אולטרסאונד

shir3001

New member
אולטרסאונד

האם אפשר לדעת רק על סמך אולטרסאונד אם היה ביוץ, או אם הוא קורה ממש עכשיו או לפני?
או אולי יש דרך אחרת לדעת?
מחר אצטרך להחליט אם לעשות הזרעה ואני חוששת שהביוץ קורה ממש עכשיו בסופ"ש.
כל השבוע עשיתי מעקבים וביום חמישי היתי עם שלושה זקיקים גדולים, אחד היה בגודל 17X18, ורירית הרחם 8 מ"מ. כלומר ממש לפני הביוץ.
עשיתי גם בדיקות דם כמובן.
אבל מחר בשבע בבוקר אלך שוב למעקב ואוכל לקבל רק את תוצאות האולטרסאונד ולהחליט במקום, כי צריך להודיע לבנק הזרע בסביבות 7:30 בבוקר, ואת תוצאות בדיקות הדם אקבל רק בצהריים.

זה יהיה מבאס לפספס אבל גם לעשות הזרעה ואחר כך לגלות שזה לשווא, כולל לשלם 1500 ש"ח על הזרע והרופא המזריק.
מה הייתן עושות במצב כזה?

הורמונים בדם

נראה לי שאם תכתבי כאן תוצאות הורמונים בדם יהיו מי שידעו לענות לך
ביוץ כמבן יעלים לך את הזקיקים אבל תמונה מושלמת וודאית תקבלי משילוב של ערכי הורמונים +א. סאונד
בהצלחה

טוליתי

New member
בלי בדיקות הורמונליות קשה לדעת.

בכל מקרה, בעזרת אולטראסאונד ניתןלוודא אם היה ביוץ, אבל לא ניתן לדעת עד כמה את רחוקה ממנו (בניגוד לבדיקות דם שהיו עוזרות יותר).

shir3001

New member
כלומר

אם אעשה מחר בבוקר אולטרסאונד אוכל לדעת אם הביוץ היה היום או אתמול?

טוליתי

New member
לא. תוכלי לדעת אם היה ביוץ,

אך יהיה קשה, אם בכלל, לקבוע מתי הוא התרחש.

הייתי בדיוק שם לפני שבוע

בחמישי הרופא התלבט אם לעשות הזרעה בשישי או בראשון ובסוף החליט על ראשון
לא יכולתי לעשות אולטרסאונד אפילו והלכתי להזרעה על עיוור. יכולתי ללכת בשישי וגם לוותר על הסבב אבל החלטתי על ראשון.
לעולם לא אדע אם היה ביוץ לפני ההזרעה הזו
אבל מבחינתי עדייןם יש תקוה
אצלי היה זקיק 19 רירית 8 אבל E2 היה די נמוך עדיין ולכן הוא העדיף לדחות. אולי זו היתה טעות אבל אני מוכנה לספוג אותה
&nbsp
אם יש לך אפשרות לאולטר' זה בהחלט ייתן איזו שהיא אינדיקציה. אם הזקיק עדיין שם אז מן הסתם לא היה ביוץ

shir3001

New member
תודה ששיתפת

זה מאוד עוזר לי לקרוא.
אצלי התוצאות ביום חמישי היו
שלושה זקיקים גדולים אחד מהם בגודל של 17X18 מ"מ.
הרירית בגודל של 8 מ"מ.
אסטרדיול 1278
LH 18.16
פרוגסטרון 1.63

אם היתה אפשרות היתי הולכת לעשות הזרעה בשישי אבל בבית החולים בו אני מטופלת אין אפשרות כזאת.
לא חבל לחיות בתקווה וציפיה שאולי מראש היא לשווא, ולא אזכיר אפילו את הכסף...
אוףףףף

אז אצלי

בחמישי ה E2 היה רק 530 והLH 1.9
אז הרופא הרשה לעצמו לחכות עם זה
אצלך נשמע שאת יותר קרובה לביוץ כי הLH כבר קפץ
הייתי בהחלט מוודאה לפני שלא היה ביוץ

shir3001

New member
אהממ

מאחלת לך קליטה מושלמת והריון בריא!
אם כן אז זה פספוס מעצבן!
וגם מעצבן אותי שהרופא שלי לא היה מעורב במהלך השבוע ושכל יום רופא אחר מחליט... זה הדיל בציבורי.
יש לי תחושה לא טובה. אולי ניתן היה למנוע את זה.

shir3001

New member
מה שכן

היו לי 3 זקיקים גדולים. השניים האחרים היו בערך 14X16 מ"מ. אולי אחד מהם יבייץ יותר מאוחר?

פזית66

New member
מוזר קצת שלא מתזמנים לך את הביוץ עם אוביטרל

אני מניחה שאם יש כמה זקיקים אז את כן לוקחת הורמונים, ואז מוזר שלא ביקשו ממך להזריק אוביטרל נגיד בשישי בלילה או שבת ולעשות הזרעה בראשון ואז היו בטוחים מתי הביוץ.

shir3001

New member
זהו שלא

אני בלי הורמונים בכלל. הפתעה גדולה שיש 3 זקיקים. הרופא הציע פעם ראשונה ללא הורמונים אבל לגבי האוביטרל הוא לא אמר לי כלום.

למעלה