אולי מישהו יודע....

eekuban

New member
אולי מישהו יודע....

יתכן ואין זה הפורום האידיאלי לשאלה זו, אבל בכל זאת, אולי מישהו יודע... בכוונתי להתחיל ללמוד שנה הבאה כלכלה במגמת ראיית חשבון באונ' חיפה. בעקבות הקשר ההולך ומתחזק בין התחום הפיננסי לתחום מערכות המידע, ברצוני לרכוש השנה ידע באופן עצמאי (אני די אוטודידקטי) לגבי התוכנות ושפות התיכנות שנלמדות במסלולי ההסמכה במערכות מידע (הנדסת מערכות מידע, מערכות מידע ניהוליות, מגמת מערכות מידע בהנדסת תעשייה וניהול ועוד....) בדגש על הנמצאות בשימוש בעולם הפיננסי. אשמח אם תוכלו לציין שמות תוכנות ושפות תיכנות אלו המון תודה מראש

ELIELI22

New member
מהנסיון האישי .

בדרך כלל , בצורה מוזרה עדיין עובדים בבנקים עם מערכות עתיקות שכתובות בקובול . והמתקדמות יותר ב C . לא לא עבדתי בבנקים אבל עבדתי מערכות שעוסקות בנושאים פיננסים וחברים עבדו בבנקים . כדאי לך לשלוט גם ברזי הexel כל מה שניתן לעשות בעזרתו ובעזרת vb . נראה לי שזה פחות או יותר . מי שמכיר מערכות חדישות יותר כדאי שיוסיף . יום טוב .

neko

New member
בבאר שבע ידידה שלי לומדת הנדסת

מערכות מידע עם JAVA. אבל לא יותר פשוט לפתוח את הידיעון של התוכנית הספציפית ולבדוק את רשימת הקורסים? בטח יש קורס "מבוא לתכנות בשפת XYZ"...

eekuban

New member
קודם כל תודה ../images/Emo140.gif ומה לגבי אקסס?

הבנתי משדובר בתוכנה הקשורה לעולם מאגרי המידע... לא אמורה להיות רלוונטית / בשימוש בעולם מערכות המידע הפיננסיות? המון תודה!!!

ELIELI22

New member
אקסס רק למערכות מאד מאד קטנות ..

אני לא מכיר חברות שמשתמשות באקסס , זה יותר לאתרים קטנים . אלו לא db שבנויים למסות גדולות של נתונים . oracle הכי חזק , אחריו sql-server של מיקרוסופט . יש שמשתמשים בfocus ועוד כל מיני db של חברות שונות . יום טוב .

aaronc76

New member
מה שנלמד

מה שלומדים כיום : ג'אווה , סי פלוס פלוס , ווי בי (דוט נט) . ללא קשר לעולם העסקים/כלכלה/פיננסי. ברגע שיש לך את הבסיס בתיכנות זה לא משנה איזו שפה אתה כותב זה רק ענין של כתיבה שונה , העיקרון נשאר.

DadleFish

New member
I beg to differ

אני באמת לא מבין גדול בעולם הכלכלה ובתוכנות שם, אבל מה שאני כן יודע זה שיש פרדיגמות שונות לתכנות. זה שתלמד JAVA זה לא אומר שתצליח להתמודד בהצלחה עם תכנות פרוצדורלי, ועוד פחות מזה ההיפך. שלא לדבר על שימוש בשפות רקורסיביות כמו SCHEME ו-LISP. אז אולי בראשונה לא ממש משתמשים, אבל בשניה דווקא כן.

vinney

Well-known member
לא נכון

יש קשר ישיר בין עולם פיננסי כבד לבין מערכות מידע שלא כתובות בשפות הOOP שאתה מפרט. עבדתי בבנק בישראל, ואני יודע טוב מאוד שמנתחי מערכות וכלכלנים העובדים בשיתוף עם אגף מערכות מידע צריכים שיהיה להם מושג בעולם התכנות הפרוצדורלי, בשפת COBOL, ובמושגים מעולם הMF ומערכות מחשוב גדולות וישנות שלא מלמדים בשום אוניברסיטה כיום.

jakarta

New member
אני ממליץ:

1. ללמוד אקסל ברמה גבוהה (כולל VBA), זה נותן מושג בסיסי בבסיסי נתונים, אינטרקציה עם משתמשים וכו'. 2. ללמוד טוב את המשמעות של בסיסי נתונים יחסיים (דרך לימוד SQL), ולהבין סוגיות של קשרים בין נתונים, עקביות מידע וכו'. 3. להכיר באופן כללי ארכיטקטורות שונות, החל ממערכות קובול ועד J2EE. אם המטרה היא היכרות בלבד ולא תכנות פרופר אין סיבה ליותר מזה .

למעלה