אולי כדאי שיהיו כאן אילו שהם מדורים?

gushnick

New member
אולי כדאי שיהיו כאן אילו שהם מדורים?

כמו שכבר הותחל כאן איזשהו 'מדור' של חידות תנ"כיות (כשאראה שרמת השאלות עולה, אביא קצת שאלות משלי... |צחוק שטני מתגלגל|), ניתן להתחיל מדורים אחרים - לנצל את העובדה שהפורום עוד בחיתוליו כדי לפתח אותו...
מה שעולה לי לראש זה להעלות בצורה מסודרת נושא לדיון, מעבר לשאר הנושאים שעולים מפה ומשם. אולי סוגיות בספר ספציפי, ואולי נושא כלשהו. ואולי דיון בסוגיות מעניינות ועקרוניות בפרשנים... אני מוכן לקחת על עצמי לחשוב על רעיונות, אבל קודם צריך להכריע: 1. האם רוצים? 2. מה רוצים? 3. באיזו תדירות יועלו השרשורים? אז מי שרוצה להביע את דעתו בעד או נגד, להעלות רעיונות לנושא וכדו' - מוזמן... כמובן באישור מנהל הפורום שליט"א הי"ו אא"י סג"נ וכו'.

yaakii

New member
../images/Emo45.gif בהחלט בעד!

אני חושב שדיון אחת לשבוע-שבועיים יכול להיות נחמד. אם אתה יכול לחשוב על הרעיונות זה בכלל מבורך! יש לי כמה רעיונות: 1. האם שנאת האחים המתוארת במקרים הבאים, אומרת משהו על טיפול לא נכון של הורי הילדים האלה, כפי שבטח היו האנשים נוטים לומר על מקרים כאלה אם היו מתרחשים בימינו, או שמדובר בנקודה שלא בשליטת ההורים: א. קין והבל ב. יעקב ועשיו ג. יוסף ואחיו ד. אבשלום ואמנון 2. האם דרכו של יעקב להשיג את הבכורה היתה כשרה? האם היא לא התבססה על ניצול לא הוגן של מצב אחיו? (האם זה בגדר "עם עיקש תתפתל") זהו בינתיים. תודה על הברכות

benaymr

New member
חידות כן.

אבל דיונים יותר מענין,בתנאי ששומרים על תרבות דיון מסוימת

gushnick

New member
כמובן שכחתי להוסיף

שצריך גם לומר איזה סוג דיון זה יהיה. האם דיון שנצמד לפסוקים ונסמך עליהם, וההוכחות יובאו מהם וזהו? האם דיון ספרותי, גאוגרפי, מדיני וכו'? האם דיון אמוני או פילוסופי וכך הלאה...

yaakii

New member
אני בעד לפתח דיונים מעבר לפסוקים

אני רואה כמטרה חשובה לנסות לקשר את התנ``ך לעינייני דיומא ולמושגים עכשויים. הסיבה:בכל תחום עניין אחר (מדע. מוזיקה, בעלי-חיים...) יש חידושים ושינויים, מה שאין בתנ``ך; לכן חייבים למצוא דרך להוסיף נופך נוסף לתוכן הכתוב.

gushnick

New member
מוזר. אני חולק עליך

נתחיל בפרקטיקה: מרגע שהדיון עובר מעבר לפסוקים, הוא הופך להיות שרירותי וכל אחד סתם זורק את דעתו על העולם ועל בכלל, דרך הנושא של הדיון. כיצד ניתן לערוך דיון שכזה? יהיה קשה מאוד. אבל בקשר לטענה שלך, שבתנ"ך דבר לא משתנה, אני חייב לחלוק. אתה מציג את הדברים כאילו צריך להחיות את התנ"ך, שעומד דומם מולנו, ולהוסיף לו נדבכים שלא מופיעים בפסוקים עצמם. חוששני שאין לך מושג עד כמה ניתן - במסגרת הפסוקים - לערוך דיונים רחבים מאוד. הרבה הרבה יותר מכל מה שחשבת שאפשר, נראה לי... ובנוסף, בכל דור נוספות דרכי לימוד חדשות. הניתוח הספרותי, למשל, הוא חידוש מרענן של ימינו, שמשנה לחלוטין את ההבנה שלנו בפסוקים.

yaakii

New member
מה לעשות שתוכן התנ``ך הוא סופי..

דרכי לימוד חדשות בהחלט יכולות לגוון, אבל זה לא מספיק. ספר בן כמה אלפי שנים ללא לשייך אותו לדברים המצויים בימינו אנו, קשה לחבבו על אנשים. /tapuzforum/images/emo13.gif מעניין שנוצר דיון מאיך לעשות אחד..

gushnick

New member
ברור לי שאתה טועה,

אבל רק הזמן יראה לך על מה אני מדבר...

benaymr

New member
לדיון לא אמורים להיות הגבלות.

תמיד מותר להביא ראיות מכל תחומי החיים...זה הרעיון...

gushnick

New member
אין בעיה עם זה

השאלה שלי לא היתה על הבאת ראיות אלא על פתיחת הדיון מדיון תנ"כי לדיון כללי.

רוני13

New member
כמובן...

בוודאי שרוצים! אני חושב שצריך שיהיה דיון שבועי גדול על נושא מסוים,ז"א נושא משתנה כל פעם
חידונים,זה לא כ"כ עקרוני מתי ולמה,פשוט זורמים.

gushnick

New member
סיכום ביניים:

רוני הציע דיון שבועי - כל שבוע נקודה אחרת. בנוגע לאופי הדיון היו דעות שונות, וניתן לזמן ולמציאות להכריע... נותר העניין העיקרי: איזה נושא? האם רוצים דיון לפי סדר של ספר מסוים? האם נקודות שונות בנושא מסוים?

gushnick

New member
זה כבר קורה...

נושאים עולים כאן באופן ספונטני... למה אתה מתכוון, אם ככה?

benaymr

New member
לדעתי

להתחיל על מספרי הנביאים ונקדם לפי סדרם בתנ"ך. תוכל להתחיל מיהושע,שסיפרת לי בעבר שאתה מאוד בקיא בו.

gushnick

New member
אני דווקא מעדיף לדון בספר שאני לא בקיא בו,

כי גם לי מותר ללמוד... אני דווקא מבכר ספר שפחות קשור לספרים אחרים, כמו אסתר, בראשית, יונה וכדו'...

למעלה