אוכל לגורים

LiRs Lullaby

New member
אוכל לגורים

היי
יש לי כמה שאלות לגבי האכלה ואוכל לגורים. כבר סיפרתי פה שאימצתי שניים, בני 3 חודשים עכשיו, חמודים, משעשעים ופעלתניים מאוד.
כרגע מאכילה ברויאל קנין בייבי קט כאוכל יבש ופעמיים+- בשבוע שימורים. שמתי לב שגורה אחת קצת התמכרה לזה, וכשאני שמה להם אוכל יבש, היא עושה פרצוף וממשיכה לבכות לי עד המטבח או אוכלת רק כשהיא רעבה ממש. כמה פעמים מומלץ לתת להם אוכל רטוב? מצד אחד אני לא רוצה לתת להם יותר מדי, כדי שלא יתרגלו ויהפכו למפונקים שמסרבים לאוכל יבש, ומצד שני, נראה לי שמשעמם להם לאכול מזון יבש יום-יום. ניתן לתת להם שאריות ממאכלים ביתיים כתוספת קטנה?
ועד איזה גיל אמורים לתת להם אוכל שמיועד לגורים? חצי שנה? שנה?
ועוד שאלה - איך שומרים על הטריות של האוכל היבש? הקנין החל כשק של 4 ק"ג, נקנה בתחילת מאי ועוד נשאר 2 ק"ג בערך. הרוכסן שלו התחיל לעשות קצת בעיות וזה בטח לא עוזר שגם פותחים אותו בוקר וערב כמה חודשים, ועוד עכשיו עם הלחות של יוני-אוגוסט... אז חילקתי לכמה שקיות סנדביץ בגודל של 100-250 ג', סגרתי הכי הרמטי שאני יכולה ואני משתמשת בשקית אחת בכל פעם. זה בסדר (בסדר=יחזיק מעמד עד סוף השקית) או שכל מה שעשיתי היה לפזר את האוכל ולהכניס לחות לכל גרגר?
כל זה גם נמצא בתוך השק הסגור של הקנין, שנמצא בתוך קופסת פלסטיק גדולה.
יש עוד משהו שאני צריכה לדעת לגבי האכלה שלהם?
ועוד שאלה, לא קשורה לאוכל. יש לי גור וגורה, אז הבנתי שצריך לסרס ולעקר אותם. אני חושבת על לסרס אותו קודם כי הוא משחק קצת אגרסיבי מדי לאחרונה, מרחרח לה את האחוריים ונראה לי שזה מטריד אותה. וגם אותי. אז מתי מומלץ לעשות את זה?

ארמורגם

New member
כל הכבוד על כל השאלות!

כרגע מאכילה ברויאל קנין בייבי קט כאוכל יבש ופעמיים+- בשבוע שימורים [...] כמה פעמים מומלץ לתת להם אוכל רטוב? [...] ניתן לתת להם שאריות ממאכלים ביתיים כתוספת קטנה?

כמו עם גורי אדם, ככל שתחשפי אותם ליותר סוגי מזון כך ייטב, גם מבחינה בריאותית, זה מקטין את הסיכון שיחסר להם מרכיב חיוני מסויים, וגם מבחינה התנהגותית, זה מקטין את הסיכון שיהפכו לבוגרים בררניים וקשים באוכל.

עד איזה גיל אמורים לתת להם אוכל שמיועד לגורים? חצי שנה? שנה?

אני באופן אישי (ובנוסף להתייעצות עם דימיטרי) מעדיף לתת מזון עשיר ואיכותי שמתאים לכל הגילאים. הרי גם בטבע לא קיים מזון שונה לכל גיל, מלבד לגורים יונקים. בשר שניצוד מזין חתול צעיר כבוגר.

איך שומרים על הטריות של האוכל היבש? [...] הרוכסן שלו התחיל לעשות קצת בעיות [...] חילקתי לכמה שקיות סנדביץ [...] כל זה גם נמצא בתוך השק הסגור של הקנין, שנמצא בתוך קופסת פלסטיק גדולה.

הרוכסן של שקיות מזון מסחרי לא באמת אוטם הרמטית. למיטב ידיעתי גם שקית סנדוויץ' לא אטומה לאורך זמן (אולי אני טועה בזה), וגורמת לזיהום סביבתי כי אינה מתכלה (גם "הירוקות"). שאר אמצעי האחסון שאת משתמשת בהם (השק המקורי וקופסת פלסטיק גדולה) לא אפקטיביים, כי את פותחת אותם פעמיים ביום כדי להגיע לשקית הסנדוויץ.

מה שאני עושה ברגע שמגיע שק אוכל חדש, אני מחלק אותו מיד למיכלי פלסטיק סגורים, ותמיד פותח רק מיכל אחד עד שהוא נגמר, ואז עובר למיכל הבא, וכו'. המיכלים הם מהסוג שהכילו אבקת חלבון במקור, אם את מכירה.

מצד שני, אם אני טועה לגבי שקיות הסנדוויץ' והן באמת שומרות על אטימות לאורך זמן, אז גם הפיתרון שלך אפקטיבי.

יש לי גור וגורה, אז הבנתי שצריך לסרס ולעקר אותם. אני חושבת על לסרס אותו קודם כי הוא משחק קצת אגרסיבי מדי לאחרונה, מרחרח לה את האחוריים ונראה לי שזה מטריד אותה. וגם אותי. אז מתי מומלץ לעשות את זה?

למה זה מטריד אותך?
בכל אופן, גיל 3 חודשים נחשב למוקדם, במיוחד בחתולים ביתיים. עיקור אפשר לעשות החל מ-6 חודשים, וסירוס אפשר לחכות גם ל-8 חודשים. בגיל 3 חודשים אני בספק אם ישנם איזשהם התנהגויות שאפשר לייחס לטסטוסטרון שמופרש מהאשכים. הוא פשוט סקרן ושובב ומעצבן, בדיוק כמו גור אדם.

LiRs Lullaby

New member
המון תודה על התשובות

לגבי העיקור והסירוס - אני רק רציתי לוודא מתי מתחיל הגיל שבו היא תהיה פורייה כי לא בא לי טוב עכשיו הריון שלה, ועוד מגילוי עריות.
&nbsp
לגבי אוכל, נראה לי שאשאיר שקית אחת בחוץ (בתוך הקופסה, מחוץ לשק), ואת השאר אוציא מהשקית כשאצטרך.

dimitrygo

Active member
מנהל
תנסי לתת שימורים כתוספת קטנה ולא כארוחה מלאה ואל תתרגשי

מזה שניראה לך שהגורה הזאת מעדיפה שימורים כל עוד היא אוכלת מזון יבש בסופו של דבר.
&nbsp
מותר לתת לחתולים כתוספת ביצים קשות, מוצרי חלב מוחמצים, דג ללא עצמות, עוף ללא עצמות וכו'.
&nbsp
ניתן להעביר אותם למזון לחתולים בוגרים כבר אחרי עיקור/סירוס אבל בעירון מזון לשגורים מיועד עד גיל שנה. בנוסף שימי לב שאם את ממשיכה עם רויאל קנין את השק הבא צריך להיות קיטן ולא ביבי קט.
&nbsp
לגבי שמירת הטריות - אכן הדרך הכי טובה היא לחלק את השק מההתחלה למספר חלקים יותר קטנים ולשמור אותם בכלים שנסגרים טוב/הרמטי. המטרה היא שהמזון יגיע כמה שפחות במגע עם אוויר על מנת שלא יתחמצן. אם שומרים בשקיות אז צריך להוציא כמה שיותר אויר משקית לפני שסוגרים אותה. אם שומרים בצנצנת אז צריך למלא אותה עד הסוף שישאר בה כמה שפחות אויר אחרי שסוגרים אותה.
&nbsp
אגב קחי בחשבון שככל שהם גדלים הם אוכלים יותר כך ש-2 ק"ג שנשארו לך לא יספיקו להרבה זמן.

LiRs Lullaby

New member
תודה גם לך

השאלה לגבי אוכל ביתי נוגעת לאיסורים - מותר להם עוף/דג מטוגנים בשמן או מבושל במים? פירורי אורז? פירורי ירקות? דברים כאלה. אני נהיית קצת היסטרית בכל מה שקשור לתזונה שלהם.
&nbsp
למען האמת, את הרויאל קנין קניתי בהמלצת חברה שאמרה שהם ממש מתים על זה, וגם תכננתי לעבור על כל סדרת האוכל שלהם בהמשך.... אבל אז הוטרינרית אמרה שהם חיות של הרגלים ועכשיו כשהם עדיין גורים, זה הזמן לנסות להרגיל אותם למגוון סוגים של אוכל ושל חול, למקרה ופתאום מפסיקים את הייבוא של XYZ ופשוט כמו שארמורגם אמר, כדי שלא יהיו בררניים.
אז אחרי מחקר קצרצר באינטרנט, אני חושבת שהמזונות הבאים שלהם יהיו של וייסונג, אקאנה, אוריג'ן ובלאקווד כי ראיתי באתר הזה: http://www.reviews.com/cat-food/ שלא היו לחברות האלה בעיות של ריקול או דברים מוזרים באוכל וכו'. הייתי בהלם כשהם חתכו את רויאל קנין ופורינה!
אלו חברות ששמעתי עליהן הרבה, ותמיד סווגו כיותר טובות מהפריסקיז ולהקט.
&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
אם את מטגנת דג ועוף בשמן/ציפוי את יכולה לתת לחתולים רק בשר

ללא ציפוי וללא שכבה מטוגנת בשמן. ובכלל את מהר מאוד תגלי שחתולים לא אוכלים כל דבר שנותנים להם.
&nbsp
השיטה של החברה הזאת מעניינת אך היא לא באמת מאפשרת להשוות מזונות. כלומר ברשימה שנשארה להם יש מזונות באיכות שונה לגמרי. למשל אי אפשר להשוות אוריג'ן שהוא בכלל לא מכיל דגנים ובלאקווד שמפוצץ בדגנים. זה שמזון לא מכיל מרכיבים וחומרים חשודים כמסוכנים לבריאות חתולים לא הופך אותו לאיכותי. הוא אולי יותר טוב ממזון דומה שכן מכיל חומרים כלאה אבל הוא לא בהכרח מזון איכותי.
&nbsp
בנוסף גם כמה ניתוחים שלהם אינם ברורים. לחברת FARMINA יש מזונות איכותיים מאוד. אז מה שהם מיוצרים באיטליה? INNOVA זה אותה חברה שמייצרת EVO (לא משנה שהם קטלו גם אותה). HALO זו גם חברה ידועה. וזה רק קומץ קטן שאני מכיר. כלומר צריך לבדוק טוב מאוד את ההצהרות שלהם.

ארמורגם

New member
באמת קישור מעניין

מעניין ש-GO לא הגיע לגמר.
אוריז'ן דווקא כן הגיע.

למעלה