אולטרסאונד, ביוץ

felipem

New member
אולטרסאונד, ביוץ

שלום,

אני ואשתי החלטנו להיכנס להריון לפני כמה חודשים. אשתי קנתה ערכה של בדיקת ביוץ ע"ס שתן. אני מבין שבדיקה זו בודקת את אחד ההורמונים שאמורים להשתחרר לפני הביוץ. לאחר מספר חודשים שבהם לא היה ביוץ (ע"פ הבדיקה לפחות) אשתי קבלה הפנייה לבדיקת אולטרסאונד. מה שמוזר זה שהיא קיבלה לעשות בדיקת דם רק פעם אחת לפני הבדיקה ולא במהלך התהליך. היא כרגע מסיימת את הבדיקות ומה שראו עד עכשיו ב 3 בדיקות זה שהזקיקים גדלו, הם הגיעו לגודל של 18 מ"מ אבל אז כבר עברו את ה 20 מ"מ, נשארה לה עוד בדיקת אולטראסאונד אחת. בחודשים האחרונים לחברה שלי לא היה מחזור סדיר (יכול להיות הבדל של 35 יום לדוגמה).

אנחנו קצת מתחילים להיכנס ללחץ למרות שאנחנו בשלב מאוד ראשוני, הבעיה שהכול זז מאוד לאט ואנו מרגישים שלרופאים/אחיות אין יותר מדי סבלנות לענות על שאלות. אשמח לקבל קצת מידע מאנשים עם ניסיון לגבי התהליך:

1) האם למישהי פה היו תסמינים דומים? (מחזור לא סדיר, בדיקת ביוץ ע"פ שתן שלילית, זקיקים גדולים)
2) האם אפשר להסיק האם היה ביוץ מהאולרטאסאונד? אשתי עשתה רק בדיקת דם אחת 12 יום לאחר המחזור
3) מהו הצעד הבא בתהליך?
4) האם יש דברים שעלינו לעשות/לבדוק? האם יש המלצה על רופאים טובים שכדאי לראות? (היא במכבי)

אשמח למידע מאנשים בעלי ניסיון...
תודה

פזית66

New member
אישית עדיין לא השתכנעתי שיש בעיה

תעלה את התוצאות של בדיקת הדם לכאן ונגיד לך אם הן תקינות. חכו לאולטרסאונד הנוסף לראות אם כבר היה ביוץ, גם אצלי תמיד היה ביוץ רק בגודל של מעל 20 וזה תקין. בדיקות הביוץ הביתיות לא תמיד אמינות. האם ראו באולטרסאונד יותר מזקיק אחד?

felipem

New member
תגובה

כן, היו 4 זקיקים, 3 בגודל של מעל 15 מ"מ

קצת הופתענו שהרופא לא הורה על בדיקות דם במהלך האולטרסאונד אלא רק פעם אחת לפני...

עוד לא להלחץ..

3 זקיקים זה יפה מאוד
הסטיקים האלה לא מתאימים לכולן...אל תסיקו מהם שיש בעיה.
אני מצטרפת להצעה לעשות בדיקת זרע, כדאי לעשות פרופיל הורמונלי ביום 3 למחזור ושבוע לאחר ביוץ.
הרופאים בדר"כ מתחילים לא עם המון בדיקות, הם כאילו מקווים שדברים יסתדרו-לכן- או שתבקשו יותר מעקב (של בדיקות דם ואולטרסאונד) או שתלכו עם מה שהרופא מציע. בכל מקרה, תמיד כדאי לבקש הסברים. אני הייתי מגיעה עם דף שאלות ולא יוצאת מהרופא עד שקיבלתי תשובות :)
בהצלחה!

בלונד23

New member
לא ברורים המון דברים

א. האם עשית בדיקת זרע ומה תוצאותיה? לא נוגעים באישה בלי זה.
ב. לזרוק את הערכות ביוץ האלה לפח. לא שוות כלום. אין להסיק מהן כלום.
ג. לא ברור איזה מין טיפול אשתך קיבלה. כדורים? זריקות? מאיפה הזקיקים צמחו, האם מכדורים שקיבלה?
ד. כמה זקיקים היו?
ה. מי נתן את הטיפול? למה אתה לא פונה לרופא שנתן את הטיפול לבירורים האלה?
ו. האם הנחו אתכם לקיים יחסים בבית או הזרעה?
&nbsp
בקיצור, לא ברור כלום. נוכל לעזור אם תספר בבירור למי פניתם (רופא פוריות מוסמך או סתם רופא נשים?), מי נבדק, מה נבדק, מה נלקח. הכי חשוב שלא תסיקו ש"לא היה ביוץ" רק מהסטיקים האלה, שבאמת לא שווים כלום. ככה לא מטפלים בבעיה אלא רק אצל רופא פוריות מומחה.

למעלה