אולי לכם יש את התשובה???

קימו

New member
אולי לכם יש את התשובה???

אני אמנם מתאמן מספר שנים בקראטה, אך כשאחותי היקרה התיעצה בי אם לרשום את בנה בן ה 9 לקראטה או לג´ודו - לא ממש ידעתי מה לומר לה. מיותר לומר שלילד, מלבד זה שהוא רוצה ללמוד "משהו כזה" עדיין אין ממש דיעה בעד זה או השני. לפחות באזור שלי (אני גר במרכז והם בצפון) אני רואה שיש הרבה יותר תחרויות ו"אקשן" בג´ודו לילדים מאשר בקראטה, וחשבתי שזו יכולה להיות נקודת זכות לג´ודו מאחר ולילד קטן אולי יותר קשה להתמודד עם אימונים קשים ונוקשים ללא כל "תמורה" אשר נראית לעין בטווח הקצר מאוד ומה אתם אומרים? דיעות אוביקטיביות בבקשה...
ותודה לכם מראש

התשובה כל כך ברורה ומתבקשת:

שתיתן לילד לבחור. "תנו לילד לבחור, למען השם!" (התחשק לי להגיד את זה). למה בכלל לשבור את הראש... קחו אותו לכמה שיעורי נסיון (אם הוא רוצה), או תשאלו אותו ישירות מה הוא רוצה... אבל זו רק דעתי (כל הזכויות שמורות לדוד כפרי) בברכה בן

לא יודע = לא רוצה

ואם הוא כן רוצה, בבקשה, שיגיד מה... אתם לרשותו! ואם בשלב זה הוא אכן לא רוצה ואתם רוצים שירצה, פשוט תדווחו לו על האופציה הפתוחה בפניו... כאשר הוא באמת ירצה בה, הוא יוכל להגיע אליה ביתר קלות. שלך באהבה בן

ZaZen

New member
ג´ודו/קראטה ../images/Emo1.gif

במידה ולילד אין העדפה מיוחדת הייתי מציע להתחיל בג´ודו מכיוון שלילדים קל יותר עם מוטוריקה גסה כמו בג´ודו המבוסס על אחיזות ותפיסות וכו... לעומת המוטוריקה העדינה השלטת בתנועות הקרטה. אבל חשוב חשוב להקשיב לרצון הילד

amir_aikido

New member
קודם כל - תסתכל על המורה / מדריך

אם אתה באמת רוצה לעזור, לך ותסתכל על שיעור אצל כל אחד מהמורים הרלבנטיים ואז תחליט. המורה חשוב בהרבה מהאמנות ובעיקר בגילאים כאלה בהם הקואורדינציה עדיין מתפתחת. אם לדעתך שני המורים טובים ומנוסים כולל באימון הילדים בגילאים האלה ומבינים שיותר חשובה הבריאות של הילד מהישגיו בתחרויות. ונשארת רק עם האמנות כקריטריון השוואה (גם נוחות ההורים זהה מבחינת מיקום וזמן). גם אני הייתי ממליץ על הג´ודו, אבל מסיבות שונות לגמרי. בג´ודו לומדים נפילות וגילגולים ששימושיים בחיים גם לא לצרכי לחימה (אני מכיר רבים שהשתמשו בהם מחוץ למזרון ומעטים שנאלצו להלחם), בגישת הלחימה של הג´ודו יש פוטנציאל נזק נמוך יותר כשהילד מתאבק בבי"ס, בד"כ כי הטלות ואחיזות פחות מזיקות לילדים מאגרופים (יש חריגים). זו דעתי האישית אמיר

למעלה