אוכל כל הזמן..

ליאור53

New member
אוכל כל הזמן..

שאלה: הקטנטן בן 11 ימים. הוא יונק הרבה ועולה במשקל (נולד 3.860 והגיע ל-4 ק"ג אחרי 6 ימים). הבעיה - עושה רושם שהוא כל הזמן רוצה לאכול.. הוא לא ישן כמעט במשך היום (ישן בלילה יותר), לא ממש רגוע אחרי האוכל, נרדם כמעט רק על הידיים או בזמן הנקה, וגם נראה לי שאולי יש לו כאבי בטן. הרוםא אמר שלא הגיוני שיש לו בגיל כזה כאבי בטן.. אולי אני אוכלת משהו לא טוב? אני אוכלת הרבה מוצרי חלב. בטיפת חלב אמרו לתת לו לאכול מתי שהוא רוצה אבל הרופא אמר לתת לו כל שלוש שעות. מי צודק.? הבעיה היא שגם אם אני רוצחה לתת לו כל 3 שעות - הוא רוצה קודם (עושה תנועות אוכל וחיפוש עם השפתיים והלשון). מה לעשות איתו???

גרגרי

New member
אני לא יועצת הנקה אבל

אני יודעת להגיד לך שנתנו לך עצות לא טובות ואמרו לך שטויות: כאבי בטן יכולים להתחיל מגיל 10 ימים ואצל הקטנה שלי הם התחילו בגיל שבוע. את תלמדי לזהות את סימני הכאב אצל התינוק שלך אז תדעי יותר בבטחון. התינוקת שלי מוציאה לשון ומקפלת אותה כלפי מעלה תוך כדי הבכי כשכואב לה בבטן. נראה לי הגיוני מאוד שתינוק בגיל הזה ירגע רק על הידיים. תחשבי מה עבר עליו בשבועיים האחרונים ותביני למה. כדאי שתתרגלו לזה כי הבנתי שזה ככה בכמה חודשים הראשונים. הם לא מתפנקים מזה, הם מקבלים תחושת ביטחון שאח"כ מאפשרת להם להיות עצמאיים יותר. במקומך לא הייתי קופצת למסקנות לגבי הרגישות למוצרי חלב. כאבי בטן הם חלק מהחיים של תינוקות, אבל בנושא הזה אני אתן למבינות לענות. טיפת חלב צודקים. הכלל לגבי הנקה הוא להסתכל על התינוק שלך ולא על השעון. תתעודדי. אם הזמן המרווחים עשויים לגדול. את צריכה לשמוח על העלייה במשקל ולראות בכך סימן שאת עושה נכון ושאת אמא מצוינת ולא שהוא אוכל יותר מידי וצריך להסתכל על השעון. אבל- תוודאי שאת קוראת את הסימנים שלו נכון. הבת שלי נטתה בימים הראשונים לבלבל בין כאב בטן ורעב ואז הנקתי אותה מה שהוביל להתנתקות מהשד בצרחות והחמרת הכאבים. ברגע שהתחלתי להכיר אותה יותר טוב ולזהות את הסימנים ההתנהגות הזו פסקה. אצלי, אם היא באמת רעבה אז כשמחזיקים אותה בתנוחת הנקה היא מתחילה לנקר את השד. אם היא לא רעבה היא מסובבת את הראש לצד השני וזה גם אם היא משרבבת שפתיים ומוציאה לשון. אני ממליצה לך לקרוא את הפרק ב"לוחשת לתינוקות" שמדבר על איך לקרוא את השפת גוף והבכי של התינוק. אבל תקראי רק את הפרק הזה, כי שאר הפרקים, בעיקר זה על הנקה הם גיבוב של שטויות. החודש הראשון קשה נורא, זה נהיה קצת יותר קל כל יום. בהצלחה

למעלה