אוכל מוצק

אוכל מוצק

היי לכולן,
אשמח לעזרה במספר שאלות: (בן ראשון כך שכל עניין האוכל חדש בשבילי):
1. בני בן 8 וחצי חודשים. אוכל סימילאק, ארוחת פרי ואחהצ מרק- התחלתי לתת גם דגים ומעט עוף. רוצה לגוון לו בארוחות קצת...הבנתי שאפשר להתחיל לתת ביצה וגבינות כמו קוטג' וסקי בגיל 9 חודשים..או שיש כאלה שהתחילו לפני כן?
2. מבחינת אכילה עצמאית- אני עדיין מפחדת לתת לו לאכול לבד עם כפית, הוא מכניס אותה ממש עמוק ונחנק...האם לשחרר ופשוט להשגיח? כי בקרוב ילך לגן ושם בטח יצטרך לאכול לבד? האם עדיין צריך לטחון/למעוך את האוכל? או לתת לו להתנסות עם מזון ממש מוצק? (אין לו עדיין שיניים וחוששת שיחנק)
3. כמו כן אשמח לעצה- הוא מתעורר בלילה עדיין לאכול..פעם בסביבות אחת ואז בערך בחמש. אני ממש רוצה לנסות להרגיל אותו לא לקום לאכול בלילה אבל הוא נרגע רק לאחר בקבוק- שום דבר אחר לא מרגיע אותו כולל לא מים.
יכול להיות שהוא באמת רעב ואולי להגדיל לו את הכמות לפני השניה? (אוכל לפני השינה בסביבות 19:30). בטיפת חלב אמרו לי לא לתת לו דיסה (הבנתי שזה דווקא יכול להשביע ולמנוע את הקימה בלילה) כי הוא באחוזון משקל גבוה ולא רוצים שיעלה בגלל הדיסה

AlicePJ

New member
כמה תשובות

1. אפשר להתחיל כבר עם גבינות וביצים וכו'. ההגבלות היחידות הן חלב נוזלי (בכוס, לשתיה) שמותר מגיל שנה, ודבש, שגם זה מותר רק מגיל שנה. כל השאר - תתני לו להנות.
2. תבררי בגן מה הם עושים. אצלנו המטפלות האכילו בכפית אוכל מעוך ואח"כ חתיכות אוכל מוצק. בכל מקרה מסביבות גיל 9 חודשים, ואת יכולה להתחיל גם קצת לפני אם את רוצה, אפשר לתת אוכל אצבעות, כלומר אוכל לא מעוך אבל בחתיכות קטנות. לא משנה אם אין שיניים, החניכיים שלהם מאוד חזקות. לא צריך לחכות לשיניים. תתני אוכל רך בהתחלה, חתיכות קטנות, ותראי איך הוא מתמודד. זה גם ישפר מאוד את תפיסת הפינצטה שלו.
3. לא עושים דיאטה לתינוקות!!! תינוק רעב מאכילים. הדבר הכי גרוע שאת יכולה לעשות זה למנוע אוכל מתינוק רעב וכך להרוס לו את המנגנון הטבעי של הרעב ושובע. בגיל כזה מאוד הגיוני שהוא צריך עוד אוכל בלילה. הרבה תינוקות מפסיקים עם אכילה בלילה רק בסביבות גיל שנה, וחלק גם אחרי. מסכימה עם העיצה לא לתת דייסה (הנה, לפעמים אני מסכימה עם עצות טיפת חלב!), אבל לא בגלל הקטע של העליה במשקל (כי זאת שטות!!!!! ומצטערת שאני נראית כמו בת 12 עם כל סימני הקריאה), אלא כי פשוט זה סתם מכביד על הבטן וקשה לעיכול.
לא יודעת אם הוא זוחל, אבל אם לא הוא תכף יתחיל לזחול, וללכת, ולרוץ. האחוזונים ינשרו לבד, אין מה לדאוג. בסביבות גיל שנה וחצי הוא יהיה די רזה רק עם בטן כזאת חמודה גדולה של תינוקות, ועד גיל שנתיים - שלוש גם זה יעלם (ואת תראי שעוד תתגעגעי). הבכור שלי היה באחוזון 95 ואפילו יותר מזה עד גיל 8-9 חודשים, ואז כשהתחיל לזחול במרץ ואז ללכת האחוזונים נשרו ועכשיו הוא ביסודי והוא רזה כמו מקל (למרות שאוכל מלא). תהני מהשומנים התינוקיים האלה, הם חמודים ובריאים וחשובים.

תודה!!

הכי נהנת מהקפלים המתוקים!!!! אין דברים כאלה...:) ...בשבועות האחרונים התחיל לזחול במרץ לכל פינה בבית חח.

למעלה