אוכל לחתולים

karinka28

New member
אוכל לחתולים

היי לכם, כן כן זאת שוב אני אמא של ניקולה ופבל שעדיין הורסים את הבית (פרמו את השטיח בסלון) עדיין עושים את הצרכים ובועטים אותם אל מחוץ לארגז ומשחקים עם זה כדורגל ועוד ועוד ועוד... הפעם יש לי שאלה לגביי אוכל (ואם השאלה הזאת כבר עלתה בעבר - אני מצטערת) אני מקבלת את התחושה בחנויות חיות שיש איזושהי אג'נדה ברורה למכור אוכל כזה או אחר. חשוב לי שהם יאכלו אוכל איכותי מאחר ואנחנו לא נותנים להם מהאוכל שלנו כמעט בכלל וזה המזון היחיד שהם צורכים. הם עברו כבר כמה נסיונות עם כל מיני סוגים וכל חנות שאני הולכת אליה מבלבלת אותי יותר מהקודמת. אז אני שואלת אתכם, בעלי הניסיון - מה אתם נותנים לחתולים שלכם? (מדגישה - חתולי בית שלא אוכלים כמעט בכלל מזון של בני אדם) המון תודה ופסח שמייח שמייח! ***וכמובן שאי אפשר בלי שוחד - הנה שני הג'ינג'ים, כרגיל הולכים מכות על השמיכה שהם תפסו עליה בעלות ויונקים אותה מכל כיוון אפשרי.***

karinka28

New member
קראתי את המרכיבים של רויאל קנין

והם לא משהו... זה גם האוכל שהם אכלו בחודשים האחרונים... מישהי שמגדלת חתולים אמרה לי שרויאל קנין עושה את החתולים היפראקטיביים! ידוע לך משהו על זה?

שלי אוכלים רויאל קנין והם היפראקטיביים חחח

לא יודע אם יש קשר אבל בשנים האחרונות החתולים ממש משתוללים מיללים וחתולות מיוחמות חודשים על גבי חודשים. (גם לפי מה שאני רואה בפורומים)וגם החתולים שלי. שהיתי ילד אני לא זוכר דברים כאלו. אולי זה קשור לאוכל

karinka28

New member
אילן - אתה רואה!

אמרו לי שרויאל קנין הופך אותם להיפראקטיביים! אצלי הם מחרבים את הבית! אמרו לי לנסות לתת להם GO/NOW שזה אוכל סופר איכותי... העניין הוא שהוא יקר מאוד. מישהו יודע משהו על זה?

dimitrygo

Active member
מנהל
אני לא מאמין בקשר ישיר בין מזון להתנהגות

לפחות לא בזה שמזון מסויים הופך אותם להיפראקטיביים או שהרבה חלבון הופך אותם לתוקפניים. GO ו-NOW הם שני מזונות שונים מאוד באיכות אם כי מיוצרים ע"י אותה חברה. גם בין 3 סגוי של GO יש אחד שהוא די רגיל. אני רואה שכבר קיבלת הפניה לאתר שלי, שם תוכלי למצוא יותר מידע.

GrimBoy

New member
מה עם פרופלן? נחשב טוב?

שני החתולים שלי אוכלים פרופלן יורנרי. קנזו הזכר, שעבר לאוכל הזה כדי למנוע בעיות (הוט' אמר שזה לא יכול להזיק) עושה רושם שלא אוהב את האוכל הזה...

karinka28

New member
אומרים שפרופלן הוא טוב יותר מרויאל קנין

יותר מזה לא ידוע לי

קראתם את הכתבה על פרופלן עכשיו ראיתי בגוגל?

http://www.pinat-hay.com/pro-ma.htm במאמר זה דיווח על חומרי המתת חסד במזון פרופלן Pro Plan דבר שעשוי להצביע על כך שמקור הבשר בעלי חיים שנזקקו להמתת חסד. בנוסף במאמר דיווח על פערים גדולים במרכיבי המזון בין המוצהר על האריזה לבין בדיקות משרד החקלאות הישראלי, וכן ניסויים בבעלי חיים שנעשו. תחילה - מקור הבשר, ולמה יש בו חומרים של המתת חסד מנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA): 41 סוגים של מזון כלבים מכילים חומרי הרדמה המאמר להלן הוא פרק מתוך מאמר עם פרקים נוספים בתחום - עברו למאמר - בגנות המזון המסחרי לחתולים, כלבים ולשאר החיות - כמזון יחיד תורגם מאתר: http://www.wkyc.com/news/national/020513dogfood.asp (אתר של רשת טלוויזיה בארה"ב) הורידו רשימה - רשימת המזונות עם חומרי המתת החסד (הכתבה מאתר WKYE, לא זמינה באינטרנט, אך בתחתית התרגום מופיעים קישורים לכתבות נוספות. את רשימת המזונות עם חומרי הממת החסד לעיל ניתן להוריד) דווח על ידי Kristin Anderson May 13, 2002 זה לא מדווח על האריזה, אבל יש משהו במזון הכלבים שעשוי לעשות את כלבכם חולה. מנהל המזון והתרפות והמרכז לרפואה ווטרינרית מצא ששכמה רעלים שמשמשים להמתת כלבים (euthanize animals - מה שקוראים זריקת חסד – שנותנים לכלבים כדי "להרדימם", במובן של להורגם מבלי סבל) מתגלים בהרבה סוגים של מוצרים. פרו פאלן (Pro Plan, פרו-פלן / פרופלאן / פרופלן) של נסטלה, וKibbles'n Bites, ו41 סוגים נוספים נמצאו בהם סימנים חיוביים לפנטוברביטל (pentobarbital) ווטרינרים נוהגים להרוג מתוך רחמים חיות מחמד חולות כדי למנוע מהם ייסורים. בתי מטבחיים נוהגים להרוג חיות משק חולות. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אומר כי אחרי שהחיות מומתות, גוויתם נשלחת למפעלי עיבוד בשר ונמכרות ליוצרי המזון לכלבים. מה שאנו לא יודעים אם רעלים אלה יכולים ליצור דבר חדש במהלך הזמן ולפגוע באברי הכלבים. אז הFDA עשתה רשימה זו של סוגי מוצרים עם כמויות של עקבות הרעלים. דוקטור Borys Pakush אומר שרעלים באופן כללי יכולים להיבנות מחדש במערכות הכלב ולעיתים קרובות לתקוף את הכבד, כליות ואת מערכת העצבים המרכזית. אך הוא אינו יודע אם הכמויות שנמצאו של פנטוברביטל יקצר את חיי הכלבים ואנו לעולם לא נדע. "אינני יכול לומר לכם היום במפורש אם נתקלתי במקרה של מחלת כבד, אשר מקושרת עם פנטוברביטל עד שלא אנסה טכניקות גבוהות של בדיקה של הכבד, שמי יכול להרשות לעצמו לעשות את זה ?", הוא אמר. מנהל התרופות והמזון האמריקאי התחיל לחקור את הרעל לפני מספר שנים בגלל שהווטרינרים המשיכו לשאול, למה צריך יותר פנטוברביטול כדי להרדים למוות חיות. הווטרינרים אמרי שנראה כי החיות פיתחו התנגדות לסם הזה . אבל מנהל המזון והתרופות האמריקאי אומר שהכמויות שהם מצאו במזון לא מזיקות. אפילו שרק עכשיו זה הותר לפרסום, בדיקות אלה נערכו לפני כשנתיים. מנהל התרופות והמזון האמריקאי לא יכול לומר אם לאותם מוצרים על המדף כיום יש בהן פנטוברביטל. למידע על כך, תצטרכו להתקשר למרכז הלקוחות של החברה של מזון הכלבים שלכם. כמה מחברות המזון עושים צעדים מיוחדים כעת כדי שהפנטוברביטל יהיה מחוץ למוצריהן

עב

New member
פרופלן

חתולתי הקודמת אכלה פרופלן עד גיל 16. כנראה שהמזון הזה מספיק בטוח. החתולה הנוכחית אכלה פרופלן לגורים עד גיל שנה ועכשיו אוכלת פרופלן לחתולים בוגרים. היא יפה, מטופחת ואנרגטית.

יוקה

New member
לא לקנות כל פרסום של מתחרים...

אחת לכמה שנים יוצאות ידיעות מרעישות (ולא ממש מרשיעות) על אחת מהחברות הגדולות לייצור מזון לחיות מחמד. לפני שנים זה היה קיים גם בין יצרניות מזון לבני אדם. לקשישים כמוני זכור אולי המאבק המלוכלך בין עלית לאוסם? חברה כמו פיורינה, שמייצרת את פרופלאן כמו גם מותגים נוספים אחרים, לא תרשה לעצמה להסתכן, שהרי פרנסתם של אלפי אנשים תלויה בכך וגם קיום החברה עצמה. אשר על כן, אנא הפעילו קצת מחשבה לפני הסקת מסקנות. לי יש טענה דווקא על כך שהפסיקו לשווק בארץ את האריזות הקטנות. לא בא לי לעשות רעש או רוח, ולכן אני קונה את השק של 3.2 ולא 1.8, ואחרי שנמאס להוד מעלתה - זוכים בשאר חתולי חוץ עם צרכים מיוחדים, שזוללים בשקיקה את הצ'ופר. בין ובין אני מגוונת במזונות איכות אחרים. דבר נוסף שכדאי לזכור: לא תמיד מה שטוב לחתול X טוב לחתול Y. בתאבון.

revitalsa

New member
כתבה שנעלמה ועוד משנת 2002?

אני מציעה שתביא מקורות קצת יותר מוסמכים ועדכניים בשביל האשמה כל כך חמורה.

ריטה42

New member
עד לא מזמן אכל פרו פאק גורים

מאוד השמין..בגיל 8 חודשים שוקל יותר מ5 קילו...אז עברנו לNUTRA GOLD הוא אוהב את זה מאוד...ולפי הקובץ של דימיטרי נחשב לטוב יחסית לשאר.

revitalsa

New member
אוכל לחתול שהיה פעם גור ...

את ספייק האכלתי ברויאל קאנין בייבי כשהיה זערורי ואחר כך עברנו לפרו פלאן. הוא מקבל גם כל יום כפית של מעדן פנסי פיסט או משהו, ולעתים רחוקות הוא מבקש ביס קטן של עוף או פסטרמה. לשמחתי הוא לא חתול שאוכל הרבה או משמין, ואני גם דואגת לו לפעילות גופנית (חשוב, אחרי שהם יגדלו ויפסיקו להתפרע בבית. אתם עוד תתגעגעו לתקופה הזו :p). מה שכן, לאור הרצון שלי לדאוג לו לאוכל מגוון, התחלתי בחודשים האחרונים לערבב לו קצת לאונרדו וקנין קווייאר לפרו פלאן - שני הראשונים יקרים יותר מהפרו פלאן, ונחשבים איכותיים יותר. הוא מאוד מרוצה, הצרכים שלו קשים וכהים כמו תמיד וככה גם יש לו מגוון. בקיצור, אפשר לנסות את שיטת הערבוב. הכי חשוב זה לראות שהחתולים בריאים, שמחים, פעילים, עושים קקי יפה ומוצק ובעלי פרווה מבריקה, וכמובן - ממשיכים לפרק לכם את הבית.

revitalsa

New member
שכחתי לציין שאין כמו ג'ינג'ים!!!

חתול ג'ינג'י שהיה פעם קטן :)

bumblebee1

New member
לרויאל קנין יש אוכל שנקרה ווינינג שהחתיכות של

שלו ממש ממש קטנות והוא יותר רך נראה לי שהוא יתאים לקטנטנים מעבר לזה שהטעימות שלו נחשבת מאוד טובה

למעלה