אוכל לא בריא

Pearline

New member
אוכל לא בריא

לקחתי את החתול החדש שלי לוטרינר שטען שהאוכל שאני נותנת לו (NUTRAM הקנדי) ממש לא טוב עבורו. בחנות חיות אמרו לי שזה אוכל משובח ויקר והחברה שמכינה אותו היא אחת הטובות בשוק ונורא המליצו על האוכל, אז קניתי. הוטרינר טוען שהאוכל מזיק לחתול ולא בריא לו ואף אמר ש"רואים את זה" בצואה ובקיא של החתול. אני לא יודעת למי להאמין, אם בכלל... מצד אחד, בחנות חיות היו מאד מקצועיים ונחמדים ויש להם מבחר של חברות אוכל לחתולים והם אפילו טרחו והסבירו לי מה ההבדל בין כל החברות והאוכל ומה הכי טוב מבחינת השוק והחתול. מצד שני... הוטרינר מן הסתם יידע יותר טוב אבל להגיד "האוכל הזה לא טוב... אנחנו נותנים לחתולים שלנו XYZ ואיזה קטע, אנחנו מוכרים כזה במרפאה שלנו" לא נשמע לי אמין במיוחד. יש למישהו ניסיון עם NUTRAM או הצעות?

dimitrygo

Active member
מנהל
אפשר לשאול מה רואים בצואה ובקיא של החתול?

איך הצואה שלו (מוצקה, רכה, נוזלית, שלשולים)? האם חתול מקיא את המזון?

dimitrygo

Active member
מנהל
אה, ועוד כמה דברים: כמה זמן עבר מאז שהחתלפת

מזון, ממה החלפת, כלומר איזה מזון היה קודם והאם הלפת מזון בהדרגה?

כנראה שהוטרינר רוצה למכור לך את האוכל שיש לו

מה הקשר בן הקאות לאוכל ברמה נמוכה? אם חתול אוכל אוכל לא מזין זה לא אמור לגרום לו להקיא.

dimitrygo

Active member
מנהל
כתוב שוטרינר טען שהמזון לא בריא ומזיק לחתול

לא כתוב על רמה נמוכה. זה שני דברים שונים. למשל גם מזון ברמה הכי גבוהה יכול להזיק לחתול אם החתול אלרגי לאחד המרכיבים של המזון.

Pearline

New member
תשובות

החתול אצלי כשבועיים וחצי, עד אז הוא אכל לה קט וכשהגיע אליי החלפתי את האוכל. לא ברור לי מה הוטרינר ראה הצואה, הוא רק אמר ש"היא לא נראת טוב"... זה היה שלשול ואני מניחה שזה כתוצאה מטשטוש שהוא קיבל כדי לבדוק אותו כי בבית לפני כן הוא לא שלשל. יש לי עוד שאלה הפעם התנהגותית - סירסתי אותו לפני שבוע והוא עדיין צורח ביללות כשהוא מסתכל לכיוון המרפסת ואני נמנעת מלפתח לו את התריסים כי הוא כל הזמן מנסה לצאת מביניהם החוצה (קומה 2) חשבתי שההתנהגות הזאת תשתנה אחרי הסירוס אבל הוא עדיין ממשיך... יכול להיות שעדיין יש לו הורמונים בדם? אולי סיבה אחרת?

dimitrygo

Active member
מנהל
הוא תשטש את החתול בשביל בדיקה? איזה בדיקה?

האם חתול כל כך השתולל שהיה צורך לטשטש אותו? לגבי מזון. אם הצואה נורמלית, חתול לא מקיא וניראה בסדר (אני מניח שעבר לא מספיק זמן כדי לדעת את זה) אז המזון לא מזיק לחתול. אני אישית לא מתלהב יותר מדי מנוטרם (רק על פיי הסתכלות על המרכיבים שלו) אבל לא היייתי אומר שהוא יותר גרוע ממשונות אחרים שוטרינר יכול למכור (השארה כמובן). לגבי סירוס. קודם כל לרמת ההורמונים לוקח זמן לרדת. שנית הוא יכול להיות שהוא פשוט סרקן לדעת מה קורה שם.

בולאית

New member
קל לבדוק אובייקטיבית מה טיב האוכל

תסתכלי במרכיבים. אפילו תפרסמי כאן מה רשום ב3 המקומות הראשונים, כלומר, מה יש בזה הכי הרבה.

aanat8

New member
כשאת צריכה דייאטה,את הולכת לדייטאנית או לרופא

נכון שיש תחושה שויטרינר ימליץ על משהו או ישלול משהו, זה ייחשב נכון ומקצועי .. שהרי הוא ויטרינר = רופא !!! רופא יודע הכל !!! לא נכון !!! אני נוטה יותר להאמין לחנות החיות שיודעים הרבה יותר טוב על המזונות מאשר הויטרינר .... שהרי החנויות, מתמחים במזונות .... מכיוון שכיום, גם ויטרינרים מוכרים מזון, הפכו הויטרינרים לשוללי או ממליצי מזונות (לרוב שוללי) !!! ובאמת, הפלא ופלא ... המזון לא טוב אבל לי יש משהו שהחתול שלך צריך .... !?! אגב, אם מדובר במזונות .... מישהו יודע על המזון פרוסרייס .. ??? ואם כבר הגבתי, אז למה לא להשוויץ עם ציפי שלי ....

aanat8

New member
ניראית בשוק ....

אז , ציפי למעשה היא חתולה שנמצאה בגיל שבועיים, כשהיא פגועת ראש. הביאו אותה למישהי שמתמחה בהנקת חתולים ואצלה היא היתה חודש וחצי . בכלל, אותה אישה שלקחה את ציפי לויטרינר, אמר לה שהיא לא תחזיק מעמד ויש סיכוי גדול שתמות...... הילדים שלי הביאו לי אותה, עוד באותו יום שבו מת לי איציק. הם ראו כי צערי גדול כל כך, עשו מעשה והביאו תינוקת בת חודשיים הביתה . ראיתי אותה לראשונה, וליבי נמס ... אבל כעבור מספר דקות, ראיתי שמשהו לא בסדר איתה ... חשבתי תחילה שהיא עיוורת - היא לא !!! אולי בעין אחת, או חלקית ... בכל אופן, אני מבחינה שאינה רואה טוב .. אחר כך , חשבתי שהיא מפגרת ... או אולי אפילו אוטיסטית ... ההתנהגות שלה היתה משונה ... דיי פחדתי לקחת חתולה פגועת ראש - לא ידעתי אם אוכל להתמודד איתה.. אבל מה שראיתי, הכי אצלה, זה כח החיים !!! וזה מה ששבה את ליבי והפיל פור על גורלה של ציפי להיות הבת שלי .... אני בקשר עם אותה אישה שמתמחה בהנקת חתולים ודואגת לשלוח לה תמונות של ציפי - שתראה איך גדלה .. ודווקא היום היא כתבה לי תגובה על תמונות של ציפי, שהיא ניראית כאילו היא לא מחייכת - למרות שהיא צריכה לחייך אצלי, על כמות האהבה שהיא מקבלת, ואנו, בני הבית משחקים איתה .. זו חתולה עם הפתיל הקצר ביותר שהכרתי ... כזו רגזנית !!! עוד מההתחלה, בגיל חודשיים, הבנתי שיש לי פה עסק עם רוצחת ... חחח אז אין פלא שהיא ניראית בשוק ... וגם העיניים הגדולות העגולות שלה גורמות לה להיראות ככה ... חח יאלה, אז עוד תמונה .....

dimitrygo

Active member
מנהל
בחנות ימכרו לך משהו שהכי רווחי לחנות, חוץ מזה

כל חנות עובדת רק עם ספקים מסויימים ובשום חנות אין את כל מבחר המזונות שיש בארץ, אין אפילו 25% מהמבחר. אני כבר לא מדבר על זה שלמוחרים אין שום הכשרה ושום ידע פורמלייים. פרוסרייס לפי המרכיבים הוא מזון לא רע.

למעלה