אולי פה זה המקום.....

אולי פה זה המקום.....

אז ככה, כל שישי שאני חוזר הבייתה אני עובר ליד הקניון (רמת אביב) ויש שם דוסים שמחלקים עלונים, ומשכנעים ילדים(בדר"כ) להניח תפילין. וזה ממש ממש מעצבן אותי, כי עם כל הכבוד זאת שכונה סופר חילונית, ואין להם מה לחפש פה חוץ מלנסות להחזיר בתשובה... וכמו שאני לא מנסה להחזיר בשאלה בשכונות דתיות הם גם לא צריכים לבוא לפה. לפני כמה זמן גם נפתחה פה איזה ישיבה קרוב מאוד לבית שלי. ומתחילים להיות יותר ויותר דתיים בשכונה ותמיד יש מריבות וויכוחים איתם. אבל התרגלנו כבר. היום שחזרנו מבית ספר היה כבר יותר מדוכן אחד שלהם וזה כבר ממש ממש הרגיז אותי, אז התחלנו קצת לצעוק ולעשות בלאגן, אבל יותר מזה לא היה אפשר... אם יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות בנושא, אני יכול לארגן הרבה חברה (להפגנה, או כל דבר אחר) על מנת לעשות משהו בנושא.... אני מקווה שתבינו אותי ותוכלו לעזור דני מהשכונה החילונית!

shlomi_h

New member
נשמח לעזור

דני שלום אנו במפלגת שינוי ובנוער שינוי נשמח לעזור לך. אנא צור איתנו קשר בטלפון: 035620118 או 026242104 או בדוא"ל: [email protected]

ובאי מייל לכתוב?.....

אולי את ההתחלה לפחות נעשה בפורום?, כי אני דיי בטוח שהנושא יעניין עוד אנשים...

shlomi_h

New member
מאבק משפטי והפגנתי

ישנם שני מסלולים למאבק במחזירים בתשובה: א. לבדוק בעירייה האם הם צריכים אישורים (ועד כמה שידוע לי הם צריכים) והאם יש להם אישורים (סביר להניח שאין להם). אם אכן כך אפשר לדרוש מהעירייה לשלוח פקחים שיסלקו אותם משם. ב. המאבק הנוסף והחשוב יותר הוא ההפגנתי. יש להוציא את הציבור להפגין מולם ולהביע מחאה פומבית על נוכחותם במקום. לצורך זה יש לארגן את תושבי השכונה ולצאת לשטח. יש לחלק פליירים, וכמובן לדאוג לנוכחות תקשורתית, וכן אפשר לתאם נוכחות של ח"כ בהפגנה. מעבר להפגנה חד פעמית, במידה והדבר יתאפשר כדאי להעמיד משמרת מחאה כל זמן שהמחזירים בתשובה שם עד אשר יבינו שאינם רצויים.

תקראו כאן בבקשה קצת הסברים

1.חלוקת חומר ללא דוכן איננה מחויבת ברישיון של העיריה. רק הצבת דוכן מחייבת. 2. אי אפשר לאסור על אדם לחלק חומר תעמולה, אלא אם יש בחומר דבר פלילי. 3. יש מספר דברים שחובה לדעת לפני שמתחילים לחשוב על פעילות בתחום זה, ואני שם כאן לינק להנחיות כאלו באתר חופש. 4. חשוב מאד לא להשאיר את השטח חשוף לחרדים. אחת הדרכים היותר מוצלחות היא לזהות את השעות בהן הן עובדים, ולהציב לידם, מולם, בקרבתם, נציגי ארגונים חופשיים-חילוניים שיחלקו חומר הסברה מתאים. 5. מומלץ לא להיכנס לויכוח עם המטיפים החרדים ולא להיגרר לפרובוקציות שלהם 6. חשוב ש"אנחנו" כולנו ננהג בתבונה.

למעלה