אולי מישהו זוכר ...

netzach

New member
אולי מישהו זוכר ...

כשהייתי לקראת סוף לימודיי התיכוניים עלה ערוץ שניים לאוויר בשידורי ניסיון. משך רוב היממה לא היו תוכניות דומות לאלו שיש היום, אלא קליפים שונים (ומשונים). הקליפים שאני באופן אישי מאוד שמחתי לראות היו כמובן אלו של פינק פלוייד (בעיקר מהאלבומים המאוחרים יותר). בזמנו הקלטתי את הקליפים והם שימשו אותי בנאמנות כשלמדתי לנגן את השירים. הצרה היא שהשתמשתי בקלטות בטה שהיום אינן בשימוש
האם יש למישהו מושג היכן ניתן למצוא את הקליפים האלו (או דומים להם)? האם יש אתר אינטרנט שמאגד קליפים כאלו?

you skip the light fandango...

שיר נהדר. מישהם מבינים על מה הוא מדבר בכלל? אחת מהתעלומות הגדולות של הרוק. (או, במילים אחרות, התמלילן היה מסטול כשכתב את המילים).

Jam Head

New member
זה לא קשור איכשהו לויטנאם ?

אני זוכר שראיתי את ה- קליף של השיר המדהים הזה ב- Vh1 והוא הראה חיילים וביצות בויטנאם , ואחרי שחשבתי על זה השיר נשמע די מתאים גם מבחינת התקופה וגם מבחינת האווירה , אבל כמובן שאני לא בטוח. מה שכן , הוא נראה לי מאוד שיר שמדבר על מלחמה באיזה מובן כלשהו.

אממ.. לא וייטנאם

לא ראיתי את הקליפ האמור, אבל ראיתי קליפ של הלהקה מנגנת את השיר, כפי שהוקלטה בתכנית טלוויזיה מהתקופה (עם הבגדים הפסיכדליים והכל). השיר אינו עוסק במלחמה בכלל. רובו הוא דיאלוג בין גבר לאשה, ויש בו איזכורים עמומים ל"סיפורי קנטרברי" של צ'וסר (קובץ סיפורים ושירים אנגליים, מימי הביניים). לאור המילים בבית הראשון בשיר, נראה לי שמדובר באלגוריה - לא עמוקה במיוחד - למצבו הקיומי של חבר להקת רוק מצויה, והתלבטויותיו הרומנטיות. We skipped the light fandango turned cartwheels 'cross the floor I was feeling kinda seasick but the crowd called out for more The room was humming harder as the ceiling flew away When we called out for another drink the waiter brought a tray המילים נכתבו ע"י קית' ריד, שכתב באותה תקופה את כל תמלילי הלהקה. ברור, שמה שעושה את השיר לגדול זה המוסיקה - ועל כך אחראיים גארי ברוקר ומתיו פישר.

למעלה