אוי

אוי

סיימתי עכשיו את העונה החמישית של אנג'ל. סיימתי את הוורס. זהו זה. אוי. בשעות האחרונות כל מה שעשיתי היה להסתובב בבית ולהסביר לאנשים שווסלי מת ושזה לא יכול להיות ושהסוף הוא באמת מושלם כי בניגוד לסוף של באפי הוא לא "מושלם" חלק מהגיבורים בגדו בעקרונות שלהם, המון אנשים שהיו צריכים לחיות (לינדזי, וסלי, פרד) מתו. זה לא סוף מהסוג שבו עולה חיוך על הפנים של אנג'ל והוא יודע שהוא ניצח את הרעים אלא הסוף שבו כולם מתייצבים מול משהו ויודעים שהם יפסידו ודווקא שם מסיימים. אכן: אוי. אהבתי את העונה הזאת מאוד, אולי בגלל שלא ציפיתי להרבה מאנג'ל וראיתי אותה רק כהדי להשלים את מה שכבר התחלתי, כי מבחנתי הסיום האמיתי לעולם הזה הוא הסיום של באפי. אבל משהו בעונה החמישית תפס אותי וכל פרק היה ארבעים ומשהו דקות של כיף ועצב והתרגשות. ג'וס בדיוק כמו שאני אוהבהת אותו. עכשיו כשסיימתי לכתוב את מה שאני כנרראה לא אפסיק למלמל בימים הקרובים יש לי שאלה דווקא לגבסי הקומיקס: יש סדר מסוים שבו צריך לקרוא את החוברות של באפי ואנג'ל במקביל כמו בסדרות? או שזה לא כזה משנה וכל סדרה היא לעצמה בלי קשר לאחרת? כמה חוברות כבר יצאו בכל אחת מהסדרות? נ.ב: כי אני חייבת פרד!!! :( :( :( וסלי!!! :( :( :( לינדזי!!! :( :( :(

tsou

New member
גמילה

אישית אחרי שהגעתי לתקליטור האחרון של אנג'ל זינקתי מייד לסדרת "פרופיט" כדי לקבל עוד קצת גרינבלדט (היות ואת פיירפליי של ג'וש כבר ראיתי קודם..)

nick at noon

New member
אני כל כך מסכים

הסיום של אנג'ל היה מושלם. מעבר לכל מה שציינת האם יש משהו יותר מושלם מאילירייה? לגבי הקומיקס אין שום קשר בין הקומיקס של באפי לקומיקס של אנג'ל. לבאפי כבר יצאו 9 חוברות (את חמשת הראשונות אפשר להשיג באוגדן), לאנג'ל יצאה בנתיים רק חוברת אחת. ואגב, אם לא ראית פיירפלי אז עכשיו הזמן.

Fuhrer

New member
אם אני לא טועה הקומיקס של באפי 8 מתרחש במקביל

לעונה 5 של אנג'ל לא?

nick at noon

New member
לא נראה לי ../images/Emo58.gif לפרק 1 של עונה 8.

זה לא ממש ברור אבל נראה לי שעלילת הקומיקס מתרחשת בערך שנה אחרי סיום עונה 7. זה מה שנראה לי הגיוני גם לפי גודל השינוי שחל בחיים של הסקובים וגם מתאים לזה שנאמר שדון כבר אמורה להיות באוניברסיטה. עלילת עונה 5 של אנג'ל מתחילה רק איזה שבועיים אחרי סיום עונה 7 של באפי ולא נראה לי שנמשכת אפילו שנה. בכל מקרה לא נראה לי שזה משנה כי לא נראה הגיוני שיהיה קשר בין העלילות כששתי הסדרות נוצרות בשתי חברות קומיקס שונות.

dorbr

New member
סדר כרונולוגי ../images/Emo58.gif

נכון שדון יוצרת בעיה אבל שנה שלמה היא גם בעיתית כי הצבא עדיין חוקר את סאנידייל ואמי ווורן שרדו שם. עונה שמונה ללא ספק לא באה מיד אחרי 7 בגלל שהם כבר הצליחו ליצור סדר בכל הכאוס שנוצר עם הקוטלות (היררכיה, מוקדי כוח, מרכזי גיוס) אבל בסוף עונה 5 של אנג'ל ה"מלחמה הגדולה" מתחילה וזה נראה מוזר שלא יזכירו את זה. אני חושב שמדובר ב3-4 חודשים אחרי עונה 7 והקטע עם דון פשוט לא ברור.

nick at noon

New member
לא כל כך מוזר שלא יזכירו

בעונה 4 של אנג'ל כל לוס אנג'לס כוסתה בחשכה לכמה ימים (אולי יותר משבוע אפילו) ופיית' בעצם הייתה שם ובכל זאת הצליחו להתעלם מזה לחלוטין בסאנידייל. אומנם דברים שמתרחשים בבאפי ובאנג'ל מתרחשים באותו עולם אבל יש הרבה התעלמות ובעיקר התעלמות מצד אנשי סאנידייל בכל מה שקורה לאנג'ל (פחות בכיוון ההפוך - כשג'ויס מתה, אנג'ל בא לבקר, כשבאפי מתה אנג'ל נכנס לדיכאון, כשהייתה אפוקליפסה אנג'ל בא עם תיליון. לעומת זאת אנג'ל קבור בים שלושה חודשים ולא נראה כאילו זה מזיז לבאפי).

Insulted

New member
מתישהו במהלך חיי

נודע לי שהעונה השמינית של באפי היא לא אחריי העונה השביעית, אלא שנה אחריי. כלומר עונה שמינית של באפי מקבילה לעונה השישית של אנג'ל. זה מה שאני שמעתי, בכל אופן.

כם יש משהו יותר מושלם ממנה

פרד!!

s o r t e r

New member
גם אני סיימתי לא מזמן את אנגל

אפילו כתבתי כמה חוות דעת במהלך הדרך (תחת השם הקודם שלי h i g h l a n d e r) גם אני הסתובבתי די הרבה זמן עם ההרגשה שזה סוף מזופת שמשאיר אותך תקוע עם טעם של עוד כשאתה יודע שאין עוד... העונה האחרונה הייתה הכי טובה לדעתי (למרות שלא התחברתי לסדרה הזאת כמו לבאפי) כל פרק בפני עצמו הוא עולם ומלואו. דואגים במהלך הדרך לסגור המון קצוות ככה שכל הזמן יש את ההרגשה שבסוף הכל יסגר באופן הרמטי. אבל זה לא. למרות שההגיון וגם הדמויות עצמם מדברות בבירור על כך שאף אחד לא ישרוד בסוף. עדיין לא מראים לנו את הסוף. אין שום דרך הגיונית שהם יצאו מההתמודדות הזו בחיים. (ובכל זאת יש עונה נוספת בקומיקס, אז כנראה שיש תקווה) אז חסרה הנקודה בסוף. היא איננה, פשוט מפסיקים את המשפט באמצע וזהו, מפה השלם את החסר בעצמך. עדיין קשה לי עם הקטע שאנגל לא מקבל הכרה על כך שלמרות הכל הוא עדיין בצד של הטובים, למרות שכל הטובים חושבים שהוא לא. קשה לי עם העובדה שבאפי לא הגיעה להגיע שלום (חסרה הסגירה - כבר אמרתי) ובפעמיים שרואים אותה לא באמת רואים אותה (בחלום של אנגל ובאיטליה) אהבתי את ההצצה לעתיד של באפי (אחרי עונה 7 שלה). המועצה מוקמת שוב, עשרות קוטלות עובדות בצד של הטובים. באפי יוצאת לחופש.

dorbr

New member
באפי באיטליה ../images/Emo58.gif

עד כמה שאני הבנתי הבאפי שבאיטליה היא לא האמיתית אלא מטרה שמאפשרת לבאפי להסתובב באופן יותר חופשי ולכן לא ראינו אותה (כמו הכפילה מ 8X05).

s o r t e r

New member
לא קראתי אף קומיקס

אז מבחינתי כרגע העלילות נגמרות בסוף הסדרות, ולכן אני מאמין לאנדרו שמספר שבאפי יצאה עם הערפד ההוא שאני לא זוכר את שמו. גם בתחילת העונה כשספייק חוזר אנגל מספר לו שבאפי נסעה לאירופה לחופש. אז 1+1=2 בכל אופן מה שהתכוונתי זה שלא נתנו לנו להנות מקרוס אובר אחרון שבו באפי (האמיתית) תגיע להפרד מאיתנו הצופים.

מזופת?

בדיוק להיפך. אני חושבת שזה סוף מושלם לסדרה דווקא בגלל שהוא נגמר ככה "באמצע" בלי סוף סופי, בלי משהו דרמטי שידיד שזה הסוף. הקטע של ההכרה זה חלק מהסדרה בגלל שאני חושבתשבכוונה הם לא סיימו את זה כמו באפי שכל אחת מהדמויות מוצאת פחות או יותר את המקום שלה, כי אנג'ל זו לא סדרה כזאת ובהרבה מובנים היא היתה אכזרית יותר לדמויות שלה (וגם לצופים...) מבאפי. לגבי קרוסאובר: באפי היתה פחות חלק מאנג'ל משאנג'ל היה בבאפי, בעצם מאז העונה הראשונה לא רואים אותה שם (ולא ראש בלונדיני צבוע לא נחשב בעיני באפי) וזה משרת לפי דעתי מטרה מסוימת (גם אם זה נעשה בגלל אילוצים) מאז שאנג'ל עזב את סאנידייל באפי היא משהו מאוד רחוק בשבילו.

למעלה