אוכלת הכל! (טריגר)

אוכלת הכל! (טריגר)

ביום שני הקרוב אני מתאשפזת...
בינתיים, בשבועיים האחרונים נכנסתי למן אטרף שכזה של אכילה. יש מן תקליט שמתנגן לי כל הזמן בראש שאומר לי: ״טוב, גמככה אני אוטוטו מתאשפזת, וגם ככה יעלו אותי במשקל, אז אני בעצם יכולה עכשיו לאכול מה שאני רוצה, כמה שאני רוצה, כי מה זה משנה אם אני אשמין עכשיו או אחר-כך?״
וזה גורם לי לאכול ... הרבה קלוריות. כמו בנאדם רגיל, ואפילו יותר. וכל הקלוריות והאכילה מתרכזים בעיקר בשעות הלילה, ואני ממש שונאת את זה. שונאת לאכול בלילה! זה מרגיש לי כמו אכילה חסרת שליטה. אכילה ברברית של דחפים ויצרים. אכילה ש״שוברת ורומסת״ יום שלם של אכילה מאוזנת (כביכול.) ובסופו של יום גורמת לי לאכול כמות קלורית שמעלה אותי במשקל...!
ובאמת עליתי במשקל! בשבועיים-שלושה האחרונים עליתי במשקל. די הבה, די מפחיד, אבל זה בקצב שבעצם היו מעלים אותי אילו הייתי עכשיו באישפוז...
ו... אני תוהה לעצמי... אם האשפוז הזה עדיין נחוץ?
ואני גם עונה לעצמי; ברור שכן!!!
עם הניסיונות לצמצם במהלך היום ועם האכילה המופרזת בשעות הלילה, בוודאי שיש פה בעיה!! ואני עדיין בתת משקל, ואני עדיין מחשבת כל מה שנכנס לי לפה, ואני עדיין צריכה תמיכה בכל הדרך למעלה למשקל תקין.
מי יודע מה יקרה לי אחרי החגים אם לא אכנס למסגרת בריאה? אם אני לא אצליח לעמוד בפיתוי ואדרדר את כל מה שעליתי? ״אכפר״ על ה״חטאים״?...
ועכשיו אני כותבת פה וכואבת לי הבטן כי בדיוק אכלתי הרבה. והבטן כואבת, אבל אני עדיין רעבה. מרגישה רעב בלתי מוסבר. חור בבטן. תחושה מתסכלת. רוצה להרגיש אוכל בפה. ללעוס, לבלוע משהו. מתאפקת. יודעת שזה סתם יגרום לי להרגיש לא טוב. אני אעסיק את עצמי בצורה בריאה יותר.
אולי אלך לישון? אבל הבטן כמו מערבל בטון.

TinaBa

New member
אני מאוד מבינה למה

עולות עכשיו שאלות לגבי הנחיצות של אשפוז כשאת אוכלת "כמו בנאדם רגיל", אבל בנאדם "רגיל" לא עסוק כל הזמן במחשבות על אוכל ועל קלוריות, לא עסוק כל הזמן בצמצומים במהלך היום ולא מוצא את עצמו רעב באופן כמעט בלתי נשלט בלילה.
הרעב הזה הוא תגובה בריאה ונורמלית של גוף מורעב, וזה רק מעיד על כך שאת זקוקה לעזרה.
מותר להתאשפז גם כשאוכלים "הרבה" ואפילו במשקל "תקין", כל עוד יש מצוקה סביב אוכל או אכילה שמתקשים להתמודד איתה לבד.
(אני נכנסתי לאשפוז במשקל תקין לחלוטין, ועם תפריט מספק מבחינה קלורית... וכן, האשפוז שלי היה הכרחי)
הימים שלפני האשפוז קשים ומלאי שאלות. יש רק מעטים כאלה עד יום שני. אנחנו איתך עד אז וגם אחרי.

ממש תודה!

אני באמת ממש מתפלשת בתוך עצמי במליוני שאלות בנוגע לאישפוז... זה כלכך מוזר לי, מפחיד לי... ובגלל שזה כלכך מפחיד אני באמת מבינה למה זה כלכך נחוץ! כי הפחד מגיע מהמחשבה על עליה במשקל! וזה בעצם מוכיח כמה אני צריכה את האשפו כדי להבריא!!
באמת תודה על התמיכה, והתגובה שלך קצת הורידה לי אבן מהלב :)

TinaBa

New member
שמחה לשמוע שזה קצת עוזר

השאלות והקשיים בנוגע לאשפוז לא ייגמרו ביום שני, ואפילו יש סיכוי שהם יתגברו בימים הראשונים של האשפוז.
אחד מהדברים שהופכים את השהייה שם לכל כך מורכבת היא שתמיד אפשר לעזוב, ותמיד יש איזה קול פנימי שדוחף לעשות את זה... ה-48 שעות הראשונות קשות במיוחד, אבל גם נגיד השבועיים-שלושה הראשונים בכלל לא קלים. בתקופה הזאת הקולות החולים צועקים בתוך הראש, והקולות הבריאים מתקשים להישמע...
אני ממליצה לך בתקופה הזאת להיעזר כמה שאת יכולה- אולי למצוא מישהו בצוות שנוח לך לפנות אליו, אולי אחת הבנות, אולי להמשיך לכתוב כאן... ואולי לכתוב לעצמך מכתב עם סיבות שבגללן את מאשפזת את עצמך ומה את מקווה שתרוויחי שם...
&nbsp
יכולה להיות מציאות גם ללא חישובי קלוריות אובססיבים/ צמצומים/אכילה בלתי נשלטת/פגיעה עצמית/..../... ואפילו יכול להיות טוב :) יום שני זה צעד חשוב בדרך לשם.
&nbsp
חיבוק

את מהדימה!

את לא מבינה כמה המילים שאמרת חשובות לי! מקווה שאמשיך לכתוב פה ושבע״ה אצליח להתמודד ולא אברח משם... (אני חושבת שבאיזשהו מקום המחשבה של לברוח משם כמו עכברוש מבוהל מפחידה אותי יותר מאשר המחשבה על האשפוז עצמו...)
ועוד משהו שמאוד מפחיד אותי זה שאפגוש שם בנות חולות שיגרמו לי שוב לחזור לסימפטומים שכבר נפטרתי מהם :0
ואני באמת כלכך מנסה לדמיין עולם חופשי שבו לא יהיה לי אכפת מה אני אוכלת...! זה יהיה עולם אחחחחר לגמרי! ^~^
מאחלת לכולנו להגיע לעולם הנפלא הזה, כבר מהחג המתקרב! חג שמח!! 3>

TinaBa

New member
אשמח להמשיך לקרוא אותך מתי וכמה שיתאים.

הפחד לברוח הוא חשוב. רוצה לספר מה מפחיד בלברוח משם?
המפגש עם בנות חולות אחרות יכול לקחת אותך להרבה כיוונים- חלקם אפילו יכולים להיות טובים. לפעמים אפשר בייתר קלות לראות דרך אחרות עד כמה המחלה הזאת מעוותת הכל... וגם, אני לדוגמא פגשתי שם בנות/נשים/חברות נפלאות שנאבקו גם הן במחלה שלהן ויכולנו לתמוך זו בזו. אז לפעמים המפגש הזה דווקא מוביל להרבה טוב הדדי.
&nbsp
רוצה לכתוב על העולם החופשי הזה? איך היית רוצה שהוא יהיה? מה יהיה בו אחרת? ומה בכל זאת היית רוצה שיישאר בו אותו דבר?
&nbsp
חג שמח :)

אם ״אפרוש״ מהאשפוז,

זה יהיה סוג של סירוב להחלים! שזה נוראי מבחינתי! אני מפחדת לפחד.... אם אפחד ואברח אני עלולה ליפול שוב :(
ואני אפספס את ההזדמנות של ה״מקפצה״ האדירה להחלמה! להקדיש שלושה חודשים שבהם אני אחסל את כל הסימפטומים/המחשבות החולות וארכוש הרגלים בריאים וכלים לחיים ואברר עם עצמי לעומק איך ולמה כח זה התחיל בכלל... והכל בגלל פחד מטופש מעליה מטופשת במשקל מטופש!!!
ואני באמת מקווה שאפגוש שם רק בנות שבאמת רוצות להחלים. ככה נוכל לתמוך אחת בשנייה כמו שאמרת! אני מניחה שרוב הבנות דם יהיו כאלה, הרינאף אחד לא מכריח אותן להיות שם והן מבינות את החשיבות של זה... אבל בכ״ז ._.
אם אני אשמע שם כלמני שיטות חולות או מחשבות חולות שייאמרו בקול, אני מפחדת שהן יידבקו בי וילכו איתי הלאה. הקול החולה ײודע לתפוס אותנו כשאנחנו חלשות, והוא משתמש במידע ששמענו כדי לגרום לנו נזקים!

העולם הזה... הוא יהיה אופטימי, שמח. כמו פעם, שאוכל לא היה בעיה שצריך לפתור, אלא חבר טוב שנותן שמחה ואנרגיה לחיים! שבזכותו אני יכולה לממש את האני האמיתי שלי! אוכל היה סיבה למסיבה, אוכל זה בית, זה מסעדה טובה עם חברות, זה על-האש עם המשפחה, זה לבשל לחג, וזה גם סתם ארוחת ערב עלובה אך מנחמת מול הטלויזיה אחרי יום מתיש. אני ממש זוכרת איך פעם הייתי רצה בדילוגים לכל מקום שידעתי שיש שם משהו טעים שאני אוהבת...! לא חייתי בפחד ובחישוב אובססיבי ובצמצום, ובכל מה שההפרעה הזו גורמת בעצם... ברגע שאשתחרר מכל אלה (וכמובן אחזור להיות בריאה מבחינה גופנית, עם כח בשרירים, ומחזור תקין וכו) אני אוכל להשקיע את האנרגיה שלי בדברים החשובים באמת של החיים! ויהיו לי בעיות רגילות, וקשיים רגילים אבל יהיה לי כח להתמודד איתם!

בחג ממש הצלחתי לגעת בחופש הזה!! מכיוון שלא הייתה לי שום דרך לרשום ולחשב את מה שאני אוכלת (אני דתיה), ובגלל שידעתי שבכל אופן אני הולכת לעלות במשקל באשפוז אז למה למנוע מעצמי את מטעמי החג, אכלתי באמת באמת כמו בנאדם רגילל!!!! (כמעט... אבל קרוב ממש!!!) וכלכך כיף לי ולא מובן מאליו ובא לי לבכות מאושר!!
קצת כבד לי בבטן וזו לא התחושה הכי נעימה, אבל זה זניח מבחינתי.
איך עבר עליכן החג?

TinaBa

New member
היי יקרה

אז זה כבר מחר.... אני בטוחה שהבטן מתהפכת והמחשבות מתרוצצות לכל הכיוונים.
מזכירה לך שהימים הראשונים קשים, אבל הם עוברים. אחרי ההסתגלות הראשונית הרבה דברים שבהתחלה נראים בלתי אפשריים הופכים לשגרה. שולחת חיזוק וחיבוק.
וממליצה לך לשמור את מה שכתבת פה נגיש. יש שם הרבה חלקים בריאים שלך ששואפים להרגיש טוב. יהיה טוב להזכיר לעצמך אותם מידי פעם.
&nbsp
תכתבי לנו משם אם תצטרכי?

ברווווווור שאכתוב ואעדכן! ^^

ואני באמת לא מצליחה לגרור את עצמי למיטה... יותר מדי מחשבות רצות לי בראש... חח...
אני מנסה להישאר אופטימית, לקוות לטוב... אני אנסה לקחת את ה״קשיים״ ולהפוך אותם ל״אתגרים״. קראתי פה רשימה של דברים שמומלץ לקחת לאשפוז (עזר לי מאוד!) ומילאתי מזוודה ענקייייית... כאילו מינימום אני נוסעת לשנתיים לחו״ל חחח...
אני קצת מנסה להסתכל על זה בתור... חוויה... חוויה מאתגרת... סוג של חופשה מהעיסוק באוכל. חופשה מההפרעה. ניתן לאחרים את השליטה על מה ייכנס לי לפה לזמן-מה. מקווה שזה לא יחרפן לי את הצורה חח... אבל שוב, זה יהיה אחד ה״אתגרים״ שאצטרך להתמודד איתם...
(חחח מה זו האופטימיות הבריאה והמלבבת הזו? נראלי אני האנורקסית הכי נוחה לגידול בעולם חחחח....)
נראלי שאני אפילו קצת מתרגשת... זה מרגש, לא? להיות חופשי. חופשי אבל כלוא. חופשי בכפייה חח..
וגם כשזה מונח לפני בתור אתגר, זה הרבה יותר מסקרן ומפתה לעבור את זה.
כשמשנים את הנוסח מ״רק לא לפחד מהאוכל״, ״רק לא לפחד מהעליה במשקל״, ל: ״בואו נראה אם אני אצליח לאכול הכל״, ו״אני אוכיח שאני יכולה לעלות במשקל ועדיין לחייך״, זה משנה לגמרי את התמונה...
יהיה טוב .אעדכן מחר בע״ה.
ואם אני אברח אתם תהיו הראשונים לדעת XD
(חחח נראלי שרק בשביל למנוע מעצמי את הפאדיחה שבבריחה אני אשאר שם עד הסוף...)

levshavur

New member
בהצלחה!!!

סמיילי שלום,
שיהיה בהצלחה עם הכניסה לאשפוז!!!
תמיד משהו חדש ולא מוכר מרגיש מפחיד...הזמן עד שמתרגלים למקום החדש ולכללים הנהוגים בו הוא לא קל...
אני יכולה להגיד לך שהמקום הזה של חיים ללא הפרעה הוא מקום נהדר! הוא מקום של חופש רגשי ושלווה פנימית...
זה לא אומר שאין אף פעם קשיים - אבל יש כלים בריאים להתמודד אתם...
אז נכון, מחכה לך דרך לעבור בשביל להגיע למקום הזה - אבל זו דרך ששווה להתאמץ בשבילה! כי מה שאת 'מרוויחה' הוא הרבה יותר טוב ושווה מההפרעה הזאת...
לבשה.

למעלה