אולי כאן המקום?

mitsi miaoo

New member
אולי כאן המקום?

אני לא בטחה שאני נמצאת במקום הנכון, אבל נכתוב ונגלה. תמיד היו להורים שלי ולמשפחה שלי בעיות איתי. עם ההורים הבעיות היו, הלכו (הודחקו), חזרו ושוב ושוב באותו מעגל בערך מגיל 13, שזה הגיל שהתחלפנו, ואני התחלתי לגדל את אמא שלי, לגונן עליה ולשמור ששום דבר רע לא יקרה לה. עם המשפחה המורחבת הבעיות התחילו כשעברתי לגור בעיר אחרת אחרי הצבא. היום המצב הוא שאני לא רואה הרבה את המשפחה המורחבת, רק באירועים ומדי פעם כשאני באה לבקר אותם. את ההורים אני רואה קצת יותר אבל, שוב, רק כשאני באה לבקר אותם. אני לא יודעת למה אבל דווקא עכשיו סביב יום הכיפורים נראה שהסכסוכים עם המשפחה הולכים וגדלים, בזמן שאני לוקחת צעד אחורה ובוחנת את החיים שלי נראה שכל השאר עושים צעד קדימה ודוחקים אותי לפינה. בערב יום כיפור היה לי ריב ענק עם אמא שלי, ובפעם השניה בחיים שלי חלקתי איתה את הרגשות שלי, ובדיוק כמו בפעם הראשונה הדבר חזר אליי כבומרנג ענקי. ולמרות זאת חשבתי, טוב, אולי הורים באמת אין לי אבל לפחות את המשפחה המורחבת עוד יש לי ומה מסתבר, שטעיתי. כל שנה בצאת יום כיפור מעבירים קשר ונפגשים כל השפחה. השנה, הקשר לא הגיע אליי, וזאת לא הפעם הראשונה. משום מה בשנים האחרונות, היו יותר מדי פעמים שהקשר לא הגיע אליי וגם אחרי ששאלו איפה אני ולמה לא הגעתי (אבא מעדכן אותי) אף אחד (כולל אבא) לא חשב להתקשר אליי. לפעמים בא לי פשוט לוותר, אחרי כל כך הרבה שנים של התעלמות גורפת מהרגשות שלי ומהמחשבות שלי אולי הגיע הזמן להיפרד כידידים. ואז אני מסתכל על התינוק שלי וחושבת, למה לגרום לו לגדול בלי משפחה? ואולי עדיף בלי משפחה כזו? אם הייתה לבעלי משפחה גדולה, או משפחה בכלל אז אולי לא הייתי מהססת, אבל אין לו. ואיך בכלל אפשר להתנתק, אני מוצאת את עצמי כל כך קשורה אל אמא למרות שאני יודעת שהדבר גורם לי רק לסבל. סליחה על האורך ותודה מראש על היחס.

שלום ../images/Emo108.gif

את ממש במקום המתאים. אז ברוכה הבאה.
. אגיב לך מאוחר יותר (קצת עסוקה כרגע) , אך ברשותך רציתי לשאול אם אפשר 2 שאלות: יש לך אחים/יות ומה בדיוק כוונתך למשפחה מורחבת ? האם אמך אישה חולה ? (כתבת שאת גדלת אותה.לא הבנתי את הכוונה) ? בטוחה שהחברים יגיבו בהמשך.(גם אני כפי שאמרתי). בינתיים יום טוב לך.

mitsi miaoo

New member
תשובות

דבר ראשון תודה על קבלת הפנים. וככה: אחיות: יש לי אחות אחת שקטנה ממני בארבע שנים. משפחה מורחבת: דודים (אחים של אמא) ובני דודים. האם אמך אישה חולה? כן. בגיל 13 הפסיקה לה הווסת, היא נכנסה מזה לדיכאון שנמשך עד היום (אני בת 26, כמעט 27) וסובלת גם ממחלות פיזיות שלא נראה לי שיש מספיק מקום כאן למנות את כולן. כשהיא נכנסה לדיכאון היא הפכה לאובדנית והתפקיד העיקרי שלי היה לסנן את הסביבה ולשמש כחברה הכי טובה שלה, לשמור עליה שלא יפגעו בה, שתשמע רק את מה שיעשה לה טוב ולאו דווקא את האמת, לעודד, לנחם, להשגיח שלא תפגע בעצמה, לוודא שהיא הולכת לבדיקות, לוקחת תרופות והכי חשוב להכיל שעות על שעות של בכי. לשמוע איך החיים שלה בזבל, איך הילדים (אחותי ואני) הרסנו לה את החיים, לשמוע על הבגידות של אבא שלי ובכלל לעשות הרבה דברים שלא הייתי אמורה לעשות. היא הייתה צריכה לגונן עליי מהעולם, היא הייתה צריכה לתת לי את הביטחון שהכל יהיה בסדר, היא הייתה צריכה לתת לי דגם של הורות ומשפחה ולא לפתור הכל במשפט: "תעשי מה שאת רוצה". אם יש צורך בעוד הבהרות, אני כאן.

מצב מורכב ובעייתי ביותר

לי נראה שמכיוון שהתהפכו לכן היוצרות ואת זו ש"גידלה" את האמא, ולאור כל מה שכתבת, נראה לי תמוה שאת מנסה לדבר על רגשותייך עם אמך, נראה לי שהיא די חיה בבועה שלה ולא ממש מעניין אותה מה את מרגישה. אני מציעה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי על מנת לספר את סיפורך למישהו מקצועי שיודע להקשיב בצורה הנכונה ואולי לקבל כלים להתמודד עם המצב בו את נמצאת. לגבי יתר המשפחה, אין מספיק פרטים בסיפור שלך שמצביע על למה חל הנתק ביניכם האם בגלל ריב או משהו דומה. בכל מקרה עלייך לנסות לפתור את הבעיה ולא לברוח ממנה לעיר אחרת. זה לא פתרון. לדעתי כמובן.

mitsi miaoo

New member
הבהרה

תודה על התגובה וההתיחסות. אכן, זה היה המצב כל השנים, שלא דיברתי עם אמא שלי על רגשותיי אבל בתקופה האחרונה נראה שחל שיפור במצב שלה וככה הנושא נפתח. אכן טעות שלא תחזור על עצמה. עם המשפחה הנתק התחיל לא בגלל ריב אלא בגלל שעברתי לעיר אחרת, לפני שעברתי דירה הכל היה בסדר. הטעות שלי הייתה שלא עברתי באותה העיר אלא לעיר אחרת וזה ערער את המצב עם כולם. באותה תקופה בכלל לא חשבתי שלעבור לעיר אחרת בכלל ישפיע על המשפחה, זאת הייתה הדירה הראשונה שלי עם בעלי (אז היינו עוד חברים) ואם הייתי יודעת שינדו אותי בגלל זה אולי הייתי נשארת באותה העיר. גם אני לא יודעת מה במעבר שלי גרם לנתק הזה. ואגב, אחרי חצי שנה של מגורים בעיר אחרת, חזרתי לאותה העיר שכל המשפחה גרה בה.

זאת הסיבה לנידוי?

מעבר לעיר אחרת? הם כל כך תלויים בך המשפחה שלך? אולי זו הסיבה לכל הבעיות מלכתחילה. את צריכה להתרכז במשפחה שלך עם בעלך ולא לתת לאף אחד אף פעם להיות כל כך תלוי בך. פה טמון הכלב.

pf26

New member
ברוכה הבאה

כל פעם מחדש אני נדהמת ממורכבות היחסים בתוך המשפחות השונות. הסיפור שלך לא פשוט ואין ספק ש"גידול אמא" משאיר צלקות רבות. איפה אביך היה במהלך כל השנים בהן אמך שקעה בתוך עצמה ובדיכאון? אני מניחה שנוסף לצורך לגדל את אימך, את, מן הסתם, גם סייעת לאחותך, מה מצב היחסים בינכן? אולי היא יכולה לסייע לך להתקרב מחדש למשפחה. הנסיון שלי מראה שאין מקום למשחקי כבוד בחיים בכלל ובמשפחה בפרט. אם את יודעת שכל שנה במוצאי כיפור ניפגשים ואת רוצה להגיע למפגש, תרימי טלפון לאביך/אחותך/דודתך ותשאלי איפה ומתי נפגשים. זה נראה לי פשוט יותר מאשר לסחוב את כאב העלבון למשך זמן רב. חוץ מזה, מה דעתך להזמין את המשפחה המורחבת לקפה ועוגה מידי פעם? אם הבית קטן, אפשר לחלק לקבוצות קטנות כל פעם. ברגע שתזמיני אליך את תהפכי לחלק מהמשפחה העומד בזכות עצמו ולא נספח לאבאמא. אני אומרת את זה מנסיון אישי, ביום בו התחלנו להזמין אלינו קרובי משפחה, פתאום התחילו להזמין גם אותנו, לא כנספחים אלא כחלק אינטגראלי. ולגבי היחסים עם אמך - אין לי הרבה מה להגיד, כנראה שלא כל האמהות מסוגות להכיל את רגשות ילדיהם. עצוב וחבל.

חזרתי../images/Emo13.gif

ממש מורכב. אז דעתי היא כזו. ראשית אני חושבת שדבר ראשון את צריכה ללכת לשיחה ואולי טיפול אצל פסיכולוג כפי שנאמר לך ע"י פנה. כולנו סוחבים בחיינו "תיקים". חלקם גדולים יותר וחלקם פחות. לדעתי את סוחבת מילדותך תיק לא קטן שאולי משפיע על חייך כיום. שווה לפתור זאת.אני חושבת שפסיכולוג הוא אדם אוביקטיבי שיכול לתת לך כלים להתמודד. כשאת בתוך מצב נתון אולי קשה לך לחשב הגיונית. הרגש גובר ואז הפתרונות לא בהכרח הגיוניים. מיצי, את לא יחידה שאמה לא תפקדה בילדותה. זה אולי לא מנחם אך קיימים לא מעט ילדים שמסיבות שונות גדלים ללא אם כלל או עם אם שאינה מתפקדת.. אין לחפש אשמים. היה מצב נתון והתמודדת איתו בדרכך כילדה. כעת שהנך אדם בוגר ,את צריכה להסתכל על חייך ולתכנן אותם כפי שנראה לך. לא חושבת שדוחקים אותך, או שאינם רוצים בקרבתך. אולי דווקא ציפו שאת תהיי קרובה פיסית ועברת דירה. צלצלי באופן טבעי לבני דודים, לאחות לאבא כאילו כלום לא קרה. יש מצבים שאנשים מתנהגים בצורה מסוימת שלא מתוך רוע לב או כוונה ,אלא בגלל קשיי החיים. את יכולה להתעודד ממצבך כיום שבנית לך משפחה ,עם בעל ושלושה ילדים. ויש לי תחושה שאת מעניקה לילדייך המון. לא טעיתי ,נכון ? הביטי על חצי הכוס המלאה. החיים יפים וצריך להיות אופטימים.

למעלה