אולי אתם תבינו

eshkolit32

New member
אולי אתם תבינו

עברתי אתמול חוויה לא נעימה. רציתי לשתף אתכם עוד אתמול אבל היתי נסערת מדי. מאחר שגיפט העירה לי כמה פעמים שגם אני יכולה להרשות לעצמי לפרוק כאן לפעמים חשבתי לנסות ולעשות את זה, למרות שקשה לי. החוויה הזארת מתקשרת באופן מפתיע גם לשאלה שיעלי שאלה כאן על בדיקות גנטיות לפני כמה ימים יות וגם לפרשת השבוע האחרונה, שמתארת זרים שבטוחים שמי שאיבדנו נמצא בחיים. היתי אתמול בבדיקה שאני הולכת אליה באופן קבוע בגלל המחלה הארורה שהיתה לאימא שלי, אותה מחלה שיותר מדי חברות וחברים כאן מכירים. באתי אליה עייפה, לקחתי מונית כדי לא לאחר ובסוף נכנסתי באיחור של חצי שעה מה שמעולם לא קרב בעבר. כל הצוות השתנה, אלה לא האנשים שהכרתי כל השנים והכל התנהל בצורה איטית ומוזרה. טכנאית הרנטגן נראתה כמו דמות מסרט מדכא. היא היתה אישה כבת ששים, רזה כמו נרקומנית (אני לא מגזימה), בלונדינית בלבוש מינימלי וקצרצר שבלשון המעטה לא החמיא לה ובטח לא הולם לעבודה בקופת חולים. זה היה די מגעיל, חייבת להגיד. נכנסתי לבדיקה. הטכנאית שהכרתי בעבר היתה סופר מקצועית. הפעם הטכנאית היתה מביכה ומוזרה. במהלך הבדיקה (הלא נעימה) היא שאלה אותי שאלות כמו האם אני נשואה ואם יש לי ילדים וכל זה בגלל שהגוף עובר שינויים ובלה בלה בלה. היא ראתה בהפניה שאני באה בגלל "סיפור משפחתי", ככה הם קוראים לזה. במהלך הבדיקה היא ישבה קרוב מדי אלי שלא כמו אותה טכנאית מקצועית מהעבר. בנוסף היא גם נשענה עלי עם המרפק שלה. זה היה מגעיל וכואב. כמובן שהיתי המומה מכל ההתנהלות שלה ולא היתי מסוגלת להעיר לה. במצבים כאלה אני לא מצליחה לתפקד ונשארת בהלם. השיא הגיע באמצע הבדיקה כשהיא שאלה אותי: "אז מה שלום אמא עכשיו? היא כבר בסדר?" זה באמת היה הקש ששבר את גב הגמל. הסתכלתי עליה ואמרתי לה: "אמא נפטרה!" והיא המשיכה לדבר ולהגיד שזה לא מובן מאליו, ובת כמה היא בעצם היתה, חמישים וחמש, אולי ששים? ושאי אפשר לדעת. איך חברה שלי אמרה אתמול? היא ניסתה לפתח שיחה. אני לא יכולה להסביר לכם, אבל זאת היתה חוויה מעיקה. עד עכשיו יש לי מועקה. אם זה נשמע לכם מוגזם זה בסדר כי גם החברות שלי לא ממש הבינו על מה כל הרעש, מה שגרם לי לכעוס - אני תמיד חייבת שיבינו אותי, יזדהו עם הכאב שלי ויהיו איתי. לא משנה.

shirli6

New member
דווקא מבינה מאוד.

נראה (ובאמת תקני אותי אם אני טועה), שהחוויה הזאת של הבדיקה (הבדיקה באופן כללי, לאו דווקא הבדיקה הספציפית הזאת) היא קשה מאוד. זה מפחיד, זה מעלה בך זכרונות קשים אולי. מובן שזה ממש לא פשוט. לכן טוב שהייתה לך שיגרה. משהו שיכלת לסמוך עליו שתמיד יהיה בסדר, שתדעי איך הכל הולך להתנהל. שלא יהיו הפתעות. ואז הייתה לך הפתעה. מעבר לכך שהאנשים שהשתתנו השרו אווירה לא נעימה- הם השתנו. כבר לא יכלת לצפות את מה שיקרה. אולי בגלל עצם השינוי במקום ובזמן בו הייתה זקוקה לשיגרה- אולי זה מה שטילטל אותך כל כך. בכל מקרה, בין אם זה מתאים למה שאת מרגישה ובין אם לא, אני מאוד מבינה את המועקה ומאחלת שלא יקרה יותר...

eshkolit32

New member
טוב לשמוע

שהבנת את המועקה וגם שאני לא מדמיינת דברים מעצבנים
את צודקת, בדיוק היום חשבתי על זה, על כמה שחשובה לי יציבות בחיים שלי. ובמיוחד שמדובר בנושאים רגישים כמו בדיקות שאמורות למנוע את מה שקרה לאמא שלי. באמת עצם השינוי גרם לבעיה, אבל השינוי יכול היב גם להיות לטובה, הוא פשוט היה שינוי לרעה. תודה על ההתייחסות...

A GIFT OF LOVE

New member
שלום לך

אני שמחה ששיתפת, אומנם הנסיבות הן מצערות ומרגיזות, אבל שיתפת... היא ממש חצופה הטכנאית הזאת, זאת בהחלט חוצפה ראויה לשמה. אני מאתארת לעצמי שזה פגע בך ואף הרגיז אותך, ויותר מכך הרגיז שבנוסף לכך החברות לא הבינו אותך. יש פעמים שאנשים כל כך חסרי שימת לב. כל כך לא איכפתים... הם יודעים בדיוק מתי ואיך לפגוע... אני בטוחה שבפעם הבאה כבר תהי מוכנה נפשית לבאות ואולי גם תדעי איך למנוע תגובות לא "מוצלחות" מצד הצוות שם. אבל לפני הפעם הבאה, אין איזו אפשרות לשנות את מקום הבדיקה? ללכת למקום ידידותי יותר [בעזרת המלצות כמובן]? בינתיים, קבלי-

eshkolit32

New member
שמחה לבשר לך

שבגלל שלל אכזבות שלי מהקופה בשנה האחרונה אני בהליכי עזיבה של הקופה ומשום מה מהרגע שהחלטתי לעזוב קורים לי הדברים הכי נוראיים שם... אני לא אתקל בחיים שלי יותר באישה המטורפת הזאת. הכי מצחיק זה שסיפרתי למישהי מהעבודה ומסתבר שגם היא היתה אצלה! ותיארה לי תיאורים דומים...מבחינתה זאת היתה בדיקה טראומטית ככה שאני לא הוזה....אני רוצה להתלונן על האישה הזאת, מקווה שאמצא את האנרגיות לכתוב מכתב. תודה לך..

sivosh

New member
לפני הכל ../images/Emo24.gif

בהחלט אפשר להבין מאיפה בא הכאב שלך, גם ככה את במצב קשה בבדיקה שאת רוצה כבר לשכוח ומגיעה לך איזה יוצור אחת. אני מקווה שהבדיקה עברה בשלום והכל בסדר, זה באמת הכי חשוב. ובנוגע לטכנאית, נסי אולי להתלונן, להעיר.. בדיוק כמו שאת נתקלת בה מישהו אחר היום או מחר יכול להתקל באותה הסיטואציה. נסי אפילו לברר מה קרה לקודם, אולי בסניך אחר שאת יכולה להגיע לשם. מקווה שהיום עבר כבר יותר טוב ושוב חיבוק ענקי!!!! :)

זה ממש לא נשמע מוגזם

כי מי שאוהב אותך וחבר שלך צריך להבין אותך...גם אם זה לא נשמע לו...אך הוא צריך להבין את הכאב שלך...כי הכאב הוא גדול...וחס וחלילה אני לא מאחלת לאף אחד להיות בעל ניסיון בכדי להרגיש את גודל הכאב... גם המקום שהיית בו לא היה נעים...גם הבחורה שהיתה שם לא היתה נעימה...וגם עלה הנושא שהכי כואב לך בעולם...זו לא סיטואציה נחמדה... הכאב שלך הוא על מה שאיבדת...ולפעמים זה מתפרץ בדרכים שונים...וזה מותר.. מי כמוני מבינה אותך... אך זה יכול לקרות שוב..ואת לא תהי מוכנה לכך...אך פשוט תביני....לא כולם רגישים ולא כולם נחמדים וישנם גם את אלו שהם חסרי טאקט והשטויות הכי גדולות יוצאות להם מהפה במקרים כאלה... אך זה לא ישנה כלום... מותר לך לכאוב...

eshkolit32

New member
כן יש אנשים כאלה

חסרי רגישות, אני יודעת, שום דבר לא יכול להכין אותי לזה בעתיד, זה תמיד ידהים אותי איך הם לא מתביישים להיות כל כך חסרי טאקט. בקשר לחברות, רציתי להבהיר, יש לי את החברות הכי מבינות והכי מקסימות בעולם, שתמיד תומכות בי ומזכירות לי מי אני. המקרה הזה -לא יודעת להסביר, אני חושבת שלקחתי את זה קשה מכל מיני סיבות שקשה להסביר כאן. בכל מקרה לא התכוונתי לצאת בהצהרות נגדן...לא יכולתי למצוא חברות טובות יותר בשלב הזה של החיים שלי. בכל מקרה תודה לך על ההבנה......

מאוחר ואני פה... עונה

דוקא מאד הזדהיתי עם מה שכתבת! ובאיזה מקום אני גם כעסתי קצת (הרבה) אז רציתי לומר לך שאני כאן מרחוק אמנם מחזיקה לך אצבעות ושולחת לך חיבוקים חמים! של עידוד...! אשכוליתוש, את תמיד רשאית לשתף (נותנת את אישורי|קורץ|) ולספר לנו, גם אנחנו פה בשבילך!

למעלה