אולי אתם יודעים..

אולי אתם יודעים..

ריטלין SR וסטרטרה זה אותו הדבר? הייתכן שגם ה- SR וגם קונצרטה לא משפיעים עלי בכלל? (אני בת 24 ) והשאלה האחרונה, אולי זו בכלל בעיית מינון? ריטלין SR אחד לאדם ששוקל 60+ אולי זה מעט? אני מקווה שאני לא מטרידה, משום מה קצת לא נעים לי כבר להטריד את הרופא עם כל השאלות... אוטוטו מתחילים הלימודים. פעם ראשונה של ללמוד עם אבחון ואני מקווה שיהיו השפעות חיוביות.. ועוד שאלה, אני מתארת לעצמי שבפורום זה יש גם מבוגרים מאובחנים (אני מכירה גם את הפורום למבוגרים בתפוז..) ואולי יש למישהו דעה על תאוריה שחשבתי עליה ואני מקווה את האמת שאין בה כלום.. מאחר ואני כבר לא ילדה במהלך השנים כנראה פיתחתי כל מיני טכניקות אין כן לזכור דברים ואיך להקשיב (מן הסתם לא כולן היו כ"כ יעילות ולכן חיפשתי תשובה במקום אחר) אבל הן היו מספיק טובות כדי להביא אותי לאוניברסיטה. בעבודה היה לי קורס מאד ממושך ואינטנסיבי ברובו לקחתי קונצרטה/ריטלין. אמנם עם הכדורים עשה רושם שהמחשבה םחות נדדה אבל כאשר בהתחלה הייתי בלי הכדור היה מבחינתי אקסטרה מאמץ להקשיב ולנסות לספוג, ואת הדברים מתחילת הקורס בתקופת המאמץ היותר גדול עושה רושם שספגתי יותר טוב. אולי יש אפשרות שה"הקלה" מבחינת הפניית הקשב והפיזור גרמו לי בדיעבר ליכולות מופחתות כי עיקר המאמץ לא היה על "להקשיב ולזכור". אני מקוה שהבהרתי את השאלה מספיק ואני מאד מאד אשמח לשמוע דעות בנושא.
 

שירה59

New member
זה לא אותו דבר

קונצרטה זה ריטאלין בשיחרור איטי סטרטרה זה לא ריטאלין אלא זו תרופה שיש לקחת מדי יום ומתחילה להשפיע אחרי כ-3 שבועות (כמו תרופות אנטי דיכאוניות) היא מונעת את הספיגה החוזרת של נוררפינפרין (שזה נוירוטרנזמיטר שמשתתף בקשב) יתרונה הוא שהיא חלופה למישלאמגיב לריטאלין החיסון הוא המחיר (לפי מה שהבנתי משהו כמו 700 ש"ח לחודש - אינה בקופה ואין עליה הנחה דרך הביטוח המשלים) בהחלט יכול להיות שריטאלין (קונצרטה או SR או כל סוג אחר ) לא משפיע עליך, אבל כדאיקודם לבדוק את המינון. אצלי למינון נמוך מדי גורם לאי השקט שיש לי בדר,כ להיות פחות חמור, אבל לא ממש משפיע על הקשב. תוספת של רבע כדור עושה פשוט נפלאות ומביאה אותי למצב של חדות מחשב, אירגון מחשבה. מדהים. אני מציעה לך "להטריד" את הרופא בכל השאלות האלה ואם הוא לא אוהב ש"מטרידים אותו" אז תחליפי אותו. חשוב שהרופא יהיה מישהו שאפשר להתייעץ איתו עד משגיעים למינון או לתרופה אפקטיבית. בעניין התיאוריה - אני חושבת שלהתאמץ להצליח זה שמהו אנחנו עושים בעצמינו, זה לא הריטאלין עושה. כך שיכול להיות שאם הריטאלין חשבת שהוא יעשה את כל העבודה והשקעת פחות. בהצלחה.
 

spidergirl

New member
הלוואי שסטרטרה היתה מתסכמת ב 700 שח

הבנתי שזה מסתכם ב- 1400. מישהו יכול לאשר\להפריך?
 

sharon84

New member
המחיר לחפיסת סטרטרה בת 28 כדורים

הוא 640 ש"ח,בשור טבצניק ת"א.ישנם כדורים במינונים של: 10,18,25,40,60,80,ו-100 מ"ג.חישוב המינון נעשה בד"כ לפי המשקל,מדובר על כ-1.2 מ"ג עד 1.7 מ"ג פר ק"ג,עד למינון מירבי של 100,120 מ"ג.(את יכולה לקבל פרטים מדויקים ומפורטים יותר באתר של התרופה).
 

spidergirl

New member
כלומר

אפשר לסגור את הסיפור ב- 640 שקל לחודש? אם ככה אני עוברת לסטרטרה מחר, זה לא כזה יקר ושווה את הכיסוי של ה- 24 שעות.
 

spidergirl

New member
לפי האתר של היצרן

אין כדורים של 80 ו- 100 מ"ג. האם תוכלי להראות לי אתר בו המינונים האלה מצוינים? תודה
 

sharon84

New member
ספיידר

תסתכלי באתר שבקישור,למטה בדף יש:"product prescribing information",זה קובץ PDF ,ובעמוד האחרון שלו יש טבלה עם המינונים הנ"ל. את גם יכולה להרים טלפון ל"שור טבצניק" ולשאול את אחד הרוקחים,הם מאוד נחמדים בד"כ.
 

spidergirl

New member
תודה רבה

שיחקת אותה ועשית לי את היום. נראה לי שאני הולכת להתחיל ניסוי בסטרטרה. ההוצאות על ריטלין מזמן עברו את ה- 640 ש"ח לחודש וברור לי שאני צריכה כיסוי של 24 שעות. מנסיונך (וברור שזה אינדיבדואלי) - הסטרטרה יעילה כמו ריטלין או חלשה יותר?
 

sharon84

New member
נסיוני-

קודם כל שאלה: האם ביררת לגבי כדורים של 80 מ"ג ו-100 מ"ג-האם הם באמת קיימים(לאור חוסר ההתאמה בין מה שכתוב באתרים השונים) ,והאם ניתן למצוא אותם כבר גם בארץ? כשאני לקחתי סטרטרה,המינון הכי גבוה לכדור יחיד היה 60 מ"ג. מצטערת ,אבל אותי הסטרטרה בהחלט איכזבה ולכן הפסקתי לקחת אותה. אבל בכמה הסתייגויות: ראשית-אני ADD INATTENTIVE ,ללא שמץ היפראקטיביות ו/או אימפולסיביות (בשונה ממך) שנית- ה-ADD שלי נחשב קשה למדי וגם ריטלין אני לוקחת יחסית במינון גבוה. ודבר שלישי-לקחתי במקביל תרופה נוספת-אפקסור,מה שיכול להשפיע על התגובה. לקחתי את הסטרטרה במינון של 60 מ"ג (ואני שוקלת 60 ק"ג),במקביל לאפקסור 300 מ"ג,במשך כ-4 חודשים פלוס בערך.ולא הרגשתי שום שיפור לצערי. יש כאלה שאומרים שעל היפראקטיביים היא משפיעה הרבה יותר טוב. אבל למרות זאת כדאי לך לנסות,כי זה יכול גם מאוד להצליח ועד שלא תנסי לא תדעי..בחו"ל גם מאוד מקובל לשלב ריטלין(או אדרל) עם הסטרטרה.
 

spidergirl

New member
תודה שסיפרת מנסיונך

חוץ מזה, עולה שלקחת מינון חסר קל, כך שאולי זה לא אומר שהסטרטרה לא עוזרת לך.
 

spidergirl

New member
ולשאלתך

לא ביררתי, כי אני לא צריכה יותר מ- 60 מ"ג (בחישוב של 1.2 לקילו)
 
למעלה