אוכל כשר

גםצופה

Member
מנהל
איזה כפיה דתית יש בנושא כשרות ???

הנה תוכנית טלוויזיה שמגישה אוכל מכל הגונים, העדות והדעות וחוץ מהתחושה 'אוייש זה לא כשר' כולם רואים אותה (כולל חרדים, שהשנה גם משתתפים בה...)

גם במסעדה בתכלס לא כופים על מישהו לשמור על כשרות.. נכון שיש אנשים שמשכירים מסעדה ודורשים שהאוכל יהיה כשר - (או שיש רשויות שדורשות שבמבנה שמושכר דרכם האוכל יהיה כשר...) אבל המסעדן לא מחוייב לשכור את אותו מבנה ויכול ללכת למקום אחר...

מצד שני, בחברה שלנו יש לא פעם סוג של כפיה חילונית שאני אישית נתקלתי - כמו למשל כשיוצאים כמה אנשים למסעדה - כאשר יש בתוכם שומרי כשרות - לא פעם הולכים למסעדה לא כשרה כי האוכל שם יותר זול.. (ואז הדתי או שומר הכשרות בדילמה מה אפשר לאכול אם בכלל... שלא לדבר על 'מראית עין' וכיוצב'...)

כלומר אי אפשר תמיד לצעוק שיש כפיה דתית - אנחנו בחברה מעורבת וצריכים פשוט לכבד אחד את השני...

ayaht

New member
כשמוכרים לי פטרוזיליה "כשרה למהדרין"

ודי מנסים להצניע את העובדה שהיא מלאה ברעלים וממש לא בריאה, זה כפייה דתית.
(וככה כל הירקות והפירות).

אותי מעניין שמשרד הבריאות יפקח על איכות המזון שאני אוכלת.
אבל במקום זה אני משלמת ביוקר על ענייני כשרות *כי אין משהו אחר*.

אז מי כופה על מי?

נ.ב.
כשיוצאים כמה אנשים למסעדה... לא תמיד חייבים להצטרף.
אישית לא תמיד בא לי ללכת למסעדה בשרית.
לא בכולן יש לי משהו טעים לאכול.
בחלקן אני ממש לא יכולה לסבול את הריח.
זה אומר שכל חבריי למשרד צריכים להפוך לצמחונים?
הם כופים עליי משהו? אני כופה עליהם?

אותי לימדו דבר פשוט.
לא להסתכל לאחרים בצלחת.
(אותי זה מציל מדברים שאני מפחדת להסתכל עליהם. מומלץ.)

גםצופה

Member
מנהל
בכל נושא הירקות הירוקים

(חסהף פטרוזיליה וכו'...) יש באמת בעיה קשה של תולעים - לכן אין בריריה ומשתמשים ב'מהדרין' - בעלי פעם קנה חסה לא 'מהדרין' והיו שם לא מעט תולעים
- הגועל נפש שהיה לי (גם עכשיו, כשאני כותבת את הדברים, אני נזכרת בזעזוע...) אני אישית מעדיפה את המהדרין אם אולי בעית 'ריסוס' מאשר ירק מלא תולעים...

צלגבי היציאה למסעדה - אם זה מקום עבודה בעיני זה מצב שחייבים כן לצאת (ברור שאם אפשר להתחמק אז אולי זה עדיף...אבל לפעמים אין ברירה וחייבים ללכת...)

Brady

New member
התולעים (שמהם ניתן להיפטר בקלות עם קצת עבודה)

יזיקו לך הרבה, הרבה, הרבה, הרבה פחות (בערך יחס של 1:100) מהרעלים והכימיקלים שמשתמשים בהם על מנת להפטר מהם.
חבל שהדת שלך גורמת לך לא רק לתמוך בכפיה על אנשים אחרים, אלא גם לפגיעה עצמית בבריאותך

ayaht

New member
גם תמיד יש לאנשים דתיים סיפורי זוועות

על תולעים באוכל.

מה אני אגיד?
אם בכל פעם שהייתי קונה חסה הייתי מוצאת בה תולעים,
אז כנראה שהייתי מפסיקה לקנות בחנות הזאת, ואולי פונה גם למשרד הבריאות.
בטוח שהייתי רצה להחזיר את החסה לחנות.

מזון *עלול* להתקלקל.
בחסה *עלולה* להיות תולעת (או ברלה).
אבל לא כל יום, לא בכל פעם שקונים.
יש דבר כזה שנקרא בקרת איכות ותנאי איחסון נאותים.
ועדיין, מעדיפה לזרוק עלה או שניים לפח, מאשר לאכול מנת יתר של חומרי הדברה עם קצת חסה...

נ.ב.
מדהים איך *כל* אדם דתי שתדבר איתו על אפייה ישר יספר כמה זה חשוב לנפות את הקמח.
לא בגלל שזה משפר את האפייה וככה המאפה יצא אוורירי יותר, לא.
זה בגלל שאין לך מושג איזה חרקים אתה יכול למצוא בקמח..

וזה נשמע כמו עוד סיפור מצוץ ושטיפת מוח של הרבנים.
בחיים. בחיים שלי לא מצאתי חרקים בקמח.
לא משנה כמה ניפיתי אותו.
ברצינות, תלמדו איפה לקנות, מה לקנות ואיך לאחסן דברים.

אין כפיה דתית?

שלום
ראה פתיחת השרשור...מה זה?
איך אני יכול לרכוש קטשופ של הינץ בארץ בלי 3 חותמות של הרבנות, בד"ץ ושמצץ ולא לשלם על זה עוד כמה שלמונים?
איך אני יכול לרכוש מוצרי מזון מחברות שיוזילו את חלקם (נניח קו יצור מקביל) שאין עליהם חיוב של המשגיח כשרות, אישור הרבנות ואתנן דת?
איך אני יכול לרכוש ירק שאינו מהדרין במחיר כפול ועם פי 10 חומרי הדברה?
איך אני יכול לרכוש בסופר במחיר שפוי בשר בקר לא כשר ולא מוכשר?
איך אפשר לפתוח את שוק מוצרי החלב ליבוא (לא כשר - חלב ישראל!) ולשבור את המונופול המקומי והיקר אש, ובטעם בינוני מינוס?

אני יכול להפליג ברשימה משעממת ואינסופית.
אין כפיה דתית.
אופס, זה רק היה חלום רע!
אני חי במדינה שבה הדת לא נכנסה לי לצלחת, יושבת לי על הפרמשטק, הייתי בה 4 פעמים בנושאי אישות, ומחכה לי חווית סדין...
תגיד אתה רציני?

גםצופה

Member
מנהל
ובאמת אין לך איפה לקנות

את מה שאתה רוצה ??

בסופרים הרגילים יש מוצרים עם כשרות כי אחרת אף אחד לא יקנה שם - אבל אני בטוחה שגם לידך יש למשל 'טיב טעם' ואולי גם מעדניות לא כשרות...
הנה למשל, דווקא אצלי בעיר (שנחשבת ל'עיר יחסית דתית'...) יש המון מעדניות לא כשרות... חלקם אפילו במרכז העיר... (אמנם זה קצת הפריע - כי בכל זאת המרכז הוא איזור יחסית דתי - אבל בסופו של דבר כולם הבינו שאין מה לעשות וצריכים לענות לצרכים של כולם...)

ayaht

New member
גם בטיב טעם רוב המוצרים כשרים.

כל מוצר עם איזה 7000 חותמות כשרות.

תלך לאיזה כפר ערבי נידח. גם שם הכל כשר.

וגם במעדניות ה"לא כשרות", יש אולי מעט פריטים לא כשרים, אבל על כל מוצר סטנדרטי יש הכשר.
רצית קולה? בקבוק מים? מסטיק? כשר.

אין לאן לברוח.

אפילו על אקונומיקה יש חותמות (ברבים!) של כשרות.

כדי שחלב יהיה כשר לפסח, מאכילים את הפרות האומללות במשך כמה חודשים בתערבות מזון כשרה לפסח.
כמובן שהתערובת הזו לא בריאה להן וגורמת להן לחלות.

החלום שלי, זה באמת חנות עם מוצרים סטנדרטים, יומיומיים, רק בלי כשרות, ובלי תוספת המחיר הנלווית.
בלי שאיזה רבי יתערב בתהליך ייצור השמפו, המים, או הלחם.

גםצופה

Member
מנהל
כשרות על אקונומיקה

זה באמת עוול משווע...

לגבי הכשרויות הכפולות זה גם בעיה שיצר תאגיד המזון שיכל לשים קץ על זה...

מה אתה אומר?

שלום
אני לא טוען שאין איפה לקנות. זה פשוט הרבה יותר יקר.
ואני נאלץ לשלם את ההבדל בגלל הכפיה הדתית שלך, או מה שאתה מכנה "אחרת אף אחד לא יקנה".
לידיעה, ע"פ מפת המפלגות והבוחרים להן, מדובר ברוב חילוני ומיעוט חרדי.
ולא כל מי ששומר כשרות זקוק ל-3 חתימות בד"ץ שונות לספק את כולם...מספיק K או U כמו בחו"ל.
עכשיו נמצא שמחיר המזון בישראל גבוהה ב-15% מאשר באירופה. כמה מזה אתנן לכשרות?

המעדניות שאתה מדבר עליהן, מה מוכרים בהן, שאין בסופר ומה עלות אותם מוצרים?
לידיעה:
כל המוצרים הרגילים: קטשופ, חרדל, מיונז, רטבים וכו' - כולם אותם מוצרים שיש בסופר.
הינץ, אוסם, יוניליבר וכו'.
כן, יש מעדנים שאין בסופר, כמו שימורים, גבינות, נקניקים, בשר וקפואים.
להגיע לטיב טעם אני צריך רכב. למי שאין רכב לא מגיע לשם!
מי ייקח אוטובוס או מונית לקנות כמה מעדנים?
ולגיד לי שלא יראו בתוכנית אוכל לא כשר?
זה לא כפיה?

בטח לא ראיתה ערב שישי את החדשות ב-2

שלום
מר נחמיה שטראסלר בדיוק הסביר למה פה הכל יותר יקר ב-25% מאירופה.
ולמה גבינה הולנדית בארץ עולה פי 3! מאשר בהולנד.
ולמה החברות הישראליות מישרות על זה קו...
אפשר להגיד שאין כפיה זה רק מקריות. ואנחנו לא מבינים באיזה עולם אנו חיים.
הרי לא הכל גשמיות. יש גם רוחניות.
אז נתחזק ביראת שמיים ובעזרת השם יהיה בסדר.

שלא נזכיר את כל הכספים שנלקחו ע"י החרדים/רבנים שלא ברשות מהמדינה.
למשל רב של אחת הרשויות שמרוויח 50K ₪ לחודש בזמן שכל התקציב של המועצה הדתית באותו ישוב קצת יותר מ-200K.
או חרדים שרשומים כאילו הם לומדים בכוללים, אבל רגלם מעולם לא דרכה שם, והם מקבלים עליהם כסף מהמדינה.
והרשימה ערוכה...
חצי מנבחרי ש"ס ישבו כבר בכלא!
וכל מי שרצח, דרס או בעל קטינה, מיד רץ לשים כיפה. למה כיפה?

גםצופה

Member
מנהל
אתה כבר מערבב כאן דברים...

יש המון בעיות בנושאי דת שהחרדים וגם ש"ס יצרו... וזאת באמת לא 'יהדות' למה שהם גרמו..

שלא נטעה

שלום
יש ועוד איך קשר.
אילו שעושקים את הקופה, אילו שישבו מש"ס ואילו שסותמים לנו את הפה והמרקע - אחד הם.
וזו חוצפה שאין כמותה.

גםצופה

Member
מנהל
זה כבר כאמור דיון אחר...

ומזה סובלים לא מעט שומרי כשרות/דתיים...

Brady

New member
אם מפריע לך לראות אחרים אוכלים לא כשר

אתה
א) לא חילוני. בבקשה להפסיק לרקוד על 2 חתונות; אתם לא חילוניים בשום דרך
ב) מעבר לחילוני/דתי, אלה פשוט נימוסים גרועים ווולגריות לשמה. לא ברור לי איך זה הפך ללגיטימי בישראל להכנס לצלחת של בני אדם אחרים, ועוד לא להתנצל על כך. אין למצב הזה אח ורע בעולם.

Guy950

New member
ואני מת על אנשים כמוך

אנשים כמוך שמנסים להצדיק כפיה דתית על כל המוסדות וטיהור הטלוויזיה מגורמים "גוים" כגון אוכל לא כשר.
זה תוך כדי התעלמות מ"סיבות לוגיות ורציונליות ומה לא בשביל להצדיק את עצמם".

מדובר בתכנית טלוויזיה המאפשרת לכל המגזרים לבוא ולהציג אוכל כגון אוכל אתיופי, אוכל מרוקאי, אוכל פולני, אוכל הודי וכן הרבה מאכלים כשרים ולא כשרים.
אין שום סיבה שיעשו הגבלה לאוכל כשר ולמעשה יבטלו חלק לא מבוטל מהמאכלים שאנשים נוהגים להכין בביתם ויכולים לבוא להציג אותם בתכנית.

אגב, אמרת שבכל מקום אחר בעולם היו מתחשבים, יש לך דוגמה לגיטימית אחת?
כשאני אומר דוגמה לגיטימית אני רוצה שתביאי לי הוכחה מערוץ גדול וידוע ולא מערוץ פרטי שמוגדר למגזר מסוים (לדוגמה BBC נתנה התחשבות לאוכלי הכשרות ולא דוגמה של JewTv מציגים רק אוכל כשר).
ברור שלא תמצאי דוגמה, כי כל מדינה שדוגלת בשיוון וחופש המידע לא תגביל שום ערוץ לתוכן ספציפי למגזר ספציפי, אז בפרט לא צריך לעשות את זה בישראל כשיש כמה עשרות מגזרים שונים שחיים כאן.

לסיכום, אם יש לאוכלי הכשרות בעיה עם התוכנית הם יכולים להתאגד ולפתוח ערוץ פרטי שיציג את התוכן הרצוי להם,
אבל כשמדובר בערוץ ציבורי וידוע לכלל - אין שום סיבה להגביל אותו כדי להתחשב במגזר שנעלב מכל דבר קטן.

Nightingale5

New member
בעיינך לעשות ההפך זאת כפיה דתית

בעייני המצב הנוכחי הוא כפיה חילונית שיש ממנה בשפע בכל מקום בארץ

ואתה וכל השאר יכולים לקפוץ לי עם המשפט של "אם מפריע לכם אל תצפו"

Guy950

New member
נסיון נחמד

אהבתי את הנסיון שלך להפוך כפיה דתית לכפיה חילונית.
זה בסדר, בדיוק לאחרונה הייתי בדיון על כפיה חילונית שבסופה כל הנוכחים הגיעו לאותה המסקנה שאין כפיה חילונית.

אבל אם את מעלה את זה, אפשר לדעת מה בדיוק הכפיה החילונית שלי כשאני מנסה להגן על ערוץ ציבורי מכפיה דתית?
הרי בואי נניח שיש כפיה חילונית, מה הכפיה החילונית רוצה? שיוון.
אז במה זה יתבטא פה? אני רוצה שיציגו כל מה שהם רוצים בטלוויזיה בזמן שהכפיה הדתית דורשת לטהר את הערוץ ולהציג רק תוכן שיאה רק למגזר ספציפי.

מצטער, גם אם יש פה כפיה חילונית היא מוצדקת לחלוטין להבדיל מכפיה דתית.

ayaht

New member
כתבת שאת עולה חדשה.

אז את בטח יודעת וזוכרת שבברית המועצות הקומוניסטית הדת היתה אסורה.
לא רק היהדות. גם הנצרות.
זו היתה כפייה חילונית.
אסרו על האנשים להאמין באלוהים. לחגוג את החגים של הדת שלהם.
אפילו לא כריסטמס. כלום.

את באמת ובתמים טוענת שגם בארץ זה ככה?

אין כאן שום נסיון לכפייה של משהו- בטח לא

כפייה דתית.
הרי גם לי וגם לך ולכל מי שצופה ברור שאף אחד מהשופטים המהוללים לא באמת שומר כשרות, ואנחנו לא בודקים בציציותיו של אדם זה או אחר בחייו הפרטיים. שכל אחד יאכל מה שבא לו מתי שבא לו.
כל מה שהגברת שפתחה את השרשור באה לומר הוא שכיון שיש המון צופים שומרי כשרות (ואם יורשה לי לנחש- אז כריאלטי- זה גם אחד הריאלטי הכי נצפה בקרב ציבור שמכנה את עצמו חרדי- כי הוא ריאלטי נקי מתכנים שאינם הולמים וכו') לא היה מזיק אם היו קובעים שהאוכל אמור להיות כשר בדרך כזו או אחרת (הרי לא ניתן לוודא את הכשרות או לאכוף אותה )אבל להציג שקצים רמסים ובשר חזיר בפרונט- יותר משזה בא להקפיץ רייטינג זה מעורר אצל ציבור לא מבוטל אנטגוניזים גדול כלפי מה שניבט מן המסך.
תכנית שמחייבת כשרות מינימלית היית שומרת על אותו רייטינג גבוה (כי הרי אלו שאינם שומרי כשרות לא היו נמנעים מלראות את התכנית כי "לא מגישים שם בשר חזיר...") וגם על הטעם הטוב שבצפיה תרתי משמע.
פחות התלהמות. יותר רגישות. זה הכל.

למעלה