אולי גישור יעזור

אולי גישור יעזור

אני ובת הזוג שלי בזוגיות יציבה מזה שלוש שנים והתחלנו לדבר על חתונה. עד כאן הכל טוב ומשמח, אבל נתקלנו בסוגיה שמהווה דיסוננס גדול בין הגישות שלנו. זה אכן תמוה שלא פתחנו את הנושא עד היום אבל היא, אשת קריירה ללא שום ספק, מתעקשת על שלושה-ארבעה ילדים. בכל זאת, עוד לא התחתנו אפילו וזה לא מונע את העובדה שבכל פעם שהנושא עולה, מדובר בעילה לריב שנגמר בטריקות דלת, בד"כ מצידה. לי יש את האישיוז שלי... אבל אני מפחד פחד עמוק מאבהות. אני יודע שזה משהו שאני צריך לטפל בו אבל כרגע אני חושש שהפחד שלי יביא לפרידה. וזה מצב שאני בכלל לא רוצה להעלות על דעתי.

חשש מאבהות

שלום תולע בן פואה. ברוך הבא לפורום. האם אתה פוחד מאבהותבעתיד הקרוב אולם רוצה אבהות בהמשך, או שאינך מעוניין בכך בכלל? האם מדובר בחוסר בשלות או בהחלטה סופית? חשוב על השאלה. יש כאלו שאינם מעוניינים בילדים ויש כאלו שנושא האבהות מלחיץ אותם, בגלל ההשפעה שיש לילדים על החיים שלנו - איזו השפעה, איך אנחנו חושבים שזה ישנה את החיים שלנו, איך נוכל להתמודד עם זה וכו'. גם הרבה נשים חוששות מזה,לא רק גברים. כן. גישור יכול לעזור, כי בגישור ינסה המגשר לבדוק מהן החששות של כל אחד, מה באמת מסתתר מאחורי אותו רצון כן להביא ילדים או לא להביא ילדים (עבור כל אחד מבני הזוג). יכול להיות שאחרי שתדברו על הצרכים האמיתיים, כן תוכלו להגיע להסדר כל שהוא בעניין זה. ייתכן שדרך הגישור ודרך חשיפת הצרכים והרצונות של שניכם תמצאו את המשותף ותוכלו להגיע לפתרונות אפשריים. ייתכן שבמהלך הגישור תגיעו למסקנה שיש להמשיך בטיפול דווקא, אולם זה תלוי בנסיבות העניין.

למעלה