אולי את יודעת?

blabla83

New member
אולי את יודעת?

הי,
לפני שבוע גיליתי שאני בהריון עם תאומים לא זהים וזו ממש הפתעה עבורי.

אני קצת מבולבלת והייתי שמחה להבין:
איזה בדיקות כדאי לעשות פרטי ואיזה אפשר להסתמך על הרופאים של הקופה? (אני בכללית ומאזור המרכז), למשל שקיפות עורפית שמגיעה לי מהקופה, כדאי לעשות פרטי או שניתן להסתמך על רופא לא ידוע שלא בהכרח מבין בתאומים?
האם ניתן "להסתפק" ברופא נשים רגיל של הכללית לצורך מעקב? או שמומלץ ללכת לרופא של הריון בסיכון ולשלם עבור המפגשים?
וגם, האם ניתן להוציא טופסי 17 מהכללית על רופאים שמקבלים פרטי ופשוט יש להם מומחיות בתאומים?

תודה רבה מראש לכל המשיבות,

מאיפה אז במרכז?

אני מאוד ממליצה על בדיקות בבית חולים מאיר, בגלל שזה תאומים גם יש סבסוד של המדינה וכל הבדיקות במאיר (חוץ מסקירה מאוחרת שמגיעה מהקופה) היו מעולות ומקיפות
בגלל שזה תאומים ישבצו אותך לבדיקות אצל המומחים לאולטרסאונד בבי"ח והם כולם נורא נחמדים (אם לא השתנה הרבה ב3 שנים האחרונות).
לגבי מעקב תתיעצי עם הרופא נשים שלך אם הוא מסכים לעשות מעקב אין סיבה ללכת סתם למישהו אחר בטח שלא להוציא סתם כסף לפרטי יש בכללית מספיק רופאים מקצועיים וטובים שיודעים לעשות מעקב להריון תאומים.

בשעה טובה! והריון ארוך!

לליתות16

New member
קודם כל..מזל טוב !! ולמרות ההפתעה, זו באמת

מתנה.

גם אני הייתי מופתעת מהריון התאומים (תכננתי הריון יחיד, ילד נוסף ולסגור את הבסטה..חח)
ואני חייבת לשתף, שהלכתי לרופא השנים הרגיל שלי.
ועשיתי את כל הבדיקות שקופח מממן,
ולא עשיתי שום דבר פרטי
שלמתי רק השתתפות עצמית במה שמוכרחים.

ולא שהייתי צעירונת..בכלל לא, הייתי בהריון איתם בגיל 39.. לסגור את הבסטה, כתבתי כבר..

בגדול, הרופא, היה בסדר גמור
ההריון היה ברובו תקין והבדיקות היו בסדר
היו קצת צירים מוקדמים בשבוע 24
אז הייתי תשעה ימים מאושפזת בהיי ריסק בליס
אחכ נחתי
וההריון עבר בשלום תודה לאל.

רק להאיר זוית אחרת
כי מקריאה בפורום ( ואני קוראת וכותבת פה כבר כמעט 4 שנים)
אפשר להתרשם שכולם עשו הכל פרטי ואצל מומחים
וזה לא כך, ממש לא.

תאומה10

New member
קודם כל המון מזל טוב!

איזה כיף ומרגש זה :)
אני עשיתי את כל המעקב אצל רופא הנשים הרגיל בכללית, וכמו שהוא אמר לי - לא כל הריון תאומים מוגדר כהריון בסיכון ולכן אם הכל בסדר אין בעיה לעשות את המעקב אצלו (לא כל רופא מסכים לעשות מעקב של הריון תאומים). הרופא שלי בראשון לציון אם זה רלוונטי ואני הייתי מאוד מרוצה ממנו.
לגבי הבדיקות - עשיתי את רוב הבדיקות דרך הקופה ואז זה רק בעלות של טפסי 17, מלבד סקירה אחת אותה עשיתי דרך המושלם ואז שילמתי בערך 120 שקלים לעובר השתתפות עצמית.
שקיפות עורפית- עשיתי באסף הרופא, גם רק בעלות טופס 17.
בכל מקרה לדעתי אם הכל בסדר חבל לרוץ לרופאים פרטיים, אני חושבת שכדאי להתחיל / לבדוק מה יש במסגרת הקופה או הביטוח מושלם / פלטינום ורק אם זה לא מספק אז ללכת לפרטי.
יש רופאים שגם עובדים באופן פרטי וגם עובדים בקופה, ואם תלכי דרך הקופה תקבלי טופס 17.
בכל מקרה שיהיה הריון ארוך, שיעבור בקלות ושייגמר במועד בידיים מלאות.
יש גם פורום הריון מרובה עוברים שאת יכולה להתייעץ.
המון בהצלחה!

למעלה