אוכל בריא...

jin jit

New member
אוכל בריא...

הי, אולי זה יישמע מוזר, אבל בזמן האחרון אני מרגישה שהגוף שלי "אומר" לי שאני אוכלת ז ב ל (טוב, לא רק הגוף, אני מודעת לעובדה שאני אוכלת גרוע ביותר. המזון שלי מבוסס טהרת ה-"אינדסטריאל"...) פניתי לתזונאית שאמרה לי שמכיון שאין לי צורך להפחית במשקל, אני יכולה להמשיך לאכול בדיוק מה שאני אוכלת עכשיו. האם זה רק מה שחשוב? המשקל? איך מתחילים לאכול בריא יותר? מהו המצעד הראשון? אשמח מאד לתשובה! * אם זה לא הפורום המתאים- אנא כתבו לי היכן ניתן להתייעץ בנושא זה.

התשובה יכולה להיות מורכבת

מכיוון שלאנשים שונים, ועל אחת כמה וכמה מטפלים שונים, יש השגות שונות לגבי מה בריא ומה לא בריא. בתור התחלה אני מציעה לך להפסיק לאכול אוכל תעשייתי. כלומר, לאכול רק דברים שאת יודעת את המרכיבים שלהם. לבשל בעצמך, לא לקנות אוכל מוכן מקופסה ולאכול כמה שפחות בחוץ. חשוב לאכול שלוש ארוחות ביום בשעות קבועות, לאכול באופן מסודר. כלומר, לא סנדביץ/ בעמידה. חשוב שתהיה ארוחה חמה אחת לפחות ביום. אלה הדברים הבסיסיים. אני בדרך כלל מתחילה איתם, ורק אחר כך נותנת מתכונים ורשימות של מה לאכול ומה לא. בהצלחה

jin jit

New member
אוי ואבוי!

סינית! אם זה לא מקופסא, לא סנדוויץ' ולא אוכל מוכן מה נשאר? מה אוכלים בבוקר? האם פסטה ברוטב נקראת מנה חמה? אני יודעת, שאלות מאד אינפנטיליות אך כזו אני בכל הנוגע לאוכל. בכל מקרה, אני מודה לך על שענית לי...

0 אור 0

New member
למשל

ארוחת בוקר שלא מקופסא ולא מסנדביץ ולא אוכל מוכן: ארוחה ישראלית קלאסית - ביצה , סלט, גבינות, לחם חי ארוחת בריאות טבעונית - פירות ואגוזים שונים מוזלי /יוגורט עם גרנולה בסגנון האמריקאי - קורנפלקס - ורצוי מהסוג המלא והלא ממותק --- מנה חמה: פסטה, קטניות מבושלות , אורז, קינואה, תפוחי אדמה אפויים או פירה, ירקות בתנור, ירקות מוקפצים מרקים עשירים - דלעת, אפונה, ירקות, עגבניות .... -- חסר מה לאכול שלא מגיע בקופסא?

harduf9

New member
להחליף תזונאית

תזונה על רגל אחת !! " אם אלוהים יצר את זה תאכלי אם אדם יצר את זה אל תאכלי" להניחיות ספציפיות תצטרכי להפרד ה\מהתזנואית שלך וללכת לנטורפת/ית. בריאות שלמה גיא הרדוף

0 אור 0

New member
לדוגמא:

דברים שאלוהים יצר - נפט, קיקיון, פטריות רעילות דברים שהאדם יצר - תבשילים, שמן זית, לא שאני לא מסכימה אתך לחלוטין - אבל הייתי חייבת ...

hal767

New member
זאת תזונאית?

המלצתי הראשונה היא שאת תחליפי את יועצת התזונה שלך למישהו ראוי, ושהתזונאית תחליף מקצוע. תזונה היא נושא חשוב בכל הקשור לבריאות. ישנן גישות שונות. אני משוחד לכיוון הצמחוני. אם הנושא באמת חשוב לך, אני ממליץ להקדיש לו קצת זמן ומחשבה, לשמוע דעות של אנשי מקצוע שונים ולהיות מוכנה לבצע שינויים לאחר שבחרת את הכיוון המתאים לך. אין צורך לבצע מהפכות בבת אחת. את השינוי ניתן לבצע בהדרגה, אבל חשוב שיהיה בהכוונת איש מקצוע. מניסיון של שנים רבות אני יכול להעיד שששינוי תזונתי נכון לכיוון הצמחוני, ע"פ עקרונות שיטת שלטון, הביאה בריאות ואיכות חיים לאנשים רבים, חולים ובריאים. ולכן אני מאד מחשיב את הנושא כשווה התייחסות רצינית.

למעלה