אוכל לתינוק

yoyo10

New member
אני לא נותנת בשום גיל

אבל לא לתת לפני גיל חצי שנה

אין גיל מסויים, אני בתחילה נתתי

דייסה כשניתאי היה בן חצי שנה , ואח"כ הבנתי שזה משמין ולא לצורך אז הפסקתי אם הילד אוכל טוב במשך היום ואין לו בעיית משקל אין צורך

shefler

New member
דיסה לתינוק

אני יודעת שיש דייסות מגיל 4 חוד'-אורז וקורנפלור.אם התינוק ממש שמנמן אז לדעתי זה מיותר אבל אם הוא סביב הממוצע ואת רוצה לנסות להשביע אותו יותר בלילה אז נראה לי שאפשר.הבעיה היא שזה לא תמיד עובד עליהם.

עדינה35

New member
למה דייסה?!

האם הוא סובל מתת-תזונה (חלילה)? אם משקל התינוק תקין והוא אוכל בסדר, אין צורך לתת דייסה בלילה - בשום גיל.

ואוכל אחר חוץ מדיסה

פירות ירקות מעדנים וכאלה.... הילד שלי בן חודשיים אני יודעת שזה מוקדם אבל כולם אומרים לי אני לילד שלי נתתי בגיל שלושה חודשים ובגיל חצי שנה אכל קובה. לי זה נראה מוגזם ומוקדם מדי האם אני טועה?

yoyo10

New member
עד גיל חצי שנה נותנים

רק הנקה או תמ"ל אז מה עם כולם אומרים

עדינה35

New member
אל תתפתי לשטויות

פעם היו מתחילים עם מוצקים סביב גיל 4 חודשים. פעם גם לא היו מטרנה/סימילאק ודומיהם... כיום מקובל להתחיל במוצקים בגיל 6 חודשים. אפשר להתחיל טעימות קטנטנות שבוע-שבועיים לפני. מוצקים = ירקות ופירות. כמובן שמתחילים באופן מאוד הדרגתי ואיטי. אבל - יש לך עוד הרבה זמן עד לכך...

תודה רבה

זה מה שחשבתי פשוט לגדל את הילד לפי התחושות שלי והידע שלי ולא לפי מה שאומרים אנשים אחרים. פעם באמת היו שיטות אחרות.

פוּ

New member
תיקון טעות קטנה...

"פעם" היה סימילאק.... אני לא זוכרת ממתי אבל סימילאק קיימת כבר המון המון זמן (דוד שלי גדל על סימילאק כי סבתא שלי לא יכלה להניק אותו והוא לא הגיב טוב לרלב מורתח...אז פעם בחודש היו נוסעים במיוחד לקנות סטוק..ואני מדברת על לפני יותר מ - 50 שנה
)

אביטלתל

New member
נכון, תמ"ל קיים כבר עשרות שנים

אבל זה היה נחשב מזון לעשירים או מזון לתינוקות אלרגיים בד"כ מי שלא הניקה נתנה חלב פרה מורתח ממותק עם סוכר פירות

rc11

New member
ממש מוקדם

מערכת העיכול שלו לא בנויה לעכל עדיין שום דבר מלבד הנקה או תמ"ל. אלה המלצות משרד הבריאות והן מבוססות על מידע אמיתי. בגיל 6 חודשים מערכת העיכול מבשילה, יש מספיק ריר כדי לעכל את האוכל, התינוק מתחיל לגלות עניין באוכל של מבוגרים, רפלקס המציצה נעלם והתינוק מסוגל לקבל אוכל בכפית. אין לאן למהר. הנקה או תמ"ל מזינים את התינוק הכי טוב בחודשים הראשונים. זה קריטי לגדילה שלו והם מותאמים בדיוק לצרכי התזונה של התינוק. למה לדחוף סתם ירקות ופירות לפני הזמן? מילא, במידה ובגיל 5 חודשים את רואה שהתינוק בשל, אולי מקדימים קצת, אבל בגיל חודשיים
? אנשים מדברים שטויות ולא כל דבר שמישהו עושה לתינוק שלו, אנחנו צריכים גם. מסכן הילד שבגיל חצי שנה דחפו לו קובה, כאילו שהוא איזה בובה לשעשע את ההורים.

למעלה