אולטרסאונד

אולטרסאונד

שלום רב! בבדיקת אולטרסאונד כתף נרשם כך: גידי מסובב השרוול הודגמו היטב. מוקד היפואקוי נראה במרכז גיד sst מייצג קרוב לודאי שינוי פוקלי של טנדינוזיס. אין עדות לקרעים בגידי מסובב השרוול לא רואים ריבוי נוזל מפרקי. לא רואים ריבוי נוזל בבורסה sa-sd קיימת החלקה תקינה של sst מתחת לאקומיון. בנוסף יש לציין שינויים היפואקוגניים של שריר הפקטורליס מינום ואיזור זה גם רגיש לבדיקה. מאחר והנבדקת לא קיבלה הקרנות יתכן ולפנינו שינויים אטרופיי. הרדיולוג המליץ לעבור בדיקת M.R.I מחשש לחזרה מקומית של המחלה אך מספר רופאים שבדקו אותי אמרו שאין עדות לחזרה מקומית של המחל. הרדיולוג אמר לי שיתכן ויש פגיעה בשריר ובגיד כתוצאה משלוש ניתוחים שעברתי. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולומר לי במה מדובר. בתודה מראש!

פרפרזה

New member
אני מניחה שאת מדברת על סרטן

למרות שלא ציינת זאת. אם כן, אילו טיפולים עברת? והאם עברת טיפול כשלהו הקשור לבלוטת לימפה? בנוגע לממצאים, הממצאים הרלוונטיים הם כנראה שינוי דלקתי כלשהו באחד מגידי הייצוב של הכתף, ושינוי היפואקוגני (שינוי בהדגמת הצפיפות של הרקמה בצילום האולטרסאונד- הרבה פעמים בגלל נוזל עכור או ציסטה) בשריר החזה הקטן, שהוא פנימי ומתחבר גם הוא לכתף (האם היתה רגישות מתחת לבית השחי? או באזור השד במישוש?)

אולטרסאונד

שלום רב! עברתי טיפולי כימוטרפיה c.a.f , מאז נונחתי לפניי כשלוש שנים אני לא יכולה להרים את היד ויש לי כאבים חזקים מתחת לבית השחי ובכתף.בעניין השד ישנה רגישות במקום הניתוח (עברתי כריתת שד,הצלקת מסתרעת לרוחב של כ-40 ס"מ משד ימין עד הגב מצד שמאל.) (נלקחו שתי בלוטות לימפה שהיו נקיות והיום אני מטופלת בטמוקסי 20 מ"ג) תודה רבה על תשובתך עזרת לי מאד.

rafagav

New member
נסי לבצע סיבובי כתף...

א) בידיים ישרות - 3 סיבובים לכל כיוון כמה פעמים. ב) בידיים כפופות. * חשוב - להתרכז באיזור הכואב במהלך ביצוע התרגיל. לַריכוז חלק חשוב מהפעולה!! כך תמריצי את זרימת הדם לאיזור -תמתכי את רקמות החיבור בו. הנוזל הסינוביאלי במפרקים - לו זה רק יכול לסייע!!

rafagav

New member
אני מאוד איתך!!

ולכן חשוב הריכוז, כפי שכתבתי!! ובכל מקרה חשוב להזיזה כי אי-הזזה מוביל לשיקום הרבהיותר איטי!!

למעלה