אוכל ים תיכוני - לא בארצנו

אוכל ים תיכוני - לא בארצנו

אטליה, ארץ הדיאטה הים תיכונית הכוללת פירות, ירקות, דגים ושמן זית, עקפה את מדד הילדים השמנים והתייצבה בראש הרשימה.
מסתבר שהתזונה הים תיכונית נדדה לארצות צפוניות יותר ודווקא שם, בארץ המגף, חלק גדול מהילדים בגילאי 2-10, סובל מהשמנת יתר והם הילדים השמנים ביותר באירופה.
המאכלים הלאומיים של אטליה פיצה, פסטה וגלידה מסתבר לא עושים טוב למדד ההשמנה.
המצב בעייתי עד כדי כך שחושבים להטיל מס על משקאות ממותקים.
ממשלת אטליה עושה קמפיין המשלב גיבור מצוייר "קפטן קוק" כדי לעודד ילדים לצרוך פירות וירקות.
עוד נמצא במחקר, שילדים הצופים הרבה בטלויזיה רוכשים הרגלי אכילה או נישנוש אחרים מילדים שמצויים יותר באוויר החופשי.
גם שעות שינה, 9 שעות שינה, משפיעות על מדד ההשמנה של ילדים.
כל כך הרבה נתונים ועובדות.....
איך אנחנו האמהות, מאזנות את החיים והתזונה של בני המשפחה הקטנים שלנו?
עד כמה יש לנו השפעה על הרגלי התזונה שלהם?

יעל י

New member
זה ממש מתקשר לשרשור הקודם...

אמהות בדיאטה

השמנת ילדים בהחלט מחייבת התייחסות קולקטיבית.

אנחנו חיים חיים מהירים מידי

ואת האוכל ה"מסורתי" ניתן היום לספק עם קיצורי דרך.
פחמימות תמיד זולות וקלות להכנה (פיצה, פסטה ) ולהשקיע בגורמה איטלקי זה דורש זמן שהיה למאמא האיטלקית ויש פחות לאם הקרייריסטית של היום ( כאן ושם ). וד.א. איטליה אינה זהה במטבח שלה והים תיכוני אופייני יותר לדרום, בצפון המטבח שונה, אבל בריא בבסיסו לא פחות.
ואנחנו?
כמו שאמרו חזלינו - כולנו חכמים, כולנו נבונים וכולנו יודעים את התורה...אבל צריכים להזכיר את יציאת מצרים הפרטית שוב ושוב.
הבחירות שאנחנו עושות צריכות להיות יום יומית ולא רק תאורטית. הרי גם אם "אחפור" לילדים שלי על תזונה נכונה בעוד נוגסת בעצבנות בחטיפים / גלידות ציפס ואוכל מטוגן = קל מהיר וזול.....אין סיכוי שהם ילמדו משהו נכון ממני ( ולא רק לגבי תזונה ).
מבחינת תפיסת ההורות שלי - נאה דורש נאה מקיים ( וכדאי לקיים קודם ).

אצלי במטבח אין שמן סויה.
יש בעיקר שמן זית וקצת קנולה. אין מרגרינה - רק חמאה ובמידה.
קמחים - מלאים ובאפיה מנסה לשלב אם ניתן מלא ללבן.
לחם - אופים בבית.
אין טיגונים.
יש הרבה פירות וירקות.
יש פעילות גופנית.
ויש שמחת חיים וחוסר קיצוניות .......

אצלינו, אנחנו מקפידים שבכל הארוחות

יהיו משולבים לצד הפחמימות, גם חלבונים, שומנים בריאים ככל שניתן וכמובן הרבה ירקות.
אצלינו בבית יש את המושג של "תזונה בריאה" או "תזונת ספורטאים", תלוי אל מי פונים.
לא נמנעים משומדבר, לא מדברים על "משמין" או "דיאטטי", אלא העדפה ברורה לתזונה בריאה לגוף, כשלוקחים בחשבון שמה שחשוב זה האיזון בין המרכיבים, שיש מקום גם לצ'ופרים המתוקים וה"רייקים", הכל עניין של מינון ואיזון.
אצלי באופן אישי, מהרגע שהורדתי את כמות הפחמימות היומית שלי, וכמובן עברתי לפחמימות מלאות ובריאות, התחלתי לרדת במשקל בקלות רבה יותר.

יש לנו השפעה

אני השתדלתי לתת דגש לאוכל בריא.
שתיה, בעיקר מים.
חטיפים, מעט ורק לסופשבוע.
אוכל מטוגן, פעם בחודש.

המהפך חל בחודש האחרון כשהילדה שלי החליטה להפוך לטבעונית.
פתאום היא מתנסה בכל מיני סוגים של ירקות שהיו בבית כל הזמן רק היא לא נגעה בהם.
החטיפים שלה זה אגוזי מלך וחמוציות.
הלחם שלה זה לחם בננה שאני אופה לה (כי היא צריכה לחם בלי ביצים..)

אני בהחלט מרגישה שאני מתאמצת יותר עכשיו וצריכה יותר לבשל.
אבל, היא אוכלת יותר בריא.
אני מתעקשת איתה על לעבוד מהבייסיק, דברים כמו עדשים, קינואה וכו' ולא לקנות את האוכל המוכן הטבעוני שהוא מבחינתי תעשייתי וגם יותר יקר.

ילדה טבעונית עושה "סדר" בבית

יש אמת באי קניית אוכל תעשייתי טבעוני כי מה עשינו? אחלה חינוך את עושה בבית.
חינוך בעשייה לא במילים.
בת כמה הילדה הדעתנית שלך?

ילדה טבעונית

אני קוראת לה ילדה כי היא תמיד תשאר הילדה שלי אבל היא כמעט בת 16.
היא לא אוכלת בשר, דגים, ביצים, דבש וכל דבר שבא מהחי.
מוצרי חלב היא לא אכלה כבר יותר משנה כי היא רגישה ללקטוז.

יום אחד היא חיפשה משהו באינטרנט הגיע לאתר של אנונימוס. ראתה סרטים נוראיים על הסבל שנגרם לפרות חולבות והחליטה שהיא טבעונית.
אני לא ממש שמחתי כשהיא הודיעה לי על כך אבל קיבלתי את ההחלטה.
בינתיים, היא דבקה בה ואני משתדלת לשתף אותה בהצעות למתכונים כדי שאני לא אטרח לחינם.

maybesure

New member
מאשימים את הפסטה

אבל בתמונה נראית משפחה טורפת המבורגרים וזה ישר העלה לי את השאלה אם זו לא אשמת תרבות המזון המהיר דווקא?
וגם החטיפים שמוזכרים בכתבה - אין להם שום דבר עם מאכלים ים תיכונים או איטלקים.
יש הבדל בין אוכל עממי לצריכת יתר של מזון מתועש ומזיק.
למיטב זכרוני מינסטרונה הוא מרק אילטקי עשיר בירקות כך שהמטבח האיטלקי כמו רוב ארצות הים התיכון עשיר בירקות. נכון יש ם מאפים ובצקים, אבל אפשר לאזן עם מאכלי ירקות.

אני מכירה מעט מאוד ילדים שאוהבים ירקות, שנהנים מסלט או ירק תיבול במרק, מירקות מוקפצים וכו'..
עם השנים יש כאלו שזה משתנה אצלם ומוכנים לטעום ובהמשך לצרוך יותר ירקות, ובגיל 20 הם פתאום מגלים שחצילים זה דווקא טעים

לכן נראה לי כי מחקר כזה ראוי שיתפרש על פני כעשור לפחות.

למעלה