אולי אתם תסבירו לי

האגס 1

New member
אולי אתם תסבירו לי

אבל לא הצלחתי אף פעם להבין את הרעיון שמאחורי תוכניות רדיו בהגשת זמרים. לא תמיד מדובר בטלנטים בעלי כישורי הגשה, מה גם שכמעט אף פעם הליהוק שלהם כמגישים ברדיו לא מושך יותר מאזינים מהרגיל. מעל לכל מדובר בניגוד אינטרסים פוטנציאלי, כי גם אם השמרים לא משמיעים בתוכניתם את השירים שלהם עצמם, הרי שמדובר שאנשים שמאוד מעורבים בתעשיית המוסיקה, ותמיד יש סיכוי רב שהזמרים שאותם הם משמיעים, הם או אמרגניהם, מצויים איתם ביחסי עבודה כאלה או אחרים, ואפילו אם זה חוקי - זה בבחינת כשר אבל מסריח. כן, ברור שיש גם מקרים שהזמרים-המגישים משמיעים גם שירים מזוימים רק בגלל טעמם המוסיקלי ולא בגלל שיקולים זרים, ועדיין, תכליתו של כל העניין מאוד לא ברורה. ולמה אני מעלה זאת לדיון? משום שרשת ג' מצאה מגישה חדשה לתוכנית 'רוק בישראל' - ולא מדובר באחת משדרניות התחנה, אלא בלא אחרת מאשר הזמרת מרב סימן-טוב. כבר בחודשים האחרונים זכתה הזמרת בתוכנית יומית שאותה הגישה לסירוגין עם הפזמונאית צרויה להב, בתוכנית ששודרה בפריים-טיים ארבע פעמים בשבוע ולא זכתה כמעט לתשומת לב. כעת מצהירה רשת ג' בגאווה על הליהוק החדש באתרה. שימו לב לנימוק שניתן באתר הרשת לליהוק החדש. לרשת ג' אני מאזין לעיתים קרובות, וקשה לי להאמין שחסרים לה שדרנים טובים עד כדי כך שהיא זקוקה לזמרים שיגישו את תוכניותיה.

יש היגיון מסוים בדברייך...

ובכל מקרה, חשוב להדגיש שלמרות שמרב סימן-טוב היא המגישה הזמנית של "רוק בישראל" (במקום אבי משולם), לתוכנית יש עורך מוזיקלי הבוחר את השירים... בנוגע לשאר הזמרים-מגישי הרדיו: יש היגיון מסוים בדברייך. בפועל, אני בספק אם דודו אלהרר, שלמה ארצי, יהורם גאון ושאר אנשי המוזיקה המגישים תוכניות רדיו שונות ברדיו מנצלים לרעה את מעמדם וכוחם בכדי לשדר מוזיקה של ידידיהם. דודו אלהרר לא ניגן משיריה של נעמי שמר ז"ל זכרה לברכה בתוכניתו עד למותה וגם שלמה ארצי מעולם לא ניגן שירים של בנו או של עצמו... עם זאת, בהחלט מדובר פה בטעם לפגם.

האגס 1

New member
../images/Emo45.gif

ואני חייב להבהיר - חלילה לא התכוונתי לכך שמישהו מבין הזמרים שהזכרת (וגם אל אף אחד אחר) באמת מנצל לרעה את הבימה הרדיופונית שניתנה לו כדי להשמיע את עצמו. אני יודע שהם מקפידים לא לעשות זאת. אבל עצם זה שהפוטנציאל קיים - זו כבר בעיה. אני מודע לכך של'רוק בישראל' יש עורך (אגב, נדמה לי שמדובר בשני עורכים שעובדים ברוטציה) וזה מה שהופך את עניין המגישה-הזמרת לעוד יותר מיותר - אם ממילא אין לה כל חלק בקביעת המוסיקה בתוכנית.

corrs123

New member
זמרים בתור כוכבי רדיו

חבריי הפורום היקרים, השיטה היא מאוד פשוטה - קח לך כוכב רוק/פופ וכד', תן לו תוכנית שבו הוא כמובן נותן גם לעצמו במה והוא יהיה מוכן לעשות הכל בשבילך. המתכונת של שלמה ארצי בגל"צ ויהורם גאון ברשת ב' (דוגמאות בלבד...) תפסה מכיוון שהבסיס של התוכנית הוא שמי שמגיש הוא גם זה שקובע את קו ההנחייה. יותר פשוט - מנהל תחנת רדיו אשר רוצה לסחוף אליו קהל ומעוניין להשיג מפורסם ייתן לאיזשהו סלבריטי שאין לו רקע בהנחיית תוכנית רדיו במה בתחנה שלו. ראה מקרה סי היימן ב-103FM כשהגישה בזמנו תוכנית ביום ד' בלילה.

actress

New member
אחחחח נוסטלגיה שכזאת אבל לא לשכוח

שיש אומנים שלא רק שנתנו להם במה אלא נתנו להם וביצעו אותה בצורה הכי טובה שיש. היום הכל השתנה זה לא כמו פעם פעם שוש עטרי וטוני פיין היו ובקיצור היו שדרנים ששידרו מהלב.

למעלה