אולי קשור לפורום -

JoIIy Roger

New member
מקווה שתתאושש בקרוב

אני חושבת שיש לצעירים סיכוי מאוד גבוה לצאת מאירוע מוחי בזול.
נחזיק לה אצבעות לרפואה שלמה ומהירה.

עצוב מאוד.

היא בת 30, רזה, אוכלת בריא...

אההה

נאחל לה החלמה מהירה! וכמו שכתבו מעלי, מקווה שהעובדה שהיא צעירה תעזור לה בהליך ההתאוששות, וכן העובדה שפונתה (ולכן אני מניחה שטופלה) במהירות. זה קריטי כשמדובר באירועים מוחיים, כמה שעות עוברות עד שמטופלים.

לא מזמן יחסית ראיתי "עובדה" (כמדומני?) עם אייל פלד, שקיבל אירוע מוחי בביתו, ושכב כל הלילה בלי לקבל עזרה, לבדו

הוא עבר הליך שיקומי מרשים, ועדיין יש לו בעיות קשות בשליפת מילים מהזיכרון ואם אינני טועה גם בהליכה.

פולספגן

New member
לי אישית היא נראתה מאוד חלשלושה כל התוכנית.

אולי זה סימפטומים של אנמיה כתוצאה מהטבעונות‬?

מכיוון שאני לא טבעונית

אין לי מושג... טבעונים לא עוקבים אחרי ההמוגלובין שלהם קצת יותר בקפדנות מ-טורפת בשר כמוני?

בכל מקרה- בפרקים המועטים שראיתי בתוכנית ההיא- לי היא נראתה אצילית מאוד.. אולי זה היה ה"תרגום" שלי למה שאת מגדירה חלשלושה? יתכן

פולספגן

New member
היה עכשיו מערכון עם עופר שכטר בתוכנית צחוק

מעבודה שהוא צחק על מנגל צמחוני, שאמר "מה זה נקניקיות מן הצומח? האם הם גדלו על נקניקיות החורש?"

דווקא כמישהי שלא מתנזרת מבשר, תרבות ה

מנגלים די מגעילה אותי.
כמה בשר אפשר לאכול בפעם אחת, ראבאק?
(ונקניקיות אני מתעבת בכל מקרה).

לעומת זאת, שיפודים שיש עליהם פטריות פורטבלו, עגבניות שרי ופלפלים בשלושה צבעים דווקא בלסתי בכיף ביום העצמאות

פולספגן

New member
אני אוהבת לערבב הכל באותו שיפוד -

בכל שיפוד יש מחיצה של ירק, פעם עגבניה, אח"כ פלפל, אח"כ בצל וגו'.

ידעתי שמישהו יגיד את זה

היא טבעונית ולכן היא חלשה, ולכן היא עברה אירוע מוחי.
כאילו אוכלי בשר לא עוברים אירועים מוחיים.
כאילו כל הטבעונים חלשים וסובלים מחוסרים.
אז כדי לאזן- אני טבעונית ואין לי מחסור בברזל וגם לא בשום דבר אחר, ואני לא לוקחת תוספים. בשר הוא ממש לא המקור היחיד לברזל.

פולספגן

New member
כאשר הגוף חלש
הגוף בועט.

חולשה בנושאים שונים (גם נפשית) אינה אומרת שאדם לא יכול להיות חזק בנושא אחר.
ולעיתים דווקא חוזק גדול מאד בנושא מסויים גוזל הרבה אנרגיות להתמודדות במצבים אחרים

פולספגן

New member
אני מסתכלת על התוצר הסופי והוא שאת רואה

אישה צעירה עם גוף של קשישה שבקושי מחזיקה את עצמה וצריכה להשען על חפץ.

ומי אמר שזה בגלל הטבעונות?

לא ראית אף פעם אוכלי בשר חולים וחלשים? וטבעונים בריאים וחזקים? נו באמת. בתור מישהי שכל הזמן מעלה טיעונים מדעיים, הייתי מצפה שתדעי שמבנאדם אחד אי אפשר לעשות סטטיסטיקה, גם אם הוא הופיע בטלוויזיה.

פולספגן

New member
זאת הסטיגמה שיש על הטבעונים

נכון שזאת הכללה, אך בכל סטיגמה והכללה יש מן הנכון.

kagome10

New member

לפי ההיגיון הזה, שחורים פחות חכמים מלבנים, ואפ תקרב קצת לישראל, אז אשכנזים יותר חכמים ממזרחים. הרי בכל סטיגמה יש מן נכון!

למעלה