולם ולכן שולחת לו חיבוקים גדולים כי איש יקר הוא לי. ולך,פרי מגדים יקר תודה על האיזכור של דברי..אכן ציתתי את א.ד מפני שרציתי לחג העברי שלנו ,איש חשיבה משלנו... אור לך פרי יקר סוף שבוע נפלא לך ולכולם

בטרפלי

New member
לפי דעתי יש דרך אחת סך הכל

ללמוד לאהוב את זה אצלך למה זה מציק לך בכלל? לא הבנתי למה ההדגשות שלך על שני האותיות הללו מציקות לך בכלל! ממש לא מובן! תלמד לאהוב את זה אצלך! זה רק מיחד אותך! אתה יכול ללמוד עיברית ולשמוע מאה פעם את ביטוי האות המסויימת הזה בווקמן זה יכול לעזור לך לשמוע את האיות הנכון של האות ולהגיד אותה לחזור על זה כמה מליוני פעם וזה יתפס אצלך בראש קפיש

אליקים

New member
ואתה טוען שיש לך בעיה.....

אם באמת היתה לך בעיה, או שסתם המצאת אותה, מה שכתבת לגלגלי, מוכיח שהיא רק עזרה לך... מעז יצא מתוק...

conatus

New member
נראה לי ש.....

לעתים אנחנו שוגים בהגיית מילה ואז כשאנחנו נעשים מודעים לכך אנחנו מתקנים את עצמנו ואומרים אותה שוב ונכון. נראה לי שהדרך הזו יכולה להתאים לך. תנסה.

Paul Even Paz

New member
היי גלגלי

אופן אמירת המילים הינה פונקציה של תנועת לשון, הלסתות והשפתיים. אם צורת ההגייה לא נוחה לך, אפשר לפנות לאותו מרכז שמלמד את החרשים לדבר כדי למצוא תרגילי שחרור והפחתת הגייה בצורה המציקה לך. מודעות היא לצורך הבנת המצב ומציאת דרך הפתרון. רק מודעות לא יעזור. העובדה שדרך המודעות שלך להגייה הגעת למסקנה שזה מציק לך ואתה מבקש לשנות. לכן פנית לסיוע. כאשר הדיבור מהווה מטרד יש לשים לב לתוכן, לצורה ולאנרציה. יתכן מאוד שמשהו בדרך משתבש וזה מטריד אותך בצורה הזו. פאול

כשהחי´ת והעי´ן נהגים נכון. על כגון

דא, סבתי ז"ל הייתה נוהגת לומר: כאשר הכלה היא יפה, זאת כבר גם בעייה ? שיהיו לך רק "צרות" שכאלה, ובנוסף, כדאי לך לנסות לקבל את עצמך כמו שאתה, ולכבד ולאהוד את מי שאתה, שכן, אנחנו שיודעים שהרוחניות שבפנימיותנו היא סגולתנו העיקרית לא יכולים שלא לשמוח עם עצמנו כפי שאנו. שתחול עליך ברכת טוב, ואל תפחד להיות יפה. כי עין וחית מודגשים, היא היא -ולא העברית הווסבוסית- העברית המקורית והנכונה. פרי מגדים.

למה על דרך שלילה?

כקוראת שקטה שלך... שמאוד מעריכה את הודעותיך הופתעתי: לשם מה השורה המשווה סוג זה לסוג אחר? מה זה משרת? על פי מה נמדדת נכונות של שפה? האם יש אמות מידה חד חד משמעיות - אולי שפה חיה מתפתחת ומשנה את כלליה? האם לא שמעת שיש קולות באקדמיה ללשון העברית לבטל את ההבדל המחייב שימוש בשורוק ובקובוץ... בפתח ובקמץ.. משום שאלו כבר אינם רלוונטיים? שפה חיה משתנה - פושטת ולובשת צורה. ההגדרה "ווסבוסית" בפיך נשמעת תמוהה.

למה על דרך השלילה? - תגובה

אחרת יקרה, תודה על ההערה שלך. אני מסכים איתך שדרך החיוב היא הדרך העדיפה. לעניין ההדגשה, אז נכון ששפה חיה משתנה. אך לא כל השתנות מביאה בהכרח תועלת לשפה. ההדגשה של חית ועין מבדילה אותן מכף ואלף, כאשר אובדן ההדגשה יחסיר הגה מהשפה, הגה שהמצאותו מגדילה את הפוטציאל הפונטי של השפה, כאשר בנוסף לכך הוא מסייע במניעת שגיאת הכתיב המחליפה בין כף לחית ובין עין לאלף. באור ואהבה, פרי מגדים

טאטו6

New member
גלגלי...

עדיף לך לא לנסות לפתור את בעית החית והעין כי אתה עלול לגלות שמאחוריה מסתתרות בעיות אמיתיות בהצלחה

ידידי הכל בידך../images/Emo8.gif

היי גלגלי 1 בעצם הידיעה כי אתה מדבר בח´ וע´ מודגש מוכיח כי אתה ברמת מודעות מסוימת. מכאן נובע שאין שום בעיה!!! כמו שאנחנו לומדים שפות כך אפשר ללמוד לבטא איות או צליל בדרך אחרת. תחשוב על צליל במוסיקה, או תו או אוקטבה. כשמאד מאד רוצים משהוא ומוכנים לשנותו, הוא ישתנה. לדעתי האישית בלבד אתה לא באמת רציני, אני חושבת שאתה מאד אוהב את המבטא שלך וזה יוצר בך איזו שהיא מיוחדות. אני הייתי מנסה ללמוד לאהוב את המבטא שלי. ואיך סבתא שלי היתה אומרת: " שימותו כל הקנאים"... הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

למעלה