אולי מישהו יודע

סמדר בנ

New member
אולי מישהו יודע

כיצד והיכן עושים שיקוף לחיילת באופן פרטי (ובסוף שבוע...)? הילדה חזרה יעכשיו מהאורטופד. לדבריה לא ממש בדק אותה, הסתכל על רגליה ופסק "זה כנראה שבר מאמץ" ונתן לה פטור ממאמץ. לא שלח אותה לשיקוף. הילדה בלחץ שמא זה יפגע לה בקורס ואני רוצה לברר את העניין בצורה יותר יסודית.

כדאי לשאול בבתי חולים ציבוריים

באיכילוב, למשל, אני יודעת שאפשר לבקר אצל רופאים וגם למסור בדיקות מעבדה ללא טופס 17, אלא בתשלום שר"פ - שפוי לחלוטין. מאמינה שגם בעניין צילומי רנטגן המצב דומה.

אימשל2

New member
אני לא בטוחה שרנטגן מספיק

שברי מאמץ הם לפעמים דקים מאד ולכן, סביר להניח שצריך CT. זו כבר בדיקה יקרה הרבה יותר. צילום רנטגן בבי"ח גדול ויוקרתי עלה לנו 135 ש"ח. לא הגענו מצוידים מראש בהפניה מהצבא והרופא שבדק את הבן רצה לראות מידית צילום רנטגן. לכן הלכנו ושילמנו מכיסנו. אחר כך קיבלנו הפניה מהצבא כדי להזדכות.

אימשל2

New member
ושכחתי

נראה לי שתצטרכו לראות רופא לפני כן, כדי לקבל הפניה לצילום. בצלמניה לא בדיוק עושים תמונות סטודיו כבקשתך, אלא פספורט לפי הנחיות הרופא.

טפת

New member
אנסה להושיע..

היי סמדר מכון מור בבני ברק ז'בוטנסקי 7 בני ברק טלפונים 5772574 -03 5772533 -03 אם את רוצה רשימת סניפים ויותר פרטים תוכלי למצוא ב- "מור המכון למידע רפואי" (גוגל) נ.ב. למכון מור סניפים בכל הארץ כדאי שתפני אלהם. מקוה שעזרתי לך.

סמדר בנ

New member
תודה לתשובות

כנראה ששברי מאמץ בדרגות הנמוכות (שזה כנראאה מה שיש לה) לא ניתנים לאיתור בשיקוף אלא רק במיפוי, ולא ששים לשלוח למיפוי במקרים האלו, גם לא באזרחות - כך אמר לנו חבר רופא - לא בגלל המחיר אלא בגלל החומרים והתהליך.

אם כך אולי שווה להמתין לבדיקה

אגרסיבית יותר. גם לאחד מבני אמרו שיש לו שבר מאמץ, רופא היחידה הציע להמתין ואכן אחרי פרק זמן מסוים חלפו הכאבים והכל הסתדר.

הרי הצילום הוא רק לידיעה

למיטב ידיעתי, אין טיפול לשברי מאמץ מלבד הקטנת העומס ומנוחה ככל שניתן. אם הרופא אבחן שבר מאמץ ונתן לילדה פטור ממאמץ - הרי שהושגה המטרה.ממליצה שלא להתעקש על בדיקות יקרות גם לכיס וגם לגוף. גם ב-CT מזריקים חומר ניגודי וכמות הקרינה היא גבוהה הרבה יותר מצילום רנטגן רגיל.

אימשל2

New member
חומר נגודי מזריקים כדי לצלם כלי דם

עצמות מצלמים בלי חומר ניגודי.

איחולי החלמה מהירה.

כדי לגלות שברי מאמץ יש לעשות מיפוי עצמות.זוהי בדיקה מורכבת.מנסיון אישי .

אממאא

New member
סמדר, שתרגיש טוב הילדה... תנוח

תקופה ממאמץ יתר, ואח"כ, אם ימשיכו הכאבים להמשיך הלאה בבדיקות. לפעמים רק המנוחה עוזרת לשבר להרפא.

מיקקוש

New member
סמדר, כבר קיבלת את כל התשובות

מאחלת לבת שתרגיש טוב ותצליח לחזור למסלול.

s.p.y

New member
גם הבת שלי עברה את זה ולא שלחו אותה

לצילום כי זה לא ניתן לאיבחון בצילום. הפטורים והמנוחה עזרו ואחרי שבועים שלושה התחילה להרגיש בהקלה. את שבר המאמץ היא חטפה בטירונות.

אשד4

New member
החלמה מהירה ו...

סמדר שלום, תנסי אולי במדיקל סנטר הרצליה. רצ"ב קישור. החלמה מהירה לבת אשד

למעלה