אוכל

רחל צ

New member
אוכל...../images/Emo210.gif../images/Emo94.gif../images/Emo71.gif

הילדון שלי כבר בן 8 וחצי חודשים והוא אוכל חוץ מהנקה רק מלפפון מלון אגס תפוח בננה לא מעניינת אותו מחיות הוא מעיף לכל עבר ניסיתי בטטה, קישוא, בטטה עם תפו"א , ניסיתי גם בטטה בתנור מהאצבע שלי הוא לא מתלהב בכלל ניסיתי תפוח אדמה בתנור גם זה לא ... הוא מטורף על מלפפונים ואגסים ולכל מקום שאני הולכת יושבת לאכול הוא יושב ואוכל את המלפפון/ אגס שלו בהנאה. אבל העונה נגמרה ... אני מחפשת רעיונות לאוכל אחר להציע לו אפונה ? תירס? אפשר לתת לו אותם בצורתם הטבעית? איך עושים דייסה (למרות שאישית אני לא אוהבת אבל אולי הוא יאהב...) מה מותר/ כדאי מהקטניות ואיך להכין... כל הצעה תתקבל בברכה.

POOH*

New member
אנחנו בערך בגיל הזה התחלנו עם אוכל רגיל:

קודם כל בתחום הירקות - מה עם גזר? דלעת? פירות - אולי בננה? אנחנו אחרי חודש מתחילת המוצקים בערך התחלנול עם קינואה, כוסמת וכו'.. POOH

רחל צ

New member
../images/Emo71.gif

מגזר הוא לא התלהב, אולי ננסה שוב כנ"ל לגבי בננה דלעת נבדוק... אני דיי מצפה לתגובה חיובית על האוכל אם הוא מוציא אני מציעה עוד כפית וזהו. כבר קיבלתי מליון דעות על לנסות שוב ושילדים תמיד דוחים בהתחלה אבל אם זה ככה למה הוא לא דחה את המלפפון והמלון והאגס... איך להכין קינואה וכוסמת רק לבשל או עם צירוף של משהו?

noa3470

New member
רחל....../images/Emo24.gif שמעי

אני רק יכולה להגיד לך שזה כל הזמן משתנה... גם דניאל שההנקה עדיין מאד חזקה אצלה דחתה את זה ואת ההוא... והיום (כן כן ממש היום) היא לוקחת ובולסת הכל. אני מבחינתצי המשכתי להציע, לא לחצתי, לא הכרחתי.. אבל המשכתי להציע מגוון.... עד ש"נתפס" עוד משהו ועוד משהו.... גם אצלינו מלפפוןן ומלון הלכול טוב מההתחלה.... זה לא אומר כלום... תמשיכי להציע לו... בסוף הוא ינסה וחלק הוא אפילו יאהב! סבלנות. החיפזון מהשפן! ובואי לבקר.

noa3470

New member
אגב,

אצלינו קלח של תירס (ככה שלם והאמת אפילו לא מבושל) היה ועדיין הצלחה מארץ ההצלחות, אבל אין לזה הרבה ערך ממשי. תנסי מרקמים מעניינים , אספרגוס.... פירות עם מרקם מעניין, תפוחים שונים (ירוקים, אדומים, צהובים) ברוקולי אצלינו היה להיט בגיל הזה....

רחל צ

New member
ברוקולי בהחלט ברשימה

גם אני מאוד אוהבת... אולי גם שעועית ירוקה? זה דיי מחלה אצלי (הנשנוש הקבוע שלי...)

kanga

New member
שעועית ירוקה

מנסיון, גם היום בגיל 15 חודשים הולך ממש רע. קשה לה ללעוס את זה (12 שיניים ברוך השם) רקאם אני חותכת לפיסות ממש קטנטנות זה לפעמים הולך

רחל צ

New member
מנסה מנסים ... בעיקר זורקים...

באוויר ולרצפה... ובאים באים... שלישי זה טוב?

noa3470

New member
באויר ולרצפה זה גם טוב...

לאט לאט... שילמד להנות ולשחק ולאכול. יום שלישי יש לנו טיפה מן הטבע - נהיה ברעננה.....

noa3470

New member
../images/Emo8.gifמה אכפת לי להגיד כן.....

יש מלא זמן עד אז, נראה לי שכן.... בואי נחליט שטנטטיבית כן .. אלא אם כן..... (לא יודעת מה ... יבוא המשיח) (שמת
כמה פעמים כתבתי כן בהודעה הזו? כן?)
די ..אתם מוזמנים לגמרי ביום חמישי

רחל צ

New member
עם קליפה חתוך לאורך

לפעמים לחצי לפעמים לרבע. בעקרון הוא נוגס או מוצץ מה שנגס הוא גם לרוב יורק אבל ממשיך לנגוס עוד הרצפה אחרי מלפפון מלאה חתיכות ירוקות...

נורקס

New member
מנסיוננו זה בא בתקופות...

למשל בננה, היא אף פעם לא הסכימה לאכול. מגיל חצי שנה עד היום (גיל שנה) ניסיתי וכל פעם מחדש-סרוב מוחלט. כאוהבת בננות מושבעת, לא הבנתי איך אפשר לסרב לפרי הטעים הזה. לפני יומיים היא פתאום "גילתה" את הבננות. מחסלת לפחות כאלה ביום במרץ רב (גומרת בננה שלמה באיזה ביסים)ך שתמשיכי לנסות מהכל, כן, זה קצת מבאס שאת מכינה והוא לא אוכל, אבל לזרוק?
למה לזרוק? בשביל מה יש אמא?
תירס אני נמנעתי מלתת בשלב כזה מוקדם. קטניות נתתי בערך מגיל 7 חודשים-מבושלות היטב, אפשר במחית. אני מוסיפה למחיות הקטניות לפעמים גם טחינה ואז זה יוצא כמו ממרח שאפשר גם לשים על לחם (מאד טעים)-מחומוס, שעועית אדומה,מש,עדשים ועוד

רחל צ

New member
הוא זורק ...זה חלק מההתעמלות של האוכל...

רק את הציצי אפשר לקחת לכל כיוון ??? לא!!! גם פירה בטטות יכול! דרך אגב ביניקה הוא מגוון מאוד מתחילים על הגב/צד עוברים לבטן ולקינוח שלוקים מהציצי השני בישיבה. אני לונה פארק אני... אחרי שהוא מסרב אני מוסיפה כמה גרגירי מלח ואוכלת להנאתי .(את הבטטות) לחם? לא נתתי לו והבנתי שכדאי לחכות. אני לא מתה על קטניות אז אלו כנראה ילכו לפח אם הוא יסרב למחית... אני מבשלת דיי פשוט צריכה מתכונים של עד 3-4 מרכיבים. כשאת אומרת קטניות למה את מתכוונת? והאם העובדה שהוא דחה מחית מסמלת להמשך עתידן של המחיות??? טחינה איך? רק עם מים??? זה לא בעעע? אפשר לתבל קצת???

נורקס

New member
כשאני אומרת מחית

אני מתכוונת שלאחר שאת מבשלת את הקטניה היטב את מועכת אותה במעבד מזון (או במוט הזה שטוחן אם את מכירה) אם דחה מחית אחת זה לא אומר שהוא ידחה את כל המחיות (דווקא אצלנו היא דחתה מחיות של ירקות אבל אכלה בשמחה מחיות של קטניות). את הטחינה התכוונתי שאת מוסיפה למחית הקטניות (כמו שמכינים חומוס). אני דווקא טיבלתי. אפשר להוסיף כמון,שום כתוש,שמן זית ואני מודה שהוספתי גם מלח לאחר שגיליתי את הגילוי המרעיש שתינוקות אוהבים אוכל טעים

רחל צ

New member
תודה יקירתי

ממחר אנחנו מכניסים שום לאוכל ובהחלט איזה פירור מלח לא יתכן שלי זה טעים מאוד ולו לא! ננסה שוב בטטה בתנור עם שום מותר גם פלפל? פטרוזיליה ?

למעלה