אוכל בסיני

syair

New member
אוכל בסיני

אני יורד לסיני בעוד כמה ימים, ורציתי לדעת אם יש שם גם אוכל טוב. מביקורים בעבר לא זכור לי אוכל מי יודע מה בדהב. אולי גם אגיע עד שארם, יש שם משהו טוב?

paul_oyster

New member
הכי טוב בעולם

רד לכל חוף חושות, מצא את הסודני המקומי ותאכל ספגטי, אורז עם במיה, לוקוס מהים (הנקי נקי), פיצה, פיתות עם טחינה, סלט מירקות מצ'וקמקי-מראה-אך-עזי-טעם, פנקייקים עם בננה ונוטלה, אומלטים ועוד ועוד... (כולי קנאה, אם לא שמת לב, ולא רק בגלל האוכל).

liti

New member
ריבת תאנים

ועוד המקומית... מעדן. תשמור על עצמך!

פומפיה

New member
סחלב (וגם הצעה רומנטית)

הסחלב בסיני משובח. אני לא יודעת עם מי אתה נוסע. אני מעדיפה להיזרק בסיני. על כל פנים, בגיחה הרומנטית שלי לשם הייתי במסעדת דגים בנואבה (צמוד למלון הילטון). האווירה שם היתה קסומה. הייתי עם בן זוגי דאז כמעט לבד. אני בשמלה לבנה מתנפנפת, הוא עם תלתלים ארוכים (מתנפנפים גם הם?). ישבנו בחוץ, צמוד למים, זוכים לראות את השקיעה. השירות היה נהדר. אני זוכרת במעורפל שאכלנו דג. סוג של...
, שהגיע עם תפו"א וירקות, סלט פירות שהגיע עם שביבי קרח לא מלוטשים (מנה ממש נחמדה) ושתינו יין לבן. אם מדובר בטיול רומנטי ואם תגיע לאזור, אני בהחלט ממליצה.

גידי42

New member
סיני ... לא מומלץ

הרשו לי רגע להחצין את הרגש האבהי שלי וברצינות גמורה להביע את דעתי הנחרצת נגד נסיעות לסיני בזמן כזה. אין דבר בסיני ששוה להסתכן בעבורו, ואת הזולה שאפשר לעשות בסיני אפשר לעשות גם באילת וגם לפרנס את תושבי אילת הצמאים למבקרים. תאמין לי, בתור ישראלי, לא תרגיש שם נוח. בכל מקרה לילדים שלי לא הייתי נותן להגיע לשם.

פינליש

New member
אני עם גידי - לחלוטין.

תאמינו לי שיש לכם כאן עסק עם מכורה לסיני. עד לפני שנה הייתי נוסעת לסיני כל שלושה חודשים בערך... בין כל הטיולים שלי בכל אירופה, בדרום אמריקה, במזרח... תמיד הייתי חוזרת ונרגעת בסיני. והיא חסרה לי... זה געגוע כמעט כמו אחרי פרידה ממישהו... זה היה מקום שהיה כמו הבית השני שלי. אבל אני מתאפקת. אני למשל לא אוהבת את אילת... אבל במקום אילת או סיני אני מפרנסת מידי פעם את מצפה רמון ותאמינו לי שלהיות שם סופ"ש עם ג'יפ ולטייל בכל המכתשים ובכלל באיזור... זה אומנם לא כמו מדורה על הסנטה קטרינה בסיני אבל זה לא פחות משובח. וכן אין כמו הסחלב, הבמיה, הדגים, והקבב של סיני... אין כמו הצלילות והזריחות של סיני.... אבל אין כמו החיים עצמם והקדושה שלהם. לסכן אותם בעבור חופשה או הרפתקאה.... מיותר. אבל זאת כמובן דעתי הצנועה

liti

New member
מסכימה עם כל מילה!

אני נגד נטילת סיכונים מיותרים בעיקר בתקופה זו מה גם ששמעתי סיפורים מזעזעים למדי על ישראלים שביקרו בסיני בחודשים האחרונים. עד כמה שידוע לי סלע כבר שם (ירד בלילה) לכן אני מקווה שהוא יחזור בריא ושלם עם המון חוויות וסיפורי אוכל מעניינים עבורנו (ועדכונים לחובבי סיני שלא מתכננים לבקר שם בקרוב). אני מנצלת את ההזדמנות לעדכן אתכם שהיום בשעה 19:00 יתארח בפורום תרמילאים אותו סלע מנהל דורון אראל-מטפס הרים וטייל בקטבים והישראלי הראשון (והיחיד בינתיים) שהעפיל לפסגת האוורסט.

paul_oyster

New member
השתגעתם לגמרי ?!

שאתחיל לפרט מקומות מסוכנים ? OK: מרכז ירושליים, השוק בנתניה, דרום תל-אביב, מסעדות בחיפה, מעבורות חלל... סיני ? מסוכנת ?! כמה נרצחו שם מאז המטורף בראס-בורקה ? וכמה פה ?

גידי42

New member
הרשה לי לחלוק עליך

כל המקומות שהזכרתה (למעט אולי החלל וגם זה לא בטוח) הם מקומות בתחומי המדינה ואין לנו ברירה. הם חלק מהמציאות העגומה שלנו ואנחנו צריכים לחיות בה. (לשיטתך גם מגדלי התאומים היו מסוכנים). מה שאי אפשר לאמר על סיני. חוץ מזה ראיתה כבר תרנגולת שרצה לשוחט? למה לתת להם את התענוג? הם שונאים אותנו ואין שום צורך לפרנס אותם. שיתבשלו במיץ של עצמם!!!

paul_oyster

New member
נראה לי שאני במיעוט

אבל דחילק: תרנגולת ושוחט ?! "הם" ?! לעיניין: מה מסוכן בסיני ? הכרישים ? הבדויים ? התיירים הגרמנים ? הסודנים ? ביצה מקולקלת בארוחת הבוקר (אופס, זה דווקא כן...) ?

פינליש

New member
אז בוא אני אומר לך משהו...

סיני זה טוב ויפה. אוחחחח איך אני יודעת... אני שיש לי יותר חתימות של סיני בדרכון מדפים. כל פעם שאני באה לשם !! כל פעם !! אני רואה את השינאה של החיילים במעבר גבול. כמו שכלב מריח פחד... ככה אני מריחה שינאה. ואני עומדת שם שעות, למרות שאני חצי גרמניה אני מבינה טוב מאוד את הערבית עם ההערות שלהם... ובזמן כזה שהכל כל כך מתוח.... נכון שכשמגיעים לחוף עצמו הם מארחים למופת... אבל אתה ראית פעם מה קורה בסיני כשמגיעה משטרה לבדיקה בחוף? יצא לך? אוף בקיצור גדי אמר את הדברים כמו מלך. מ-ל-ך. ואין טעם להוסיף יותר. והכי חשוב? אם לתת פרנסה בזמן כזה... לתת אותה לאנשים שחיים איתנו שהם חלק מאיתנו... נו כלכלת ישראל אתה יודע.

paul_oyster

New member
אני דיברתי על עובדות

לא על תחושות (שהן סוביקטיביות. אני, לדוגמה, אף פעם לא הרחתי שנאה). העובדה הפשוטה שרציתי להעביר היא שבסיני לא מסוכן, זה הכל. עם כל הכבוד לחוש הריח, לכלכלת ישראל ולפטריוטיות הנפלאה המופגנת פה, עדיין עובדתית יותר בטוח בסיני מאשר, למשל, לנהוג בכביש החוף.

פינליש

New member
האמת?

שום מקום הוא לא בטוח. נקודה. הבנתי את הנקודה שלך... אולי יותר ממה שזה "נקרא" אצלי לראשונה. עצוב לי וחסר לי... אבל אני לא סומכת על המקום ועל האנשים. כמו שכל יום בארץ הזאת הוא הימור מאיפה זה יגיע. לא קלה היא לא קלה ארצנו... ובכלל. אגב שנאה אפשר להריח כמעט כמו מנגל ביום העצמאות... או שזה רק אני והסרט שלי.

paul_oyster

New member
חבל

כי את מפסידה סיני נקיה ושקטה יותר ממה שהכרת. לא ברור לי על מי ומה את לא סומכת. ולגבי ריח השנאה, אני מסכים בכל אף. רק ציינתי שלא הרחתי אותה במעבר הגבול מעולם.

פינליש

New member
נו......

בשנה האחרונה אני מפסידה הרבה דברים... מסתבר... יש לי הרגשה שיום אחד יהיה כאן הרבה יותר טוב... הו אז נחזור לשם... געגועיי לסאלח... יישרנו קו
חג אוהב לכולם.

גידי42

New member
כפר נופש חדש בעזה

נברתי בניבכי הסטטיסטיקה וגיליתי לתדהמתי שבחבל עזה כולו, נהרגו פחות אנשים מתחילת האיתיפאדה מאשר באוטובוס אחד בירושלים. לכן בלי היסוס אני ממליץ על כפר נופש חדש שפתחו ממש על קו המים בעזה. האירוח הוא על בסיס "הכל כלול" ויש גם משחקי חברה מדליקים כאלה, כאילו, קליעות למטרה, אמת או חובה ועוד שיגועים מדליקים. המחירים מצחיקים וסימפטיה, החום והאהבה הם הבונוס הנכסף. הרבה יותר בטוח וכייף מנסיעה באוטובוס

syair

New member
חזרתי מסיני

ובכן, קודם כל לעסקי האוכל. יש דגים מצויינים במסעדה ברחוב הראשי איפה שחנויות המזכרות. בוחרים את הדג מהחנות ליד, והם צולים על האש, ובמסעדה השכנה יש עופות גריל שמסתובבים בכניסה למסעדה. למה הגענו בפורום ביקורת מסעדות, לויכוחים פוליטים? זה בדיוק מה ששמעתי בצד הישראלי בטאבה? לא מסוכן שם בסיני? אני עונה לא. אז מישהי מהחוף צועקת לקחתם סיכון רציני, אז אני עונה את לוקחת סיכון שאת פה בחוף עם עוד המון אנשים, וישושבת כמטרה, אז היא אמרה שהיא בארץ שלה, ואין לה ברירה. אז לי יש ברירה, ואני אלך לאיפה שאני רוצה, ומספיק אני מפרנס אנשים במדינה הזו, בכל פעם שאני מוציא שקל (18 אג' מתוכו הולכים למדינה), וזו רק ההתחלה. אם שאר הכסף רבותיי אני אעשה מה שבראש שלי.

למעלה