אוכלת כמו ציפור

אוכלת כמו ציפור

שלום לכל משתתפי הפורום. הפעם יש לי שאלת אוכל. פלפלת שלי בת חמש וחצי, אוכלת כמו ציפור, כלומר לא אוכלת כמעט בכלל. יש מעט דברים שהיא אוהבת לאכול, וגם מהם היא אוכלת בכמויות קטנות בלבד. המשקל שלה הוא 16 וחצי ק"ג. מלבד זאת היא פעילה ותוססת - רק רזה מאוד. מה אפשר לעשות? איך אפשר לשכנע אותה לאכול יותר?

איך את היית בגילה?

הבת שלי בת רבע לשש, שוקלת 17 קילו בהערכה נדיבה מאוד. לא ממש חובבת מגוון באוכל, ויכלה לחיות משניצלים, קציצות ומרק עוף. אם היא פעלתנית ואנרגטית - לא חושבת שאפשר לעשות משהו פרט לבדיקת דם לברזל. לא כתבת מה הגובה שלה, אבל אם תחפשי בגוגל BMI calculators for children תוכלי לקבל הערכה על מידת ה"רזון" שלה.

הלכתי לשאול את אמא שלי ../images/Emo13.gif

היא לא זוכרת כמה בדיוק שקלתי בגן חובה, אבל יודעת לספר שאף פעם לא הייתי בררנית באוכל, ותמיד אכלתי מגוון ובכמויות גדולות. בפנקס מעקב הגדילה שלי כתוב שבכיתה א' (גיל 7) שקלתי 21 ק"ג. בכל אופן הרגעת אותי קצת לגבי הבת שלך. אז הבת שלי היא לא היחידה.

1אילת2

New member
אה, זה מרגיע אותך?

אז בתי בת 6 ושוקלת 13 ק"ג. מה משקלכם יחסית לגובהכם? היא אוכלת את כל אבות המזון? יש ארוחות בהם היא אוכלת יותר? יש סיטואציות בהם היא אוכלת יותר? היא מקבלת ויטמינים? (אפילו "יומי")?

אז ככה

אני ממש "בסדר" מבחינת משקל, אם כי יש כאלה שיטענו שאני רזה. האיש שלי סובל מעודף משקל של כעשרה ק"ג מעל הרצוי לו. מצד שני חמותי מספרת שכילד הוא ממש לא היה אכלן, והיה צריך לרדוף אחריו עם האוכל. מה היא אוכלת? בבוקר קצת קורנפלקס עם חלב, בגן פרוסה עם ממרח שוקולד או חמאה (לא מסיימת את הפרוסה, לא מוכנה שום ממרח אחר, לא אוכלת פירות) אחר כך בבית היא אוכלתרק פשטידת תירס, וסלט אם הוא מורכב מעגבניות ומלפפונים בלבד ללא שום תיבול. היא שמחה לאכול נקניקיות טבעול ופסטרמה, אבל אני לא מרבה לקנות אותם. הרבה פעמים היא אוכלת רק אם מאיימים עליה שלא תקבל את הקינוח (וזה לא משנה שאת הקינוח היא לא תמיד אוכלת). היא לא מקבלת ויטמינים.

1אילת2

New member
חלבונים???

מה עם בשר? או קטניות, אגוזים וכו'? לפחות פרי אחד ביום?

חלבונים יש בפשטידת תירס

לפעמים היא מוכנה לאכול חביתה. כמעט לא אוכלת עוף או דגים (לפעמים ביס או שנים, לא באופן קבוע). נדיר שהיא אוכלת פירות, וגם זה רק אם אני פורסת ומקלפת במיוחד, ואם זה פרי שאני רוצה לאכול.

למעלה