אולי משהו יודע/ת

"I gave her equality"

סצנה בלתי נשכחת מהסרט Ghostdog (אחלה סרט, מן הסתם כבר בוידאו): שני מאפיונרים במרדף נעצרים ע"י שוטרת, ואחד מוציא אקדח ויורה בה. מתנהל ביניהם הדיאלוג הבא: A - what have you done. you shot a woman! B- what do want? she wants equality. I gave her equality. והנמשל - ס´ 17א לחוק שירות ביטחון קובע כי לא תהיה אפליה בין דברים ונשים בקבלה לתפקידים ובתנאי השירות, אלא אם ההבחנה נובעת ממהותו ומאופיו של השירות. (תיקון ברוח חוקי היסוד בדבר זכויות האדם - פרטים אצל יוסי 99....). ברם-אך-אולם-דא עקב, לסעיף הנ"ל (הצעת חוק של יעל דיין) נוסף סעיף משנה של הפרקליטות, לפיו השיוויון הנ"ל יגרור גם שיוון בחובות. מכאן, שהיום אין מניעה לקרוא לנשים לשירות של 3 שנים, אם הן משרתות בתפקידי לחימה. לדעתי, הדרך האמיתית להשגת שיוויון היא דרך שיוון בזכויות. היום הרבה מאוד דלתות סגורות בפני נשים, דווקא בגלל נקודת מוצא נחותה (בשל העובדה שהן עושות במקרים רבים שירות פחות מאתגר מבנים). שיוויון אמיתי יהיה כשתהיה אישה בתפקיד מג"ד, שתגיע הביתה רק לסופי שבוע, ובעלה יגדל את הילדים... והערת שוליים אחרונה - מה ההצדקה לכך שנשים וגברים בתפקידים זהים, עם אותה הכשרה, ירויחו שכר שונה אחרי שנה ותשע? נכון, יש שוני בתקופת שירות החובה, אבל מדוע שלא ישלמו לגברים אחרי שנתיים משכורת קבע עבור שירות החובה, כדי לצמצם את האפליה לטובת הנשים?

פלטרון

New member
לא הבנתי מה ניסית לומר ...

בואי ונעבור יחד על הודעתך , ונראה מה אנו יכולים להבין ... 2 שורות ראשונות = את מציינית עובדה , בדבר רוח השוויוניות בין המינים בצה"ל , הגוברת לה בשנים האחרונות . סה"כ ציינת מה קורה בשטח . הלאה ...את חושבת שהצעדים של השוואת תנאי שירות כפי שהם מבוצעים כיום , אינם הוגנים / הגיוניים ... ולמה את טוענת כך ... כי " האין זה מגוחך להקשות ...לתמרן בין הקריירה לבית ולילדים " . את מציינת שורה של הפליות קיימות בין גברים לנשים, שגם ככה מקשות על נשים . ואז שואלת , אז למה להקשות עוד יותר ... ולבסוף מוסיפה שאלה , האם פלטרון מנסה לתפוס טרמפ על הדרישה לשוויון . 2 תגובות : 1) לא אגיב לרשימת ההפליות בין נשים לגברים הקיימות כיום ( למרות שאינני מסכים עם חלק מהן... אבל חלקן נכונות , לצערי !! ) , כי זה לא הנושא . 2) לא , אני לא תופס טרמפ על הדרישה לשוויוניות . לאור רשימת ההפליות הקיימת בין גברים לנשים , לבטח סבלת פעם מהפלייה כנגדך על רקע היותך אישה ( ולא גבר ) ... וזה הכעיס , נכון ?? זה בדיוק מה שאני מרגיש . עלבון על הפלייתי לרעה . --------------------------------------------------------------- חבל לי שדווקא בחורה הגיבה כפי שהגבת ... אז בואי ננסה שוב ... אם 2 אנשים מקבלים שכר שונה , על אותה עבודה , כאשר בסיס ההבדל בינהם הוא צבע עור . משמע , ללבנים יש חוזה של 10,000 ש"ח , ולשחורים יש חוזה של 5,000 ש"ח . הפלייה או לא ??? ( שימי לב - חוזה - ש ו נ ה - לפי צבע העור !! ) זהו ... הגיבי עניינית למה שכתבתי . עתודאית בצבא מקבלת 11 חודשי משכורת יותר מגבר שחתם על אותו המסלול בדיוק . הפלייה או לא ?? איך אפשר להתחמק משאלה כה ישירה ?! אז מה טענתך - יש 100 הפליות ( כנגד נשים) , בואו ונקיים אחת נוספת ( כנגד גברים ) . צריך לשבור את המעגל הזה , ולא לעודד אותו ... ועוד דבר אחרון .... ( וזה היסוד לצדק ושוויוניות !! ) : אם את נגד הפלייה וקיפוח , אז את נגד כל הפלייה , לא משנה נגד מי היא מכוונת ! אם את מצליחה לומר על הפלייה כזו או אחרת - כי יש בה הגיון מסויים , או שראוי להשאירה , זה מראה שאת בסה"כ דואגת לאינטרסים מקומיים .... בדיוק כמו החרדים ( אם כבר הזכרת אותם ) !! נ.ב. הלוואי ויבוא היום בו החברה הישראלית תהייה שוויונית בין נשים לגברים . פלטרון מצפה ליום הזה יותר מכל אחד אחר . אל תסובבו את דבריי כאילו אני "שונא נשים" או משהו טיפשי דומה לזה ... הכל נכתב מתוך שאיפה לשוויוניות בזכויות וחובות ... ואני דווקא הייתי מעדיף שיקצצו בשירות הגברים , מאשר יאריכו את שירות הנשים .

פלטרון

New member
מסכים ב-1,000,000%

אין שום טעם בלהאריך שירות של פקידה לשלוש שנים .. ובתנאי , שגם גברים פקידים, שתרומתם שווה לזו של פקידות , לא ישרתו 3 שנים . מעבר לכך , מעולם לא תמכתי בלהאריך את השירות . מסכים עם אורחת ב-1,000,000% - אין הגיון בלהאריך שירות סתם .

פלטרון

New member
אולי משהו יודע/ת

תגידו , אולי משהו יודע , כשבחורה הולכת לקרבי ( נניח נ"מ , או מג"ב ) היא צריכה לחתום על שנה נוספת .. ז"א , גבר משרת במג"ב 3 שנים ( סדיר ) . בחורה משרתת רק שנתיים ?? כי נראה לי ששמעתי איפשהו שבחורות קרביות צריכות להתחייב לשנה נוספת של ... סדיר !! לא קבע !! מה הקשר לעתודה , אתם שואלים ... נראה לכם שלאור השוואת תנאי השירות של נשים וגברים , הגוברת לה בצה"ל משנתון לשנתון , ולאור החדשנות הרבה שצה"ל מנסה להכניס בעניין , אולי יבוא היום שהמטכ"ל יחליט שעתודאיות צריכות להתחייב ל-שנה נוספת בסדיר (בנוסף ל-3 קבע שכולנו מתחייבים עליהם ) !! תחשבו על זה ככה ... יוסי99 ( הבאתי אותך כדוגמא ... לא כועס , נכון?) התחיל ללמוד משפטים, וביחד איתו עתודאית בת גילו . שניהם יתגייסו יחד , וישרתו באותה היחידה. לשניהם אותו ממוצע ( בערך ) ואותם מקצועות לימוד ( בערך) ... ופחות או יותר אותה רמת ידע ... שניהם נדפקים בצבא , במובן שהם משפטנים , אבל יקבלו 600 ש"ח לחודש למשך שנתיים של שירות ... ואחרי שנתיים , יוסי ימשיך לקבל שנה שלמה 600 ש"ח לחודש ( סה"כ 12*600=7200 ש"ח לשנת הסדיר השלישית ) , בעוד אותה עתודאית תקבל מהצבא משכורת זהה ( בערך ) .... כל חודש !! אז הצבא למעשה מפלה אותך ,יוסי , ביחס לבנות גילך העתודאיות / משפטניות , בסכום של עשרות אלפי שקלים !!!! או לחילופין , מנקודת מבט שונה ... הצבא מפלה אותך לרעה ב-11 משכורות חודשיות ביחס לבנות גילך העתודאיות !!! 11 משכורות חודשיות ( תקראו שוב , שהמספר ייקלט ) !!! יאללה , מי מגיש בג"צ ?????? ( בקריאה שנייה , שמתי לב שנראה כאילו כתבתי את דבריי בצחוק ... אז לא , אני ממש רציני !! )

ramil

New member
יש לי חדשות בשבילך

יש כבר התארגנות של כמה חברים שלי (מהפרקליטות כמובן) בנושא - בהתחלה מנסים לשנות מבפנים, ואחר כך אולי נעתור לבג"ץ. אני מכיר מישהו שמת לשים עתירה כזו על השולחן של ראש אכ"א. מרגע שצה"ל התחיל להניף את דגל השיוויון - זה כדור שלג שאי אפשר לעצור. מקצועות "נשיים" נפתחים גם לבנים, מקצועות "גבריים" נפתחים לבנות, קורס קצינים מתאחד עם קורס קצינות, טירונויות משותפות יש כבר שנים. בסוף יהיה גם שירות שווה באורכו, או לפחות שכר שווה. זה תהליך שייקח שנים, אבל בג"צ פה ושם יכול לזרז את העניין.

פלטרון

New member
אל תהיו תמימים ...

אתם יכולים לשחק במיטב המסורת הבירוקרטית של צה"ל , ולא להשיג כלום גם עוד עשור . תגישו את הבג"צ המיוחל מחר !!!! , ותראו תוצאות בעוד חודש ... פלטרון מתחנן שדבריו נקלטו , ואולי שגם הצלחתי לשכנע אתכם שאת הבג"צ יש להגיש בהקדם , ולא לשחק לידיו של הצבא , ע"י משיכת הרעיון המדהים הזה על אינספור וועדות , המתכנסות אחת לחצי שנה כדי להחתים לאו , ולהמשיך הלאה...

eitan007

New member
רק מתוך סקרנות

פלטרון, למה אתה תמיד מדבר בגוף שלישי בסוף הודעותיך, ומה פירוש כינויך ?

פלטרון

New member
טוב ... חיכיתי שמשהו ישאל כבר ../images/Emo13.gif

למה אני מדבר בגוף שלישי ... סתם , נראה לי נחמד כזה , ומתאים להודעות בסגנון פורום. אולי בגלל שראיתי יותר מידי Sienfeld ... בסגנון : George is getting upset או ... George is not happy למה , זה נשמע/נראה מוזר לדעתך ? ולשאלתך השנייה - פלטרון , כמו ב- flatron ... סתם כינוי שנראה לי חמוד ... האמת - שיש בזה יותר מכך ... חיפשתי כינוי .. חשבתי .. חשבתי .. הרמתי את הראש קצת - ראיתי שכתוב על המסך שלי flatron - אז קראתי לעצמי פלטרון .
ומאז זה תפס ( אצלי ) .

eitan007

New member
תשובה

זה נראה לי די מוזר כי בד"כ אנשים מדברים בגוף ראשון (לך תבין למה ..) ושמעתי פעם שמי שמדבר בגוף שלישי (כמו טרזן) יש לו פיצול אישיות (מעניין איך הם הגיעו לזה...), אבל במקרה שלך זה מייחד אותך ומוסיף להודעותיך פן ססגוני. אפרופו פיצול אישיות, תשמע סיפור הלכתי עם חבר לפני חצי שנה למבחנים במודיעין ועשינו שם מבחן 300, ויצאנו די ביחד, והתחלנו לדבר עם אחד שהכרנו שם. והוא אומר לנו כך: " יואו, איזה שאלות דביליות יש שם, למי אכפת אם אני מעדיף מקלחת או אמבטיה (הוא הביא את זה בתור דוגמא) ? ובעודו צוחק, חבר שלי מסתכל עליו במבט רציני ואומר, : "מה, לא שמעת שאומרים שמי שמעדיף אמבטיה על מקלחת, יש לו פיצול אישות ? הבנאדם החוויר, מיותר להגיד שנמחק לו החיוך מהפנים, והוא נכנס לפאניקה (הוא אשכרה האמין), וכמעט התחיל לבכות, וכשחבר שלי גילה לו שעבד עלי אחרי 5 דקות, הוא כבר לא האמין לו, ו10 דקות אני והחבר שכנענו אותו שעבדנו עליו כי כבר לא היה לנו נעים כי פחדנו שהוא ילך לקצינים שם ויעשה לעצמו פאדיחות. נ.ב. תתעלם מג´סוס, הוא אידיוט

פלטרון

New member
../images/Emo6.gif , אהבתי את הסיפור - אהבתי ..../images/Emo6.gif

ובקשר ל"פן ססגוני" ... אני חושב שזה הרעיון . מה גם, ששמתי לב שיש נטייה בהודעות כתובות , להוסיף תיאורי רקע , ואני חושב שבין כוכביות ( * פלטרון מקווה שהוא לא טועה * ... משהו בסגנון הזה .. ). אז אני מוותר על הכוכביות
אני עדיין צוחק מהסיפור ..

eitan007

New member
פלטרון, אתה צודק

תשמע, קראתי את דבריך והסכמתי כמעט עם כל מילה, אך עם זאת יש לזכור כי קיימות אפליות (ולא במתקנות עסקינן...) גדולות הרבה יותר. על קצה הקרחון ניתן להזכיר את השתמטות של החרדים מהצבא (אין לי כוח להרחיב ונדמה לי כי אין שום צורך), את העובדה שלא מחייבים את הערבים לעשות שירות לאומי, ואפילו את העובדה שרבים חומקים משירות קרבי ע"י הורדת פרופיל מכוונת (ותאמינו לי שמעתי על הרבה מקרים), אך בכל זאת נטלת קורת בית הבד מבין עיני בנושא זה, שמצטרף לשורה ארוכה של גדולים ממנו, ופה ראוי לצטט את מאו דזה דונג "גם מסע של 5000 ק"מ מתחיל בצעד אחד קטן" , ולכן כל חשיפה דומה מתקבלת בברכה, ול ramil אני אאחל הצלחה.

יוסי99

New member
תגובה חשובה

א) כן, זה מקומם ב) פלטרון, לערי זה לא רק חל על עתודאיות. הבעיה היא הרבה יותר רחבה: 1) אין הצדקה לאפלייה בין ג´ובניק לג´ובניקית באופן כללי. אבל מילא זה, אפשר לתרץ בסיבות כמו לידה של נשים, אפלייה מתקנת וחוסר נחיות של כ"כ הרבה בחורות בצבא. אבל יש אבסורד הרבה יותר גדול: מסלולים ייחודיים, ואני מכיר רק אחד כזה אבל בטח זה קיים בעוד מקומות, מחתימים בנוסף על 3 שנים סדיר את הבנים על עוד שנה או שנתיים קבע, לעומת בנות שלא חותמות בכלל, כלומר חלק משרתים 4-5 שנים וחלק שנתיים, באותו מסלול בדיוק (בחתימה מראש, אני מניח שבחתימה שנייה יש בנות שממשיכות). אני מדבר על חמ"ן בשחקים (אקס תלפיות), שליש מהכתה שלי פשוט במסלול.

פישי

New member
צר לי, אבל אתה טועה במקצת

אני מועמדת לשחקים, ואני עומדת לחתום בקרוב, מראש, על חצי שנה קבע. ועד כמה שידוע לי, במסלול שלי גם הבנים חותמים חצי שנה בלבד.

יוסי99

New member
אולי זה השתנה השנה לטובה, או ש

זה תלוי באיזה מסלול בתוך שחקים. בכל מקרה, שיחקת אותה, ואל תבזבזי את הזמן שלך על עתודה אם יש לך אופציה לשחקים. החלום שלי היה להגיע לאח"מ, מאיזה גיל 15, אבל משום מה בגלל כל מיני סיבות ביורוקרטיות מטומטמות, מעולם לא קיבלתי זימון, אז היום אני עושה דברם אחרים לגמרי. בכל מקרה, בינתיים שמעתי רק דברים טובים, ממישהו שדיבר עם מייסד המסלול, מבוגרים של מחזורים קודמים, וגם מבוגרים של כמה מהמסלולים במחזור האחרון. שיהיה בהצלחה

למעלה