אוכף selle SMP ועוד שאלה

big99

New member
אוכף selle SMP ועוד שאלה

האם יש למישהו/י נסיון עם האוכף הזה ? הכוונה לדגם הבסיסי עם הקצה המעוקל ולא הספורטיבי, חשוב לי שיהיה נוח לרכיבות שטח

שאלה נוספת, בסוף השבוע האחרון הבחנתי באיש מבוגר נוסע בשטח עם מי שנראתה כנכדתו ומשהתקרבו ראיתי שמדובר באופניים חשמליים .
עלה בדעתי לרכוש זוג כזה לאשתי אשר לא כ"כ מתחברת לזוג האופניים שקניתי לי ואיננה נחשבת לטיפוס ספורטיבי בלשון המעטה כך שחשבתי לפחות ללכת על הפאן שבעניין : טיולים בחיק הטבע בשבילים לבנים.
האם למישהו יש נסיון עם אופני שטח חשמליים ? שיקולים שעליי להתחשב בהם ? דגם או תקציב מינימלי ? אני יודע שלא סובלים כאן אופניים חשמליים אבל נסו להתעלות על עצמכם

meedas

New member
לגבי האוכף- רכבתי עם דגם ה- extra כמה שנים

מאוד אהבתי אותו
לצערי הוא לא מתאים בעיצוב לזוג החדש שקניתי לפני כמה חודשים, ולכן כבר לא בשימוש

sarel25

New member
אוכף...

אם מדובר באוכף שצירפתי בתמונה אז אני רוכב איתו כבר כחצי שנה.
הוא מאד מאד נוח לי אך לקחו לי מספר רכיבות על מנת לכוון לו את הזווית האידיאלית בשבילי

big99

New member
בדיוק זה כמו בתמונה

מתאפיין בחריץ עמוק במרכז וקצה מעוקל מטה בזווית גדולה מאשר מבאוכפים אחרים.
הבנתי שהקצה המעוקל אמרו לאפשר ישיבה נוחה בקצה האוכף בעליות תלולות , האם זה נכון ?
אתה רוכב שטח או כביש ?

לגבי דגם האקסטרה , אני מבין שהוא שטוח יותר, מה מאפיין אותו ? האם הוא קשה או מרופד ?

meedas

New member
דגם האקסטרה זהה במבנה הכללי, רק צר יותר

"קרבי" יותר.
הוא עדיין מרופד היטב
&nbsp
אגב, אם אין לך בעיה עקרונית עם אוכפים משומשים במצב טוב, הישן שלי מחפש בית...

big99

New member
אין לי בעייה עקרונית עם ציוד משומש

הבעייה היא עם אוכף צר, קשה לי לדמיין את 84 הקג שלי (אחרי דיאטה) מתיישבים על אוכף צר ..
פעם השאלתי אופני מבחן של יטי עם אוכף צר וסבלתי באותם יומיים באופן שלא ניתן לתיאור .
אני מניח שהאוכף שלך שלא מתאים ללוק העיצובי הינו בצבע לבן ?

meedas

New member
דווקא שחור

האופניים החדשים הגיעו עם כסא בדיוק בצבעים שלהם (ירוק-לבן-שחור). הוא אמנם פחות נוח לתחת מה- SMP אבל בוודאות הרבה הרבה יותר יפה ו"מדוייק". ומראה זה הכי חשוב, לא?

big99

New member
לגמרי

לסיים רכיבה בת כמה שעות עם ישבן דואב ולדעת שהאוכף אותו איש לא מצליח לראות ממילא צבוע באופן מדוייק

זה הדבר השני הכי פסיכי אחרי נעילת נעלי סטילטו אותן אתן חולצות והולכות יחפות מייד כשמסתיים האירוע או כשמתעקם לו קרסול

meedas

New member
לא נעלתי עקבים מימי

(180 ס"מ גובה. מי צריך עקבים?!)
&nbsp
א. האמת שאני בדרך כלל לא רוכבת שעות. ואם כן, זה קורה יותר על אופני כביש (שם האוכף הרבה יותר מכאיב)

&nbsp
ב. למזלי האוכף היפה גם נוח במידה סבירה. לא הייתי נשארת עם אוכף שממש מכאיב בתחת... יש גבול

&nbsp
ג. האופניים עומדים במשרד 9 שעות ביום. הם חייבים להיות יפים, אחרת יבאס אותי לראות אותם כל הזמן (ואפקט הדאווין כשנכנסים אנשים אחרים יפגע). הם עלו הרבה כסף, שלפחות יראו את זה עליהם, לא?

big99

New member
אמאללה

180 ס"מ ? אנשים לא נבהלים ממך ?
כיף לך שאת יכולה לקחת את האופניים למשרד , את הזוג המג'וייף והמאובק שלי לא הייתי מעז

nightjar

New member
לא בטוח שיש קשר בין הדברים

עם אותו משקל בערך רכבתי שמח וטוב לב על אוכף רחב יחסית (150 מ"מ בערך). נאלצתי לעבור לתקופה מסויימת לאוכף צר יותר (130) ומרופד פחות. בהתחלה זה היה בלתי נסבל, אבל התרגלתי ולא הצלחתי לחזור לאוכף המקורי...

Impious

New member
מה שמשפיע על רוחב האוכף

הוא המרחק בין העצמות בטוסיק ולא המשקל שלך.

sarel25

New member
אני רוכב שטח.

לגבי הקצה המעוגל לא כלכך שמתי לב לזה בהשוואה לאוכפים אחרים.
האוכף הזה מאד נוח לי גם ברכיבה אופקית וגם בעליות תלולות יותר ותלולות פחות.
את דגם האקסטרא איני מכיר.

big99

New member
תודה

אבדוק אם ניתן לקבל בהשאלה אבל קודם לכן צריך לקבל את האופניים מתיקון. פריילוף שני שנדפק לי תוך 3 חודשים

rolling9stony

New member
רוכב על ה SMP Extra כ5 שנים

האוכף הכי טוב שמצאתי (בשבילי) לשטח. עובר איתי מאופניים לאופניים (קניתי 2 לאורך השנים, בצבעים שונים).
ממליץ בחום.

לגבי אופני שטח חשמליים - יש ל KTM אופני שטח עם מנוע תגבור, שמתגבר את כח הפידול, ומפסיק לפעול ב 25 קמ"ש.
הסוללה והמנוע מוגנים בפני נוזלים ואבק, בקיצור - מתאימים לשטח.
ניתן לעלות איתם כל עלייה בלי מאמץ רב.
פתרון נחמד למי שרוצה לטייל בשטח על אופניים בלי להזיע .

עלות: כ 15-16 אלף ש"ח.

big99

New member
תודה, קראתי לגביהם גם מבחן דרכים מחמיא אבל המחיר...

ישנו דגם אחר שראיתי בכמחצית ממחיר זה בו הסוללה מוסווית כבקבוק שתייה ולאופניים יש לוק של אופני שטח לכל דבר , לפחות במבט מרוחק
מסתמן שלפני רכישה ננסה לשכור אופניים דומים לשעה-שעתיים ונראה אם העסק זורם

למעלה