אוכל כשר

tym10

New member

איזה כיף לך!

מהרגע שהנושא הועלה פה בפורום, לתפוז לקח שניה וחצי להביא את הנושא לעמוד המרכזי, כי הוא ידע שבתוך שעה יהיה פה שרשורפלצת בעד ונגד, כי אין מה לעשות הנושא בוער בעצמותינו, ומפורום מנומנמם שבקושי יש פה תגובות, קיבלת פורום חי, בועט ופעיל. אולי אפילו יותר מידי. מאחלת לך שכל המגיבים פה ימשיכו להיכנס לפורום ולהגיב גם על התוכנית!

kriz

New member
תודה על האיחולים

אם כי, תאמיני לי שיש דברים בחיים שמרגשים אותי יותר

ayaht

New member
לא צופה בתוכנית. מציעה לך לעשות כמוני.

בתור צמחונית, כואב לי הלב לראות את התוכנית הזאת.
בעיני זה פשוט רוע טהור ואכזריות מה שהולך שם.

יודעת מה, אם זה היה תלוי בי, אכילת בשר היתה מחוץ לחוק.
אבל זה לא תלוי בי.
וגם לא תלוי בך.
ועדיף ככה.

זכותו של כל אחד לחיות את חייו לפי אמונתו.
גם מי שמאמין שלאכול בעלי חיים או מזון לא כשר, רשאי לעשות זאת.
חוצמזה, לטלויזיה יש כפתור כיבוי.
לפעמים מאוד כיף להשתמש בו.

מיתר269

New member
זה ישראל!!

למען השם!! אנחנו מדינה יהודית! ולפי דעתי בתוכנית שמתקיימת במדינה יהודית צריכה להיות "מסורת" יהודית הם צריכים לאכול כשר וגם לא לאכול בשר וחלב ביחד! אני אומנם לא דתייה אבל קצת כבוד למדינה שאלוקים נתן לנו שהוא הוליך את עם ישראל כל כך הרבה במדבר!! קצת כבוד!!!!!!!!

קצת כבוד לאנשים אחרים.

את לא רוצה לאכול אוכל לא כשר? אף אחד לא מכריח אותך. את לא רוצה לצפות בתוכניות שמציגות לא כשר? אף אחד לא מכריח אותך. אנחנו כן רוצים, אז מספיק לכפות עלינו את מה שאת רוצה לעשות בעצמך. לא כולם חושבים כמוך ולא כולם מסכימים איתך, וכמו שאנחנו לא כופים עלייך לצפות בתוכניות האלו ולאכול מזון לא כשר, גם את לא תכפי עלינו.

במדינה היהודית הזו שלך יש מספיק מסורת במערכת החוקים בשל העובדה שלא ניתן להינשא באופן לא דתי בארץ, למשל. יש כבר מספיק כפייה דתית כאן, לא צריך עוד. יש במדינה הזו המון אזרחים שלא רואים את עצמם כשומרי מסורת ולא מעוניינים בכך, בין אם את אוהבת את זה ובין אם לא.

ואני לא קונה את זה שאת לא דתיה, את כותבת "אלוקים" במקום "אלוהים". חייתי מספיק שנים בסביבה דתית כדי לדעת שזה קטע של דתיים.

ועוד דבר- אם את אכן אינך דתיה..

למה לאמא הדתיה שלי (כן, דתיה שומרת ומקפידה) אין בעיה לצפות בתוכנית הזו ולהינות? נכון, מדי פעם היא תגיד "איכס" על מנה עם פירות ים למשל, אבל היא בחיים לא תגיד שצריך להפסיק שידורים של תוכניות שמראות אוכל לא כשר, כמו שהיא בחיים לא תגיד שכל המסעדות בארץ צריכות להיות כשרות כי כאן זו מדינה יהודית.
למה לה יש יותר הבנה ממך שיש אנשים שונים ממנה, והיא ממשיכה לפי דרכה ואחרים לפי דרכם?

ayaht

New member
זאת המדינה של *העם* היהודי.

היא הוקמה עקב ההכרה בכך שהיהודים הם עם ולא סתם עוד כת דתית.

למקרה ששכחת, אנחנו מדינה דמוקרטית.
הווה אומר, יש אצלנו חופש דת וגם אמור להיות חופש מדת!

חופש הדת מאפשר לך להאמין במה שאת רוצה ולא להיות נרדפת בשל כך.
החלק השני במשפט חשוב.
מפני שכמו שלא רודפים אותך בגלל שאת מאמינה בדת היהודית,
כך גם את לא רשאית לרדוף אחרים בגלל שהאמונה שלהם לא מוצאת חן בעיניך.
אם תרדפי אחרים, אז לא יהיה פה חופש דת.....

ולגבי חופש מדת:
לדעתי העקרון הזה חשוב עוד יותר.
אמונה זה דבר אינדבידואלי.
לא משהו שמודדים על המשקל.
לא כל אחד חייב להיות שייך לדת מסויימת, להאמין באל/ים או לדווח על זה לשאר האנושות.
זכותנו לא להיות דתיים. לא להאמין. להאמין אבל לא לקיים מצוות. או כל שילוב אחר.
זכותו של כל אחד מאיתנו שלא יטרידו אותו ולא יתערבו לו בנושא הזה.
"צריכה להיות מסורת יהודית" כפי שכתבת, זה בדיוק ההיפך מחופש מדת.

היהדות בעבר סלדה מאוד ממסיונריות.
היום לצערי, נראה שלא נותר הרבה מהגישה הזו,
והיהדות המודרנית היא בעיקר מסיונרית לפני כל דבר אחר.

שימי לב שבמקביל, ככל שגוברת המסיונריות, כך יותר ויותר אנשים מתעבים את הדת.
מתרחקים ממנה ומכל דבר שמזכיר אותה.
חושבים על הדתיים כעל יצורים הזויים.

ככה זה. נולדנו להיות חופשיים.

Hameln

New member
הבעיה שלך היא שאת חושבת בקטן

אם כבר, תחשבי קצת יותר בגדול. מה עוצר בעדך מלהתפרע?

מה דעתך לחייב את כל מי שמופיע/ה בטלוויזיה להופיע בלבוש "צנוע", שנשים גם יכסו את הפנים קצת. הרי זאת מדינה יהודית, לא?

הפרדה בין גברים ונשים בטלוויזיה. הרי זאת מדינה יהודית.

הפיכת כל הערוצים לערוצי דת בלבד ולכפות על כל האזרחים לצפות בהם. בכל זאת... מדינה יהודית.

סגירת כל הערוצים הזרים והפסקת כל התוכניות הזרות. מה אנחנו צריכים טלוויזיה של גויים? הרי פה זאת מדינה יהודית.

פעם זאת הייתה מדינה יהודית-דמוקרטית, את ה"דמוקרטית" השלכנו לפח ונותרנו רק עם ה"יהודית".

golan2072

New member
מדובר בתוכנית בערוץ מסחרי פרטי

במדינה דמוקרטית. זכותם לשדר מה שהם רוצים. וזכותך שלא לצפות בהם. אם יש להם מספיק צופים שרוצים לראות טריפות על המסך - אז הם ישדרו את זה. אם לא היו להם צופים שרוצים לראות טריפות - לא היו משדרים את זה. הדבר האחרון שצריך זה מישהו ממלכתי שיפקח על מה משדרים ומה לא בטלביזיה.

ככה זה בדמוקרטיה - אני לא כופה עלייך לאכול טריפות, ואת לא כופה עליי לשמור כשרות. חיה ותן לחיות. מכבד אותך כדתייה ואשמח אם תכבדי אותי כחילוני. כל אחד עושה כרצונו כל עוד זה לא מזיק לזולת.

גילוש77

New member

כל הכבוד שהבאת את זה, הגיע הזמן להבין שכמדינה יהודית אין מקום לטרפה בתוכנית כזו!

מדינה יהודית עם הרבה אנשים

שאוכלים לא כשר וכשר לא מעניין אותם. חיים פה גם נוצרים ומוסלמים שצופים בתכנית. תרדו לנו מהחיים עם השטויות שלכם.

פראני1

New member
אף אחד לא בא ודחף לך את זה לפה

ואם לא נאה לך אז יש לך את האופציה לקחת את השלט ולהחליף ערוץ.

וואי וואי ,לאן הגיעה התגובה שלי

אז כך,דבר ראשון איני חרדית! וגם לא דתיה. אני ישראלית יהודיה מסורתית ,שרתתי בצבא,כמוך מיכאל,וכל בני משפחתי שרתו את המדינה שלנו. אני גאה להשתייך לעם היהודי.אנחנו עם סגולה ,השם בחר בנו מכל העמים.
ולעניין האוכל,לכל אלו שפחדו שאגיד להם מה לאכול,אז תרגעו,תאכלו מה שאתם רוצים, גם השופטים המהוללים יכולים לאכול מה שהם רוצים, אבל אני עדיין חושבת שבתוכנית טלוויזיה בערוץ שהוא חצי ממלכתי במדינה יהודית אין מקום לאוכל לא כשר ובמיוחד לא בפריים טיים! ואלה שרוצים להיות ככל הגויים יש לכם הרבה ערוצי אוכל מהעולם שם מבשלים הכל,ושם תאכלו ללמוד על הכל. זאת דעתי וכך אני חושבת. לא כפיתי את דעתי על אף אחד. למעשה התכוונתי לכתוב למערכת של התוכנית ולא לכם.לאן נעלמה הזהות היהודית שלנו?

ולהכריח את המתמודדים להיות מוגבלים לכשרות?

למה?
מי מהם שרוצה לבשל כשר מוצא את הדרך לעשות כך, ראינו את זה בעונות קודמות.

מי שלא רוצה לראות, לא חייב לצפות בטלוויזיה בפריים טיים, לא ככה? תני לאחרים לעשות מה שבא להם, ותעשי את מה שבא לך.

המדינה הזו לא משרתת רק יהודים, אלא גם נוצרים ומוסלמים. חוץ מזה, יש המון אנשים שמוגדרים יהודים רק כי הם נולדו לאמא יהודיה, אבל הם לא רואים את עצמם כבני דת כלשהי בכלל. מה איתם? מה אם להתחשב גם בהם? אני מציעה שמי שאוכל לא כשר מפריע לו, שיצפה רק בתוכניות שמראים בהם אוכל כשר. זה הכל.

איפה להתחיל....

ערוץ חצי ממלכתי? נסי מסחרי לחלוטין. אין בו ולו שמץ ממלכתיות אלא אך ורק סגידה לאלוהי הרייטינג.

יש הרבה ערוצי אוכל מהעולם - זה דווקא נכון, אבל לחלוטין לא רלוונטי. יש לנו שפים מעולים שמבשלים אוכל נהדר בטעם גן עדן, עם שילוב אלוהי בין חלב ובשר ונגיעות בייקון בשביל הדקורציה. למה שאני לא אוכל לאכול עם העיניים את האוכל שלהם מעל צלחת הלווין שלי? כי זה לא מתאים לך ולשכמותך?
את מוזמנת לארגן מספר שפים שמכינים אוכל כשר ולהקים איתם תוכנית מתחרה. מי יודע, אולי הרייטינג שלה יהיה יותר גבוה. סביר להניח שאני אפילו אראה את שתיהן. אבל התשובה אף פעם לא יכולה להיות לסתום את הפה(או את זכות השידור) של אלו שחושבים אחרת ממך... גם הם צריכים לאכול.

ולגבי כל ה"אנחנו עם סגולה והשם בחר בנו מכל העמים?", זו גזענות במסווה של גאווה. כולנו בני אדם, כולנו צריכים לאכול, לנשום לישון ולחרבן (לא בהכרח בסדר הזה). אף אחד מאיתנו לא יותר או פחות טוב מהאחרים והרצון וההנאה של אף אחד מאיתנו לא פחות או יותר חשובים. אף אחד לא יכול לגרום לי לחשוב אחרת, גם לא ישות פיקטיבית מתוך ספר מד"ב שמשום מה אסור להגיד את שמה אז כולם קוראים לה "השם" (מזכיר קצת את וולדמורט). אפילו לא מפלצת הספגטי המעופפת (אם את לא מכירה, חפשי בגוגל).

תבקשי ערוץ אוכל כשר

ותניחי לערוצים הקימים להמשיך לשדר את התכנים הרגילים שלהם.
מי שירצה יראה את הכשר, ילך לבית הכנסת ויקיים תרי"ג מצוות.
ומי שירצה לראות מאסטר שף יראה מאסטר שף.
אבל אל תבקשי להגביל אותנו מלראות תוכנית או ערוץ, או לשנות לתכנים כשרים.
תודה

למעלה