אולי דנו בזה רבות

ronen60

New member
אולי דנו בזה רבות

אבל מאחר שאני חדש, בדקתי במאמרים ואפילו זה עמוק מדי בשבילי לכן אשאל: אני עד היום מצלם במצלמה בעלת פילים רגילה, אני רוצה לרכוש מצלמה דגיטילית (לא מצלמת וידאו דגיטילית) אבל לא מבין מה ההבדל בן מצלמה דגיטלית למצלמה סטילס? אני יודע את הנושא שכמה שיותר "פיקסל" כך טוב יותר קראתי זאת במאמרים, אבל איך "מפתחים" תמונה מהזיכרון של המצלמה? חייבים להישתמש במחשב הביתי? חנויות הפוטו הרגילות מפתחות תמונות אלו? הפיתוח והדפסת תמונות זול יותר מאשר מצלמת פילים? ואיזה חברה במצלמות הדיגיטליות היא חברה "גדולה" באמת? עם שרות לקוחות במקרה של תקלה... ודבר אחרון האם מקבלים ספר הדרכה בעיברית לכל הפונקציות שיש במצלמה בדומה לפלאפון סלואלרי? המון שאלות-כי אני פשוט לא רוצה ליפול בפח...

LazyGecko

New member
תשובה חלקית

"חנויות הפוטו הרגילות מפתחות תמונות אלו?" כן, פשוט נותנים להם את כרטיס הזיכרון ומקבלים חזרה תמונות. (וגם את הכרטיס כמובן) עדיף לצרוב על CD ותת להם את ה CD, אבל לא חייבים. עקרונית, לא צריך מחשב. "הפיתוח והדפסת תמונות זול יותר מאשר מצלמת פילים?" כן, אם לוקחים בחשבון את מחיר הפילם (שלא צריך לקנות יותר) " ואיזה חברה במצלמות הדיגיטליות היא חברה "גדולה" באמת?" פוגי, קנון, ניקון, אולימפוס, וסוני הם המובילים כרגע. לפני שקונים מצלמה צריך להחליט על תקציב. 2000 ש"ח יקנו לך מצלמה טובה למתחילים, אבל אם אתה רוצה להתקדם בתחום אז צריך להשקיע יותר. ספר לנו מה הצרכים שלך והתקציב ונוכל לעזור יותר.

ronen60

New member
תודה רבה

תודה על הקישורים שעוזרים לי להבין הרבה יותר בבחירת המצלמה, וכן התשובה של LazyGecko כעיקרון חשוב לי המחיר כמובן שיהיה כמה שיותר זול (איך לא) מצד שני אין לי צורך בצילום מיקצועי או על הגדלת\הקטנת תמונות. חשוב לי שיהיה אפשר לצלם בארועים שאכן תפקיד ה"זום" חשוב כדי לקלוט כמה שיותר קרוב. דבר נוסף, רציתי לערוך את התמונות לפני הפיתוח שלהם, וכך גם לחסוך בעליות הפיתוח, אני רוצה לבחור את התמונות המוצלחות בלבד, וזה אפשר לעשות רק ע"י מחשב הביתי? או יש דרך לראות\למחוק במצלמה לפני ההדפסה בפוטו? כשקונים מצלמה דגיטלית מקבלים דיסק הפעלה למחשב הביתי?

idohal

New member
תשובה

1. ברוב המצלמות הדיגיטליות הזום X3 ומקביל ל 35-105 מ"מ במצלמות אנאלגיות. מצלמה בעלת זום גדול יותר יקרה יותר אם כי אפשר למצוא מצלמות של אולימפוס החל מ - 2000 ש"ח עם זום X8 כמו ה C730 וקצת יותר יקרה את ה C740 בעלת עדשה איכותית יותר. מצלמות כמו קנון A70 יעלו כ - 2000 ש"ח ואילו המצלמה החדשה יותר A80 תעלה כמה מאות ש"ח יותר. 2. חובב ממוצע אינו צריך יותר מאשר 3 עד 4 מ"פ. תמונות ממצלמת 3 מ"פ תוכל להגדיל ל A4 ותמונות מ 4 מ"פ תוכל להגדיל ל A3. אפשר כמובן לקנות מצלמת 5 מ"פ אבל תאטלץ להוציא מכיסך מעל ל 3000 ואף הרבה יותר. 3.רצוי שיהיה מחשב בבית כדי שניתן יהיה לערוך את התמונות. יש שיאמרו שאינם עורכים כלל ויש כאלה כמוני שעורכים את התמונה. 4. קשה מאוד למיין במסך הקטן של המצלמה והוא נועד לאינדקציה. עדיף לעשות זאת במחשב כאשר רואים תמונה בגודל סביר. לפעמים תיקון קל בפוטושופ משנה את התמונה. כך תוכל לבחור את הטובות ולצרוב אותן על גבי דיסק ורק אז להדפיסן. 5. עם כל המצלמות תקבל דיסק עם דרייברים. חלונות XP מזהה את המצלמה ככונן נוסך ללא צורך בדרייבר. אבל אין חובה לחבר את המצלמה למחשב אלא אפשר לקנות קורא כרטיסים (עלות כ 100 ש"ח).

2cookie

New member
חברה גדולה באמת מבחינת יצרנית

אכן השמות שפירטת. בקשר לסוני- לפני שקונים מצלמה שלהם צריך לדעת 2 דברים: א. לא לקנות מהספק MDK. פשוט לא לעשות את הטעות הזאת. ב. לקחת בחשבון מראש שהשירות של ישפאר הוא לא משהו בהרבה תחומים (לפי מה שאומרים, אבל האתר שלהם נעלם דווקא כשאני צריך תמיכה למוצר שלהם. מעצבן.)

בדור המצלמות של היום-יש סיכוי קטנטן

לתקלה,בשנת ההפעלה הראשונה-זו שנת האחריות. בכל חנות מכובדת בה תרכוש - תקבל את'גב החנות' - לתיקון - או שליחת המצלמה לתיקון. כנ"ל כשיש אחריות ישירה של היבואן - יש אנשים הבאים בטענות ודורשים פיצויים כששומעים שמצלמתם תישלח לחו"ל לתיקון (דבר מקובל ודרישה של היצרנים,עד שבארץ יעברו קורס מתאים במפעל האם)-אבל בסופו של דבר המצלמה מתוקנת וזה מה שחשוב - אם קורה באמת משהו. חשוב שתהיה אחריות כלשהיא. ספרי הדרכה בעברית,זה דבר לא ממש מצוי-לרוב הם באנגלית,יש יבואנים בודדים,שבמוצרים שהם מייבאים בכמויות ענק,הם גם מוציאים מהדורת עברית: כך זה בחלק מדיגמי מינולטה,וסוני (לפחות הוידיאו שלהם).אז מבררים קודם. מחשב ביתי? הוא המשלים של המצלמה הדיגיטלית - לצפייה נורמלית בתמונות במסך שגדול מקופסת גפרורים, לתיקונים שונים אם צריך לעבודה יצירתית בתמונות,אם רוצים להוריד את התמונות למחשב ולצרוב אותן - לגיבוי,או רק לאגור אותן בדיסק הקשיח ולקוות שלא יפול (בדיסק נכנסים עשרות ג'יגה,ובכרטיס רק כמה עשרות מגה) לתת להדפסה:צורבים כל סידי ומוסרים בחנות.לא מוסרים בשום אופן את הכרטיס היקר של המצלמה.

למעלה