אוי

FooK MI

New member
הערות מספר.

א. אין לי בעיה עם שילוב של פוליטיקה במוזיקה, או בכל יצירה שהיא. אפשר להתווכח האם אמנות היא כלי לשיקוף המציאות או כלי לשנותה, אבל בשני המקרים אני חושב שאם כבר, הפרדה מאולצת בין הדעות שלך לבין האמנות שאתה יוצר היא השגיאה האמיתית שאמן יכול לעשות. אם עכשיו היא מעוניינת להעביר ביקורת, בכיף; אבל אפשר לעשות את זה גם עם מילים/לחנים/עיבודים קצת פחות בנאליים. כואבת? בתור האדם שנאבק למען כבודו של הרמיקס של פרופשונל ווידו, לא אליי צריך לבוא עם הטיעונים על אוי-טורי-בובו-כבר-לא-חותכת.
ב. ADP הוא [ונראה לי שצריך להדגיש את זה - לדעתי, כמו כל דבר שנאמר כאן] אלבום משעמם, שגרתי ומונוטוני. יש בו כמה הברקות אבל אני לא מסוגל להאזין לו כמקשה אחת. אקדים תרופה למכה: יכול להיות שלא האזנתי לו מספיק ואני ממהר לשפוט אותו, אבל לדעתי כבר נתתי לו מספיק הזדמנויות ו, לא, הוא לא אלבום טוב. לא אגיד שהוא לא טורי כי הגבול בין 'אופייני' ל'צפוי' דק מדי ודווקא אלבום שנשמע כמו מחזור של LE היה קונספט אפילו פחות מוצלח. אם אמן מעוניין לנסות דברים חדשים - בכיף, אבל זו לא מוזיקה אקספירימנטלית [לא שלכזו אני בד"כ מאזין, אבל זה לא העניין], אלא ההפך. במקום להעז ולנסות משהו חדש היא הוציאה דיסק שנשמע כמו בי-סייד אבוד של פיונה אפל, ביום רע. כלומר: משעמם. ג. אני לא חושש לעשות פרודיה מעצמי, נראה לי שזה הסיכון שאתה לוקח באמירת הדעה שלך, וזה מוביל אותי לכך שגם אם ADP הוא אלבום נוראי בעיניי, אני שולח ח"ח רציני לטורי על כך שהיא דבקה במה שהיא מוצאת לנכון, מוציאה כסינגלים את השירים שהיא מעוניינת לקדם ולא את אלה שבהכרח יתפסו, לא נוטשת את קונספט הדמויות שהיא אימצה, ובעקרון עומדת מאחורי הדברים שלה והאמונות/עקרונות/מה-שזה-לא-יהיה שהיא מציבה לעצמה. ד. פלורליזם הוא ברכה. בטורי יש מספיק מקום לחמש נפשות, בפורום יש מספיק מקום לשתי דעות. אם בא לנו על דיון רציני ולא על משהו ציני ומשועשע, יש דרך נעימה יותר לעשות את זה.
ה. טבעי שיומיים אחרי ההופעה כולם עוד יהיו בהיי, אבל, באמת, צריך להתחיל לחפש קישורים לגבי הדעות שלכם על האלבום לפני פחות מחודש? לגיטימי לשנות את דעתך, לי לקח זמן להתרגל ל-FTCH, למשל, ועכשיו הוא האהוב עליי אחרי BFP, אבל הקפיצה המטורפת הזו מ"אוף, ADP" ל"אה, הוא בסדר, אבל לא כל כך טורי, והוא מהנה, אבל לא משאיר משקעים, והוא לא בדיוק הטעם שלי, אבל הוא לא רע" זה פשוט אוסף התנסחויות פוליטיקלי-קורקט. וזה אופייני לפוסט-הופעה, ואם אנשים באמת שינו כך את דעתם כי הם האזינו לאלבום ופתאום הוא נשמע כמו משהו אחר לחלוטין, אז אחלה. אבל יש לי הרגשה שזה לא בדיוק ככה אצל כולם, וזה שההופעה הייתה נהדרת וטורי הייתה מקסימה לא אומר שפתאום צלילים אחרים בוקעים מהמערכת כשמשמיעים אותו בה.

TomeRatz

New member
אני השוויתי

אני השוויתי את האלבום הזה לאלבום הכי טוב אחרי BFP. כשהאהוב עליי הוא FTCH. אבל זה טעמי, לא התנסחתי נגד האלבום הזה כלל. לדעתי גם Programmable Soda הוא ברמה של Mr. Zebra ומאי תעיף לי סטירה תיכף :)

shiray

New member
לא לא לא!

וואי זה אחד הדברים הכי עצובים שאפשר לשמוע, בעיקר אחרי ההופעה הזאת! די נו, אין מצב שזו תהיה הפעם האחרונה שלה כאן. אני די בטוחה שלפני שהיא קלטה שהיא מכונית קלאסית, היא גם חשבה איך זה יהי להופיע ככה בגיל 40+, והיא עדיין עושה את זה יותר מדהים מכל בנאדם, לא משנה באיזה גיל! ויאללה טאש כולה בת 7- ייקח לה עוד המוןןןןן זמן עד שהיא תהיה סבתא

ואגב

מישהו העלה את זה לפני שבוע ומשהו, זה לא כל כך חדש/ בעקבות ההופעה בארץ.

Arel Frank

New member
שמעתי על הנושא הזה

בזמן שחיכינו שטורי תצא למי אנד גריט. והאמת - לא ממש נראה לי. טורי היא יותר זמרת של הופעות מאשר זמרת של אלבומים. אף שיר באף אלבום לא משתווה לאיך שהיא גורמת לו להשמע בהופעה וזו הגדולה שלה כזמרת. זה שלא יהיה סיבוב עולמי גדול נוסף יכול להיות די הגיוני, בכל זאת 44, בכל זאת ילדה בת 6 וחצי ובכל זאת זוגיות שאולי לא רוצה להתקיים יותר במטוסים. אבל זה לא אומר לא להופיע ולא אומר לא לצאת למיני טורס כאלה, פעם כמה מדינות באירופה ואז חודש אחרי אוסטרליה ולאחר מכן משהו ואחריו עוד משהו וכו וכו... בתכלס, אין מצב שהיא לא מופיעה יותר..

noosh

New member
כן, זה מה שאני חשבתי

לא לצאת לסיבוב בינלאומי של שנה, אלא פשוט... להופיע מדי פעם, כל פעם במקום אחר. הלוואי, אולי זה אומר שהיא תחזור לכאן שוב

boy for pele

New member
היא כבר לא תפרוש בשיא, כי היא מעבר לשיא

אבל אני גם לא חושב שאמן צריך לפרוש בשיא, הוא צריך לפרוש מספיק זמן לפני שזקנתו מביישת את נעוריו (*שיעול* פרל ג'אם *שיעול*). זה פאתטי לשמוע את פיטר טאונסנד שר בהופעות שלו עכשיו "I wanna die before i get old" בכל אופן, יש עוד סיבה עכשיו לתפוס אותה בכמה שיותר הופעות. מי בא איתי, ולאן?

boy for pele

New member
ושכחתי לכתוב ש...

טורי כמובן עוד מאוד רחוקה מן המצב בו זקנתה מביישת את נעוריה. לא מבחינת החומר החדש שהיא מוציאה, ולא מבחינת היכולת שלה בלייב, כפי שכולנו ראינו ברעננה (אני מזכיר לכם שהיא הגיעה לפה אחרי סיבוב הופעות של חודשיים בהם היא עשתה קרוב ל-40 הופעות)

behappy

New member
../images/Emo45.gif מסכימה מאוד עם כל מה שכתבת

גם לגבי הפרישה בשיא. אף אחד לא באמת פורש בשיא. (תגדירו שיא, הרי אין רק אחד ואין רק נקודת שיא אחת). זה גם לא נכון לעשות את זה כי שיא מסוים מתפקד גם כקרש קפיצה וכאבני בסיס להמשך. טורי שרה במוצ"ש את ווינטר, למשל, לא פחות טוב מבסינגל טורי הראשון ראשון ולא פחות טוב מבטור'ס קודמים שלה. אני חושבת שהיא מסוגלת לשיר אותו ממקום אחר, אולי, ולא פחות מדהים, מהמקום שהיה בה בתקופה קודמת יותר. היכולות הווקאליות, הוירטואוזיות והתיאטרליות שלה בשיאן, היא מסוגלת להחזיק מופע של שעתיים וחצי ורק לגרום לך לרצות לקפוץ לאגם של פארק רעננה עם אבנים במשקל קווין לטיפה הכפרע כשהיא הולכת, היא נפלאה לא פחות היום מאשר הנערה עם הפסנתר והשמלה הלבנה שהיא הייתה לפני איזה 15 שנים. בקיצור, היא עוד פה. וגם אם היא אחרת, היא תשאר אמנית כל חייה, והיא תמשיך ליצור, לא משנה מה ובאיזה היקף, ואני בטוחה שהיא גם תופיע, פשוט לא בכזו אינטנסיביות שהייתה שוחקת כל אחד.

Arel Frank

New member
תגדירו שיא...

הרי אין פה שיא ברור במיוחד, כל הראשונים היו שיא אחד אחרי השני , הנפילה היחידה היתה פחות או יותר (וגם זה לא מדויק) בבי קיפר, ועכשיו אנחנו חווים שיא חדש... לכו תדעו מה יביא האלבום הבא.. אז איזה שיא? איזה אחרי השיא? לא מאמין בזה. בכלל.

shiray

New member
מסכימה לגמרי, וגם אמרתי את זה אתמול

הבעיה הגדולה בשיא זה שפשוט אי אפשר לחזות אותו! זה תמיד רגע שמגלים אותו בדיעבד, אבל חתיכת בדיעבד. (כי שוב, גם אם טיפה יורדים אפשר אח"כ להתרומם למעלה חזרה). כנראה גם בגלל זה היא מפחדת- כי אין לה מושג אם היא תתעלה על איך שהיא עכשיו (וזה הרי ממש קשה!!! אחחח ההופעה....). האמת שנראה לי שפשוט צריך לקוות שהאלבום הבא יבוא לה בקלות, כי נראה לי קצת שזה מה שמקשה עליה- זה שהאלבום האחרון היה לה די קשה לכתיבה והיא ניגנה איזה 835738 שעות עד שהוא הגיע... כל השאר היא רק מספרת איך בלי קשר היא עם קלקול קיבה ומתגלה לה שיר...

boy for pele

New member
אני חושב שהרווחנו שהאלבום הזה יצא לה בקושי

בגלל זה הוא יצא כל כך טוב. זה נכון שמגלים את השיא בדיעבד, וזה עוד סיבה למה אף אחד לא אמור לפרוש בשיא (סליחה על מטאפורת ספורט, אבל ספורטאי לא פורש רגע אחרי שהוא זוכה במדליית זהב באולימפיאדה, הוא חוזר לאולימפיאדה הבאה, ומנסה לזכות בה עוד פעם)

gelrad

New member
לקח לה שנתיים לכתוב אותו...

והיו לה הרבה "מסעות" כדי להביא את השירים...

shiray

New member
שנתיים אצלה זה נפוץ,

אבל היא אמרה שאלו היו שנתיים שהיא הייתה מנגנת איזה 6-8 שעות כדי שהשירים יבואו אליה, והם לא ממש באו... גם אין מה לעשות, זה כנראה קשור לזה שכשיש משהו אישי שעוברים, יותר קל להוציא את זה החוצה (למשל מי אנד א גאן שהיא כתבה באמצע מגרש חניה), גם אם טורי לוקחת את הקולקטיב והמצב בעולם לאישי, זה עדיין לא כמו החוויות שהיא כתבה עליהן פעם...

boy for pele

New member
זה נכון שהאלבום הזה הרבה יותר טוב משלושת הקוד

אבל אתה באמת חושב שהיא תוכל לשחזר את שלושת הראשונים? שלושת הראשונים הם מבחינתי השיא, שלא יחזור. אבל, כמו שאמרתי בפוסט שהגבת לו, אני לא חושב שהיא צריכה לפרוש בגלל זה.

למעלה