אולי טעינו

2אני

New member
אולי טעינו

העלנו אותו לכיתה א' קצת מוקדם הנה הסיפור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1316&a=75069&c=6274&sc=2279&ssc=0 אתמול היינו בפגישה ראשונה אצל מרפאה בעיסוק שכל הזמן זרקה לי הערות בסגנון "את העלת אותו מוקדם מידי", "את דורשת ממנו מיומנויות של גיל 6 לפני הזמן" ועוד כאלה יציאות מרגיזות... הבוקר הוא פשוט לא הסכים לצאת מהבית לבית הספר, לקחתי אותו להסעה והוא פשוט לא הסכים לעלות לאוטובוס. בסוף לקחתי אותו לביה"ס באוטו שלי ונכנסתי איתו לכיתה, לבקשתו. כל הדרך הוא טען שהוא שונא בי"ס ושונא ללמוד - הוא ממש שינן את המשפטים האלה כמו מנטרה. הפרידה היתה קשה מאוד בכיתה (המורה המקסימה עזרה מאוד וביקשתי ממנה שתשוחח איתו ותבדוק מה עובר עליו). כל הדרך לעבודה, התהפכה לי הבטן והגוש הענק בגרון לחץ, OK נגיד שטעינו והוא באמת לא בשל, את הנעשה אין להשיב אז איך עוזרים לו מעכשיו וגורמים לו לא לשנוא את בית ספר?

פלגיה

New member
עצוב לשמוע

קודם כל יכול להיות שאלה בעיות הסתגלות של "אחרי החגים" והן יעברו עם הכניסה לשיגרה. התגובות של המרפאה בעיסוק נראות לי קצת לא לעניין. יש לה דעה וזכותה לומר אותה, אבל לא בצורה של כל הזמן להעיר הערות. ההמלצה שלי - תקבעי פגישה עם המורה ותשבו לעשות חושבים. אפשר גם לבקש נוכחות של יועצת בית הספר, ולגבש תוכנית מה לעשות כדי שיילך בשמחה לבית הספר. אם המורה מקסימה ומיומנת יכולים להיות לה רעיונות טובים מאוד.

מיכל שב

New member
אני מסכימה איתך וחושבת

שאותה מרפאה בעיסוק ייתכן ולא במודע, מכניסה לילד רעיונות לראש
אולי בגלל שהוא שומע "איש מקצוע" אומר שהוא לא בשל לכתה א', הוא מסגל לעצמו מנטרות שאומרות שהוא לא יצליח בבי"ס.

2אני

New member
באמת בדרך הביתה הוא המציא שירים

שהיו בהם את המילים החוזרות "אתה קטן" - אני אדבר עם המרפאה על העניין בפגישה הבאה. לגבי המורה, קבענו שנדבר היום בערב. אני אדווח. אני באמת מקווה שזה רק ההלם של תחילת השנה/אחרי החגים.

אולי כדאי לעבור

למרפאה בעיסוק אחרת. זה לאו דווקא קשור לחוסר בשלות, אחרת אני עד כיתה ט' כנראה שלא הייתי בשלה לכיתה א'. כדאי להמנע מלהלחץ ולהכנס לסרטים שעשיתם טעות, ולנסות לברר מה עובר עליו ולמה הוא שונא.

2אני

New member
../images/Emo41.gif עדכון

אתמול בערב הייתה לי שיחה עם המורה, היא סיפרה לי ששוחחה איתו (היא סיפרה לי את כל מהלך השיחה, אני לא אאריך כרגע) והם, ביחד, הגיעו למסקנה שהוא כבר גדול ויכול להתגבר על קשיי הפרדה (ואכן כך היה הבוקר). המורה אמרה לי שהוא בסדר גמור בכיתה, מאוד זורם עם הכיתה, לא נבהל מדמויות חדשות, מסתדר עם סדר היום והמעברים משיעור לשיעור - בקיצור בשל ובוגר אפילו יותר מכמה ילידי יוני. כן יש לו קשיים מוטוריים ואנחנו מטפלים בזה. הודתי לה מאוד, נשמתי לרווחה ונישקתי את המלאך שלי. תודה לכם על התשובות וההתייחסות. אה - בעניין המרפאה בעיסוק, בעצתה של המורה, אני אדבר איתה לפני המפגש הבא ואסביר לה שלא תדבר כך ליד הילד כי הוא מבין הכל. ואספר לה איך הדברים שלה השפיעו עליו. (היא יכולה להגיד את מה שהיא חושבת אבל לא ליד הילד). אני לא רוצה להחליף כרגע מרפאה כי רק התחלנו ויש לה קבלות טובות.

צימעס

New member
לדברים האלה שלה יש השפעה גם עליך.

היא חייבת לקבל כנתון שהילד בכתה א, ולתת לשניכם תחושה שהוא מסוגל לזה. (העצמה, אמרנו?)

פלגיה

New member
נשמע שיש לכם מורה נהדרת

ומנוסה. זכיתם, ואני מקווה ששאר הדברים יסתדרו.

למעלה