אולי היא רעבה???

proudmom

New member
אולי היא רעבה???

בתי בת 5 וחצי חודשים ועולה יםה במשקל. בשבועיים האחרונים אני מרגישה כמו בשבוע 1...היא כל הזמן על הציצי(מרווחי יניקה של פחות משעתיים לפעמים) ביום ובלילה (מתעוררת בערך 4-5 פעמים). התחלתי עם טעימות של מוצקים אבל נראה לי שנשאר יותר על הסינר מאשר בפה שלה. יכול להיות שהיא רעבה? שהחלב לא מספק אותה? מה דעתכן על דייסת סולת? היום גם שמעתי על "שקדייה" - שמעתן על זה? בנוסף לכל הצרות היא לא ממש לוקחת בקבוק (גם עם חלב שאוב!!) כך שפתרון של סימילק/מטרנה לא ממש עוזר. הצילו עם עצות לפני שאני מתייאשת........תודה!

sagitlaleche

New member
קפיצת גדילה ../images/Emo20.gif

אחד הגילאים לקפיצת גדילה, בהם התינוק מגדיל את תכיפות ההנקות כדי שאמו תייצר יותר חלב הוא 6 חודשים. מכיוון שזה לא מדע מדוייק, קצת לפני או אחרי זה נחשב בתחום הנורמה. כדי לעזור לקפיצת הגדולה לעבור, יש לתת לתינוק לינוק על פי דרישה והגוף מייצר תוך יומיים-שלושה את כמות החלב הדרושה והתינוק חוזר לינוק כמו לפני הקפיצה. מוצקים לא מחליפים את כל הקלוריות שהתינוק מקבל מחלב אם, בעיקר בתחילת מתן המוצקים, בזמן שבאמת רוב האוכל על הסינר ומעט בתוך הפה. המוצקים בגיל זה הם לטעימות בלבד ולא כדי להחליף ארוחות שלמות המבוססות על חלב אם. תזונתו העיקרית של תינוק בגיל זה אמורות להיות חלב אם. דייסת סולת היא החלטה שלך. סולת אינה אחד מהמזונות שמומלץ להתחיל איתם במוצקים. עדיף להתחיל עם פירות וירקות (בטטה, אבוקדו, בננה וכו') ורק בשלב מאוחר יותר להציע חיטה (סולת הינה סוג של חיטה). יש כיום אסכולה שטוענת שכדאי לתת מוצרי חיטה רק לקראת גיל שנה מכיוון שחשיפה מוקדמת למוצרים המכילים גלוטן מגבירים את הסיכוי למחלת הצליאק (אי יכולת לספוג גלוטן בגוף). בכל מקרה, ההחלטה שלך. לגבי מתן חלב אם שאוב, לא חייבים לתת בבקבוק עם פטמה. אפשר לנסות עם מזרק, כוס או כפית, מה שנוח לכם. בנוסף, האם ניסית שמישהו אחר מלבדך יציע לבתך את הבקבוק? את מזוהה עם ההנקה והשד ולכן זהו קושי שהיא תיקח ממך חלב אם.

למעלה