אוליי נתקלתם בזה

yosee

New member
אוליי נתקלתם בזה

שלום רב,

אני מעוניין לפתוח חשבון בנק בחו"ל (מטרת החשבון חיסכון בעיקר רחוק מהמשפחה), יש לי כמה שאלות שאני מחפש תשובות להן ומקווה לעזרתכם:
1. מה ההבדל שלוחה של בנק ישראלי בחו"ל לבין בנק זר בחו"ל (לפי הבנקים הישראלים השלוחות שלהם מתנהלות כבנקים עצמאיין בחו"ל ואפילו במערכת שלהם בארץ לא ניתן לגשת או לראות את החשבון של השלוחה בחו"ל)!.
2. מה היתרונות והחסרונות לפתיחת חשבונון בנק בשלוחה ישראלית בחו"ל או בבנק זר בחו"ל?
3. מה אתם ממליצים?

לילית462

New member
הסיבות שלך לפתיחת חשבון בחו"ל לא ממש הגיוניות

חשבון "רחוק מהמשפחה" אפשר בבנק אחר... לא צריך לפתוח חשבון במדינה אחרת בשביל זה.

חאם זאת הסיבה שלך, זה פשוט מיותר ומסובך.

אם אתה מחפש מקלט מס ומנסה לחסוך כסף ממדינת ישראל, דע לך שעל פי החוק בישראל אתה מחוייב לשלם מס גם על חסכונות חו"ל. וכן שהמדינות שבעבר איפשרו חשבונות מהסוג הזה מקשות יותר ויותר על התהליך וכן שישנו תהליך עולמי של חשיפת החשבונות הללו.

בדרך כלל במדינות כמו שוויץ ואיי קימן וכדומה תאלץ להפקיד סכום משמעותי בכדי לפתוח את החשבון - מאה אלף דולר במינימום.

לפתוח חשבון עובר ושב או חשבון חיסכון במדינה אחרת... בחלק גדול מהמדינות תאלץ להוכיח שאתה נמצא במדינה באופן חוקי ולא תוכל לפתוח חשבון כתייר.

לשאלות הספציפיות ששאלת;
1- אין ממש הבדל
2- היתרון היחידי הוא שאם יש לך חשבון רציני (מליון דולר ומעלה) תקבל בנקאי אישי שיפנק אותך בעברית.
3- המלצות... להגיד את האמת ולא לחפש איך לגנוב כסף מהמדינה שבה אתה חי.

בקיצור, השאלה שלך לא ממש הגיונית, לפחות לא הסיבות שנתת. ואם אתה מחפש להעלים מס ממדינת ישראל... תשאל רואה חשבון ולא בפורומים באינטרנט.

BW37

New member
בנוסף למה שכתבה לילית, והיא צודקת

אין הבדל משמעותי בין בנק זר לשלוחה בחול של בנק ישראלי
שניהם רשומים במדינת היעד
למרות, שבבנק ישראלי יש לך חסרונות שלסיכון מדינה
אם בנק האם יפשוט רגל, אז כנראה שגם הבנק הבן יעלם
שנית, הבנקים האלו הם הראשונים שידחוו על חשבונות של ישראלים, אם וכשישראל תדרוש מבנקים זרים לדווח על חשבונות של ישראלים
ולעבוד עם בנק גדול יש יתרונות מאשר עם בנק קטנטן מחור במזרח התיכון
מצד שני, יש שם ישראלים, שזה יתרון

ושוב, זה מאד תלוי בכמה כסף מדובר,
זה שונה אם מדובר על חצי מיליון דולר, או מאה מליון דולר...

למעלה