אוכפי barefoot

hanyou12

New member
אוכפי barefoot

מישהו התנסה? מישהו מכיר מישהו שהתנסה?
הגישה מעניינת אותי ממש והייתי רוצה לשמוע מנסיון של מישהו. מצא חן בעיני שיש להם אוכפים שלא עשויים מעור

התנסיתי מעט

רכיבה אחת במגרש וטיול של 6-7 שעות יום לאחר מכן. מבחינת נוחות לרוכב, הוא נוח, אבל שוקע מעט בחלק האחורי ומקשה על יציבה נכונה, כלומר, שואף מעט להעביר את מרכז הכובד אחורה מדי. העובדה שהוא נוח בתצורה הזאת גורמת לפעמים להעדיף אותה למי שלא עבד על ישיבה באופן קבוע. חוץ מזה, נראה לי נחמד, הוא קל וגמיש, נוח לתחזוקה וגודל מסוים מתאים למספר מגוון של סוסים ללא התאמות ספציפיות. במקרה שאני השתמשתי בו הוא היה בידי בחור שמטייל עם הסוס מדי פעם, לא ממש עובד ולא רוכב מקצועי, לסוס היה גב בעייתי לאוכפים ( שקוע עם עמוד שדרה בולט למדי), אז במקרה שלו לדעתי זו הייתה בחירה נכונה לקנות אותו.
בגדול, בחירת אוכף היא יותר נגזרת של השימוש המתוכנן, צאי מנוקדת ההנחה הזאת. בכל מקרה, לא חסרים אוכפים דמויי עור או מבוססי קורדורה אם זה מה שמפריע לך. אישית אני מעדיף אוכפי קורדורה (עם שלד עור), יותר קלה לתחזוקה וניקיון, משקל פחות מאוכפי עור והופך את האוכף לזול מספיק כדי שלא יהייה התחייבות ל 20 שנה.

popi199

New member
קניתי אחד לא מזמן

יש לי את האוכף לא מעור ואני מרוצה, הוא מתאים לסוס שלי ונוח לי. צריך להתרגל לאוכף לי זה לקח בערך שבועיים כי לוקח זמן עד שהאוכף מקבל קצת צורה בהתחלה הוא הרגיש לי ממש קופצני.
בעיני הוא הרבה יותר נוח מאוכף קורדורה או חצי עור של הווסטרן או אוכף סינטטי של האינגליש.
מה שכן נראה לי שצריך להיות רוכב דיי יציב אחרת לא נראה לי שזה נעים לסוס, ויש מגבלת משקל.
ועוד דבר, אם את מתמקדת בסגנון מסויים מאוד כדאי לקנות את האוכף המתאים לאותו סגנון .

hanyou12

New member
שכחתי

את רוכבת אינגליש או ווסטרן? ראיתי באתר שלהם מלא אוכפים לדרסאז' אבל רוב אוכפי הווסטרן היו פשוט אוכפי טיולים או אנדורנס... עם אוכף טיולים אפשר לעבוד בתוך המגרש על נניח טרייל קלאס?

popi199

New member
אני רוכבת אינגליש

רכבתי דראסז אבל עכשיו אני לא רוכבת הרבה ולא עושה עבודה מאומצת מדי אז זה מתאים אבל אם הייתי רוכבת כמו פעם הייתי צריכה לקנות את האוכף דראסז כי באוכף הזה הרגליים לא יכולות להיות במיקום הנכון בדראסז בגלל הצורה של האוכף.
בנוסף לאוכף הזה עדיין יש לי את האוכף דראסז הרגיל שלי אם יתחשק לי לעשות שיעור מתישהו...
אני חושבת שאפשר לעשות איתו אול אוראונד כמו שאפשר לעשות איתו דראסז, אם את מחפשת לרכיבות יחסית פשוטות אז זה יתאים אם את הולכת לכיוון יותר מקצועי/ תחרותי עדיף להשקיע באוכפי ווסטרן.

בכל מקרה יש לך שבוע לנסות את האוכף לפני שאת משלמת אז את תמיד יכולה לנסות ולראות אם את אוהבת ואם לא להחזיר.
יתרון נוסף של האוכף הזה על אחרים זה שמישהו שאין לו סוס פרטי יכול להחזיק את האוכף והוא מתאים לרוב הסוסים ואם קונים קשת נוספת אז בכלל.

hanyou12

New member
תכלס...

על הקטע של להחליף בין הסוסים עם אותו אוכף בכלל לא חשבתי!
היית ממליה קנות אוכף לפני שיש לך סוס? כלומר, למה שיתנו לך לשים אוכף משלך על סוסים שלא שלך?

popi199

New member
אני משערת

שכל חווה יש לה את הסטנדרטים שלה אבל אני לא רואה למה לא לתת למישהו לשים אוכף על סוס אם האוכף מתאים לסוס.

אני אישית הייתי מעדיפה לרכב על האוכף הפרטי שלי שנוח לי מאשר לרכב על אוכפי בית ספר שבדרכ האיכות שלהם לא הכי הכי...אבל זו רק בגדר מחשבה כי באמת התחלתי לקנות ציוד רק שהיה לי סוס.

jgut

New member
בתור בעלים של סוסה שעובדת בב"ס

לא הייתי מסכימה לכל אחד לשים את האוכף שלו עליה. השקעתי זמן וכסף כדי להתאים לה אוכף ושמיכה טובים עבורה, למה שאני אסכים שירכבו עליה בציוד אחר? לדעתי, גם המאמן שלי (שגם מנהל בפועל את החווה) לא היה מסכים לכך בקלות.
אם במקרה האוכף הספציפי היה מספיק טוב בעינינו לסוסה, אז היינו מסכימים.
להערכתי באינגליש יותר קל להתאים את הציוד לסוסים השונים. אצלנו לפחות מקובל שיש לכל סוס את הציוד שלו והושקעה בכך מחשבה על מנת שיהיה לסוס נח.

popi199

New member
אבל הסוסה שלך

היא עדיין סוסה פרטית ובדרכ שיש סוס פרטי יש לו גם ציוד שנבחר בקפידה, לצורך העניין גם אם היו רוכבים על הסוס שלי בביס לא הייתי רוצה שירכבו עליו עם ציוד שלא שלו אבל נניח אני יודעת של בעלת החווה זה לא ככ ישנה אם ירכבו על סוסי הבי״ס עם אוכף אחר כל עוד האוכף יושב טוב.

ואני בכל זאת חושבת שאם תלכי למס בתי ספר (אני לא חושבת שפה סגנון הרכיבה משחק תפקיד) ותבדקי את הציוד של הסוסים תראי שהרבה פעמים האוכף יושב בערך ולא בדיוק ובעיני זה חובה לרכב תמיד עם אוכף שיושב בדיוק לצערי הסוס שלי היה סוס בית ספר עד לפני שנתיים ורכבו עליו עם ציוד שיושב בערך כי הגב שלו נוטה להשתנות המון וזה פשוט גורם לנזק מצטבר.

jgut

New member
את צודקת

אני חושבת שגם להרבה מהסוסים הפרטיים יש ציוד של בערך.

giri

New member
מסכימה

ולדעתי להרבה אנשים אין כלים להתאים את הציוד בדיוק, או שהם קונים את הציוד עם הסוס, או שנראה להם שהוא בסדר.
אני יכולה לומר שהשותפה הנוכחית שלי על צ'ואי הביאה את האוכף שלה, ומדדה אותו על צ'ואי עם המאמנת, והן הגיעו למסקנה שהוא לא יושב בול אז היא לא משתמשת בו. בכל מה שקשור לציוד יש מעורבות גדולה של הבעלים (זה היה ככה גם בחווה הקודמת וגם עם סוסים בבעלות של אנשים אחרים בחווה שלנו) ויש לגיטימציה להשתמש בציוד אישי, אחרי שהבעלים אישר אותו וכמובן שבמידה והוא מתאים בדיוק.

giri

New member
בארץ זה לא כ"כ מקובל

אני יכולה להגיד שכאן (בקנדה) לא מובן מאליו שיש ציוד לסוס שאת רוכבת עליו. בבי"ס כן, אבל כשאת עושה חצי פנסיון לא בהכרח. גם ראיתי סוסים במקומות שבהם הבעלים דרש תשלום על השימוש בציוד - משהו כמו חמישים דולר בחודש - בנוסף למה ששילמת על הפנסיון.

hanyou12

New member
זה סתם לא יפה...

הייתי מתפשרת על התחייבות לקחת חלק בתחזוקה של הציוד (שימון, ניקוי וכו'), אבל לשלם על השימוש? כמה אפשר לחלוב מבנאדם כסף? הוא גם ככה משלם על החצי פנסיון אז או שיגולם בתוך החצי פנסיון או שהבעלים יילך קצת לקראת...

giri

New member
מסכימה איתך בגדול

אני מעולם לא העליתי בדעתי לדרוש על זה כסף, ובמקום הראשון ששמעתי על זה פה הייתי בשוק, אבל מאז יצא לי לשמוע שבהרבה מקומות פה זה מקובל. נו שוין. אני שמחה שהמאמנת שלי לא רואה לנכון לדרוש על זה כסף.
מצד שני כשצריך לקנות לו ציוד חדש זה די ברור שזו אחריות שלנו לקנות, וגם פה יש שאלה - השמיכות שקניתי לו עכשיו, אם משהו קורה ואני עוברת הלאה, מה הסיכוי שיתאימו לסוס הבא? ובכל זאת קניתי אותן.

giri

New member
מצטרפת למה שנאמר

בוחרים אוכף לפי הייעוד. אם את מעדיפה אוכף שאיננו מעור, בכל הייעודים ניתן לקנות אוכפים סינטטים מהסוג הרגיל.

hanyou12

New member
אז עוד שאלה

את יודעת לומר לי מה העמידות של אוכפים לא מעור והאם חברות עם שם מייצרות כאלה או שהם לא ממותגים?
ואם כבר: האם היית קונה אוכף ממותג בכל מקרה או מסתפקת גם במשהו פחות יוקרתי?

jgut

New member
בזמנו חיפשתי אוכף לא מעור

לא מצאתי משהו ברמה טובה לצרכים שלי (ריינינג).
לעבודת הב"ס קניתי לסוסה שלי אוכף קורדורה, נידמה לי של ביג-הורן.

שימי לב שאת האוכף צריך להתאים גם לרוכב וגם לסוס.
לסוס הוא צריך להתאים בצורה טובה לגב ולגבנון, צריכה להיות לו חלוקת משקל טובה, על מנת שלא יצור כאבי גב לסוס.
לרוכב חשוב שהאוכף יהיה נח וייתן לו לשבת נכון (מבלי להעביר משקל קדימה או אחורה, ושהרגליים יהיו במקום).

מבחינת מותגים - לא הייתי מתעקשת לקנות ממותג. אבל צריך איש מקצוע שידע לזהות את איכות האוכף ואת התאמתו לך ולסוס.
מצד שני, ציוד זול במיוחד לרוב בא באיכות תואמת.

למעלה