אולי מישהו פה יודע

dirty frank

New member
אולי מישהו פה יודע

בשיר sludge factory יש משפט ממש לא ברור לפחות לי בפזמון Once again you see an in discolored skin gives you away מה הוא רצה להגיד במשפט הזה???

RaSTA La Vista

New member
אופס, כנס עכשיו-

עכשיו, תקרא את המילים- Sludge Factory You insult me in my home, you're forgiven this time Things go well, your eyes dilate, you shake, and I'm high? Look in my eyes deep and watch the clouds change with time 20 hours won't print my picture milk carton size Carton size, carton size Call me up congratulations ain't the real why There's no pressure besides brilliance let's say by day 9 Endless corporate ignorance lets me control time By the way, by the way Once again you see an in, discolored skin gives you away So afraid you kindly gurgle, out a date for me Now the body of one soul I adore wants to die You have always told me you'd not live past 25 I say stay long enough to repay all who cause strife Once again you see an in, discolored skin gives you away So afraid you kindly gurgle, out a date for me ותגיד לי אם אתה מבין משהו? לפי דעתי זה שיר כ"כ הזוי.. אין אפילו מה לנסות להבין.. אבל זה רק זה לפי דעתי. בכל אופן, אני יודע שג'יין אוהבת את השיר הזה, אולי לה יש משהו אחר להגיד? יום טוב ניר.

dirty frank

New member
הזוי זו לא מילה

אבל כבר שנים בכל פעם שאני שומע את הפיזמון אני מנסה להבין באיזה סוטול מטורף צריך להיות כדי להבין את הכוונה שלו בשיר הזה. תודה בכל מקרה

stone cold jane

New member
צודק...

זה נראה לי השיר הכי אהוב עליי של אליס והוא מדבר על תעשיית המוזיקה, לפחות ככה אני רואה את זה...ולפי מה שהבנתי אני לא היחידה... ביום שמצאו את ליין, אחרי שהיה לי את ההלם (והבכי) הראשוני, חזרתי הבייתה ושמעתי את האנפלד, שזה גם הדיסק הכי אהוב עליי שלהם, וכשהגיע השיר הזה פשוט לא יכולתי להפסיק לבכות
ג'יין וד"א הסדר שלי זה- unplugged tripod face lift sap dirt את ג'אר אני אפילו לא מכניסה לפה, אני פשוט לא אוהבת את הדיסק הזה....

dirty frank

New member
דווקא את ג'אר את שמה בחוץ?

כל דיסק שלהם נוגע לי בחלק אחר בלב. דירט מתאים ברגעים של נפילות וצלילות ג'אר לרגעים של רגיעה בקיצור אין לי סדר עדיפויות אצלהם כנראה.

jez23

New member
אני יכולה לנסות לפרש את השיר....

עכשיו מאוחר מדי בלילה בשביל לכתוב את מה שאני חושבת... אבל זה בהחלט אפשרי.... זה קשור לסמים. duh . כמו כל שיר של אליס....כמעט. זה מתאר state of mind וגם תיאור פיזי ... אני אבסיר ואפרט בהמשך. תסלחו לי... (ויש בהחלט מצב שזה קשור לתעשיית המוסיקה).... יעל

jez23

New member
משמעות המשפט....לדעתי היא כזו

"עוד פעם אתה רואה... עור חסר-הצבע (ש)מסגיר אותך..." והכוונה היא שאדם שמסומם (כמו למשל, ליין) נמצא במצב של הסתממות (כמו למשל אחרי שהוא הזריק הרואין) אז הגוף שלו- המרה החיצוני שלו- העור חסר-הצבע שלו מסגיר אותו- משקף את המחלה שלו- את המצב הנפשי שלו.. השיר מדבר על מצב נפשי (שנגרם על-ידי סמים)- הוא מתאר איך זה עובד מבפנים ואיך זה נראה מבחוץ ויש עוד דברים- אני אצטרך לנתח שורה שורה. אם יש ביקוש אני אשמח לעשות זאת בהמשך. עכשיו מאוחר מדי ויש לימודים מחר. אני מתה על פרשנות שירים זה הכי כייף בעולם. תודה שהעלתם את הנושא. יעל www.pearljam.co.il

למעלה