אולי מישהו יודע ??

מצב
הנושא נעול.
אולי מישהו יודע ??

אולי מישהו יודע ??
רכשתי מיגרש עם בית ישן ( לפני קום המדינה ) שאני הורסת . המועצה שבה המיגרש מבקשת ממני לשלם היטל פיתוח על המיגרש בזיכוי על שטח הבית שאני הורסת . זה מיגרש גדול של 1100 מ' , והסכום הוא לא קטן ..בערך 100 ש"ח למ' . השאל ה- למה צריך לשלם פיתוח אם היה שם כבר בית . הם טוענים שחובת ההוכחה על תשלומים שנעשו בעבר חלה עליי ורק כשמגישים תוכניות לבנייה , מוטל ההיטל . יש למישהו מכם ניסיון בדברים כאלה ברור שאני פונה לעו"ד ...

elirz

New member
היה לי נסיון דומה עם לקוח שהזמין

אולי מישהו יודע ??
רכשתי מיגרש עם בית ישן ( לפני קום המדינה ) שאני הורסת . המועצה שבה המיגרש מבקשת ממני לשלם היטל פיתוח על המיגרש בזיכוי על שטח הבית שאני הורסת . זה מיגרש גדול של 1100 מ' , והסכום הוא לא קטן ..בערך 100 ש"ח למ' . השאל ה- למה צריך לשלם פיתוח אם היה שם כבר בית . הם טוענים שחובת ההוכחה על תשלומים שנעשו בעבר חלה עליי ורק כשמגישים תוכניות לבנייה , מוטל ההיטל . יש למישהו מכם ניסיון בדברים כאלה ברור שאני פונה לעו"ד ...
היה לי נסיון דומה עם לקוח שהזמין
ממני מדידה ושרטוט של הבית. דקה לפני שהבולדוזר עלה עליו. האמת שזה היה די מוזר למדוד ולשרטט בית כשמנוע הבולדוזר רועם בעורף. כמעט סוריאליסטי, אבל זה חלק מהחויה של בניה בארץ הקודש. רק שבמקרה שלו ההתדינות היתה מול קק"ל, הוא היה צריך להוכיח כמה באמת מ"ר בנוי יש על המגרש לצורך חישוב האגרות שלהם.

gerson1

New member
היות ומדובר על הליך

אולי מישהו יודע ??
היות ומדובר על הליך
של הריסה ופינוי ולא תוספת בניה הרי שמבחינה חוקית אין ערך לקימות על המגרש. מבחינת תפריט ההגשה, היה צריך לציין תוספת בניה, בהנחה שמיקום הבית קרוב אחד לשני, כך שהבית החדש הינו תוספת למבנה אגרות הבניה היו לגבי התוספת בלבד ולא היית מחויב בפיתוח וכד' גודל המגרש לא רלוונטי לגבי הפיתוח-זה עניין של תכנון "מיסוי" חוץ מזה מדובר על מבנה מלפני קום המדינה-המנדט הבריטי שעל פיו נגזר חוק התכנון והבניה גזר אגרות רישוי שונות, כולל פיתוח שנה טובה וגמר חתימה טובה גרשון

מצב
הנושא נעול.
למעלה