אולי יש פתרון

israel41

New member
אולי יש פתרון

שלום לך ענבל ולכול הקוראים לי יש בעיה כזאת שיש לי קושי לבקש או לדרוש , לדוגמה אני עצמאי ויש לי קושי לגבות תשלום כשאני צריך לדרוש תמורה עבור עבודה שעשיתי נורא קשה ושמתי לב שזה לא רק בלדרוש תשלום עבור עבודה זה כמעט בכל התחומים , לדוגמה אם אני נמצא באיזו מקום ואהיה צמא לא אבקש כוס מים , יתרה מזו לפעמים אפילו אם יציעו לי כוס מים אגיד תודה לא צריך שבפועל אני כן רוצה הרבה פעמים כשאני מוזמן לאיזו שמחה חתונה בר מצווה וכדו' , אני משתדל לאכול לפני כן שלא אצטרך לאכול שמה , וכשאני כן אוכל אני מרגיש ממש לא בנוח גם במלון מרגיש לא בנוח מאז שאני זוכר את עצמי מהילדות אני כזה , מאד ביישן ונסוג לאחור , מחפש פינה שלא ירגישו בנוכחותי ממה זה נובע? והאם יש פיתרון לזה? תודה

נעמי67

New member
לכל דבר יש פתרון אם קיים רצון

שלום לך ישראל, אני מבינה מהכתוב כי ה"בעיה" שאתה מציג כאן מכניסה אותך למקום של דאגה, ויתור, תיסכול והפסד גדול בלהביא את עצמך ואת רצונך. מה אנחנו? מה שאנו חוזרים ועושים, המצוינות איננה איפוא פעולה אלא הרגל. (אריסטו) אצטט לך משפט מסיפרו של סטיבן קובי: אופיו ש אדם הוא בבסיסו צירוף של כלל הרגליו. "הזורע מחשבה קוצר פעולה, הזורע פעולה קוצר הרגל, הזורע הרגל קוצר אופי, הזורע אופי קוצר גורל" אומר הכלל. הרגלים הם גורמים רבי עוצמה בחיינו, ניתן לשבור הרגלים. אפשר ללמוד לשתול הרגלים חדשים וחיוביים ואפשר גם למחוק אותם מהזכרון. הדבר כרוך בתהליך ומחויבות עמוקה מצידך|. טיפ ראשון שאעביר לך הוא: בחן את עצמך במשפט" יש לי קושי לבקש או לדרוש". מציעה לך לרשום על דף נייר חלק את המשפט בראשו ולאחריו אכן לך טבלה של רווח והפסד מהמשפט הזה ומהיותך ביישן וסגור ונסוג לאחור. לאחר מכן שרטט לך את המאזניים שקיבלת, בו תחשוף היכן אתה ממקד את חייך? נסה לשתול משפט חדש חיובי במקומו והפוך אותו למנטרה אותה תזכיר לעצמך 3 פעמים ביום. בהצלחה,

israel41

New member
הרגל

תודה נעמי שאלה, הבעיה היא התנהגותית קרי הרגל או רגשית חשוב להבין מה מקור של הבעיה תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הבנת המקור

היא לא תמיד בתחום של האימון. השאלה החשובה היא האם אתה מאמין שתוכל ליצור שינוי? אם כן, יש סיכוי שתצליח. אם לא, עדיף לפנות לטיפול פסיכולוגי. אם אתה מאמין בשינוי ותפעל בכיוון, תוכל גם להתקדם ולשנות דברים. בתלות בעומק הקושי מצד אחד, ובכמות הרצון שלך מצד שני, תהיה גם יכולת השינוי.

sternet

New member
מקורות הבעיה אפשריים

שלום ישראל. מה שלומך? אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות: 1. האם לדעתך עזרה אפשרית? 2 אם כן, האם זה בסדר לעזור לאחרים? בבקשה, תפרט כמה שיותר. 3. האם זה בסדר לקבל עזרה? אם לא, למה זה קשה? 4. האם אתה מחשיב את עצמך לאדם טוב או אדם רע? 5. האם לדעתך יש סיבה לכך? עשית משהו מתישהו בעבר שאתה מתבייש בו וחושב שזה עושה אותך אדם לא טוב כל כך? 6. האם מישהו מההורים או קרובים מוקדם יותר בחייך טען לגביך משהו שהיום משפיע על איך שאתה מחשיב את עצמך? ישראל, פשוט שפוך לי את התשובות כפי שהן קופצות לך בראש ותפרט כמה שיותר. אני מקווה שתוכל לעשות זאת בפורום. באהדה גדולה, אלכסנדר שטרן מאמן אישי, עזרה נפשית רוחנית מעשית

למעלה