אולי תדעו... (אריגה)

אולי תדעו... (אריגה)

היי, אני יודעת שזה לא קשור בדיוק לתפירה, אבל חשבתי שאולי תדעו.. אני קצת חדשה בתחום, ואשמח לדעת איזה סוגים של אומנות האריגה קיימים. אני בעיקר מתעניינת בדברים שאפשר להכין את <המכשירים> שלהם בבית (ולא נולים גדולים שצריך לקנות). בנוסף, זכור לי מתישהו שראיתי אריגה על נול מזלג, או משהו כזה עם 4 פינים שהיו מסודרים בריבוע - מישהו יודע על מה אני מדברת? חיפשתי מידע באינטרנט ודי הלכתי לאיבוד בין כל השיטות והסוגים. אשמח לסיכום קצרצר של סוגי השיטות, המכשירים והתוצרים שלהם. תודות ושנה נהדרת לכולם

אריגה היא תמיד על נול

נול ארבעה פינים הקיפי הוא נול סריגה ונוצר בו מעין שרוך עם חור במרכז משהו כמו מקרוני ישנם נולים גדולי וקטנים ממוכנים למחצה מלא או ידניים, תוכלי להכין לך נול פרימיטיבי די בקלות אם הנושא מענין אותך, אני הייתי הולכת לראות איזה מוזיאון עממי, או את המחלקה לאתנוגרפיה במוזיאון ישראל בירושלים, תמיד יש נוליםבמקומות הללו, תוכלי ללמוד מזה למוזיאון ישראל יש גם ספרים ובהם לעיתים מראים בקיצור את האריגות לפי העדה וארץ המוצא. בהצלחה

שש שבע

New member
כפי שאמרה שכנה אריגה היא על נול אבל,

את יכולה להשתמש בכלי כנול, כלומר, את יכולה לקחת חישוק ברזל כזה של מקרמה, ליצור עליו את השתי, ועל זה לארוג אריגה אומנותית. את יכולה לקחת סלסלת קש, ולעשות כנ"ל. את יכולה לקחת אופני כושר וליצור שתי מנקודה א' לנקודה ב', ועל זה לארוג אריגה אומנותית, ואז לא רק שאין לך יסורי מצפון שאת לא משתמשת באופניים, אלא הם הופכים מוצר אומנותי. בקיצור. יש אריגה רגילה ופשוטה, ויש אריגה אומנותית. והיא יכולה להיות על כל דבר עם כל דבר. ואפשר בחומרים שונים בטכניקות קשירה שונות של החוטים, ועוד. בשביל זה, למדתי בזמנו קורס שלם. קצת קשה בהתכתבות....

אריגה עבור מה ?

גודל הנול תלוי במוצר .אני לימדתי אריגה והתחלתי עם התלמידים בכיתה ג' אריגה על נול מקרטון בגודל 20/30 עשינו מהמוצר קלמר לעפרונות . יש אריגה על נול שאת יכולה לעשות מחישוק כאשר ראת עטשה שליבה מסביב לחישוק ואח"כ מותחת את חוטי השתי את יכולה לדפוק מסמרים על מסגרת של תמונה ,על מסגרת של חלון מעץ ויש גם ארי גה אינדיאנית שהיא ללא נול כלל נקראת אריגת אצבעות . יש לי קלסרים וספרים וחוברות שאני יכולה להשאיל לך אם את מהאזור שלי .

בעקרון...

גיליתי את התחום לאחרונה, והוא נראה לי מאוד מעניין. בניתי נול מרובע קטן על חתיכת דיקט, ולמדתי לייצר ריבועים כאלו של בערך 20 על 20 ס"מ בצבע אחיד. חיפשתי המון באינטרנט ומצאתי עוד כמה שיטות לאריגה, וגם כל מיני drafts - שזה כאילו תרשימים של דוגמאות לנול - אבל לא הצלחתי להבין איך לבצע אותן, ובכלל לאיזה נול הן מיועדות. בעקרון לא הייתי רוצה ליצור שטיחים או משהו בסדר גודל כזה. אולי תיקים או וסט או משהו בסגנון. לא אכפת לי גם שהם לא יהיו עשויים מחתיכה אחת, אלא להרכיב אותם מכמה חתיכות שייצרתי בנפרד. הבנתי שיש נולים מרובעים או עגולים, ועליהם אפשר לבנות משטחים - וגם ראיתי משהו כמו נול מלבני צר עם 2 שורות של מסמרים, ובאמצע חור ארוך מצד לצד. למיטב הבנתי זה יוצא משהו דומה מאוד לסריגה רגילה במסרגות. בעקרון יש לי הרבה בלאגן בראש מכל הסוגים והשיטות, ובנוסף לא הצלחתי למצוא שום חנות בתל אביב שמחזיקה את זה - אז אני מתכוונת לבנות משהו פרמיטיבי - אבל אני לא יודעת בדיוק מה אני רוצה :) אני אשמח אם תוכלי להסביר לי מעט על הטכניקות השונות, וגם אם יש אפשרות של הערכת כמות השקעה יחסית לתוצר. כי נניח סריגה רגילה ניסיתי, אבל זה קצת יותר מידי איטי בשבילי - ובדרך כלל נמאס לי באמצע ואני לא מגיעה למוצרים סופיים. האם את גרה / מגיעה / עובדת בתל אביב במקרה? אם כן, אשמח להשאיל את הקלסרים :) תודות

לשאול, לא להשאיל. העבודה בנולים הקטנים איטית

מסריגה, אבל הנושא רחב כל כך שכדאי באמת לקרוא ולהעמיק בו קצת לפני שמתחילים. יש פורומים שמתאימים יותר משלנו.

אני בראשון

עיקרון האריגה מאוד פרמטיבי . את מ דביקה את הדוגמה על הנול .מנקבת חור בקרטון במרצע ברוחב הנול משני צידיו במרחק 1/2 ס"מ אחד מהשני תופרת תך מכונה בנקבים ומותחת את חוטי השתי תוך כדי שאת משחילה אותם ב חוט של תך המכונה .תך המכונה נראה --------------------.אורגת עם מחט לאריגה שהיא ארוכה ועבה פעולת האריגה מתבצעת כשאת מרימה את החוט השתי פעם למעלה ופעם למטה והשורה הבאה מה שהיה למטה עכשיו למעלה .אני אחפש לך חומר אנסה אולי ל סרוק .

למעלה