אולי יש לכם עצה

אולי יש לכם עצה

בעלי איש מוכשר מאוד ובעל יכולות גבוהות (ולעניות דעתי הלא משוחדת, מדובר באדם יצירתי ומבריק בצורה יוצאת דופן), יחד עם זאת הוא מתקשה מאוד במציאת עבודה.
הוא בעל תואר ראשון בהנדסה ומחפש עבודה כבר תקופה. הוא מחפש בצורה יעילה ביותר, מקדיש לזה זמן רב, מתאים את הקו"ח למשרה, מפעיל קשרים ואנשים רלוונטים, יוזם וכו'...הוא היה במספר ראיונות (לא גבוה לדעתי, כ15-20 בכל התקופה) ברובם הגיע לשלבים מתקדמים, אך משום מה זה לא צלח...
הבעיה כרגע היא, שהוא די "הרים ידיים" וכיום מסתפק בעבודה שהוא לא אוהב ושמדכאת אותו מאוד.
בנוסף, יש לו שלל רעיונות להיות עצמאי ואני מנסה לעודד אותו בכיוון כי אני מאמינה בו מאוד, אבל נראה שרעיונות ויצירתיות לחוד ופעולות ממש בעניין לחוד... יש לו בעיה בהנעה עצמית...גם אם יש לו רעיון מעולה כעצמאי, הוא יראה מול עיניו מיליון בעיות והתרחשויות שעליו לבדוק/לתכנן/לעשות לפני שניתן יהיה להתקדם...זה תוקע אותו!
המציאות היא שהוא לא מוצא עצמו כשכיר וגם לא כעצמאי...הוא מיואש ואני כבר מתקשה עם שיחות המוטיבציה והעידוד...
חשוב לציין שאמנם אני לא מאבחנת והוא מעולם לא עבר אבחון מסודר, אך הוא בעל הפרעת קשב וריכוז חד משמעית ואינו מעוניין בתרופות...
איך אפשר לעזור לו?...

עידוד לא תמיד מספיק

שלום לך

איזה כיף לבעלך שיש לו אישה כמוך
את מפרגנת ומעריכה - ואני מעריכה אותך על זה

בכל פעם שפגשתי אדם שלא מצליח לעבור ראיונות עבודה, היה שם "משהו". על פני תקופה ארוכה זה לא עניין של חוסר מזל. פעם אפילו לקח לי שתי פגישות לעלות על הנקודה (בד"כ זה לוקח חצי פגישה בערך - לא כולל ליצור שם שינוי, כמובן...) - ושאלתי את עצמי, אחרי פגישה אחת, האם בפני עומד האדם הראשון שלא מוצא עבודה תקופה ארוכה "סתם". בסוף הפגישה, כשעוד לא ידעתי מה העניין, שלחתי אותו לראיין חברים שלו: מדוע הוא לא משיג עבודות? מדובר היה באדם בכיר, משכיל, עם נסיון רלוונטי ואפילו קשרים. ואכן הם כולם אמרו אותו דבר. מרפקים. אסרטיביות. הוא לא מוכן בכלל בכלל להתחרות, לדחוף, למכור, להפעיל קשרים. בכלל. ומדובר במשרות בכירות מאוד, שבהן זה כמעט הכרחי לעשות את זה. ואז כמובן ידענו על מה לעבוד. בפגישה השניה גם התחלנו יותר להבין את העניין הזה וממה הוא נובע.

זו רק דוגמא. בשני התחומים שציינת - חיפוש עבודה וגם הנעה עצמית - אנחנו המאמנים מתמחים. זה מה שאנחנו עושים עם אנשים יום יום. עוזרים להם למצוא בעצמם את הכוחות להתגבר על מה שעומד בדרכם, חיצוני, ולרוב גם פנימי.

איך אפשר לעזור לו?
אני נתקלת בשאלה הזו הרבה. אנשים שואלים אותי בעצם איך לאמן! איך לקחת אדם שתקוע בתחומים מסוימים, ולעזור לו להתרומם. אם היו טריקים וטיפים לכך, הינו יכולים להתעשר מפרסומם... אבל האמת היא שזה דורש הכשרה אינטנסיבית של שנים ארוכות. בשביל זה אנחנו כאן. ורובנו, אני מאמינה, we practice what we preach. כאשר אנחנו תקועים אנחנו פונים לאימון.

בהצלחה

Yin

New member
שיבקש משוב מהמקומות השונים,

מה הם ראו שטוב והעביר אותו שלבים.
ומה שפחות טוב ועצר אותו לפני הקבלה לעבודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך לעזור

כפי שסאלי אומרת, אין סתם בדברים האילו. משהו קורה כשהוא מגיע לשלבים המתקדמים שלא עובר. לא נוכל לנחש מכאן מה זה. פגישה עם מאמן יכולה לסייע לאתר את הקושי ולשפר אותו. מניסיוני אנשים שעוברים תהליך אימון אישי משפרים מאוד את ההצלחה שלהם בראיונות - אנחנו עושים סימולציות ואני משקפת מה אני קולטת מהאדם, ובדרך כלל זה מאיר עיניים ומקדם מאוד. ואם עדיין אין מספיק מידע, אפשר לראיין את הסובבים אותו כפי שסאלי הציעה.
גם אם הכיוון בשבילו הוא להיות עצמאי, אימון אישי יוכל לסייע לו לבחור כיוון טוב ולהתגבר על הפחדים שעוצרים אותו.
ולנושא הפרעת הקשב - זה בהחלט יכול להפריע גם בחיפוש העבודה וגם בעבודה עצמה. כדאי לפנות למאמן שמכיר את הנושא, יש המון אסטרגיות שעוזרות, טיפול תרופתי יכול לסייע ובכלל הבנת המצב וקבלה של היתרונות והחסרונות בו.

פרוקריוט

במידה ולבעלך קשב וריכוז,חסר לו את המוטיבציה הפנימית לנוע זה נרולוגי .טיפול תרופתי מעורר מוטיבציה ומשמר יציאה לפעולה .יחד עם זאת הוא צריך ברור מעמיק מה מחבר מעורר לעשיה .ולאחר מכן להציב יעדים בורורים ,בקיצור הכי נכון בהפרעת קשב זה אימון התנהגותי
בהצלחה

bencoach

New member
כמה נקחודות חשובות

הניתוח שלך את המצב -נראה שאת בעצמך יודעת מה צרי ך לעשות. התשובה נמצאת בשאלה.
לגבי "הרים ידיים" אם יש כללים להצלחה בחיים .- לא לוותר , להתמיד, נמצא מאוד גבוה בתחילת הרשימה.
יש אינספור מקרים של אנשים מצליחים שפשוט לא נכנעו לכשלונות בדרך.. מה שכן - צריך לנתח בצורה אוביקטיבית , אוללי הוא עושה דברים לא נכון. בצור להתמיד במטרה להיות גמיש באמצעים להשגתה.
התמדה קשורה גם לבטחון עצמי , אך זה כבר נושא לשיחה אחרת..

למעלה