אוי ואבוי אסון לאומי 2-גם אלי ישי מתפשר!!

מתכNET

New member
אוי ואבוי אסון לאומי 2-גם אלי ישי מתפשר!!

אלי ישי: "המחלוקת על הנישואים האזרחיים פתירה" "יש פתרונות הלכתיים יצירתיים בנוגע לברית הזוגיות", אמר אלי יו"ר ש"ס ישי לאחר פגישתו עם צוות המו"מ הקואליציוני בליכוד; לגבי חלוקת התיקים הבהיר: "נגיע מהר להבנות - זה לא מה שיפיל את הקואליציה"; בנוסף הזכיר ישי כי "הנושאים החברתיים-כלכליים משמעותיים מאוד" עבור מפלגתו, "המייצגת את השכבות החלשות בחברה"

Element 119

New member
האופי הסחטני של ש"ס נחשף שוב

כשלבני פנתה אליו להרכבת קואליציה לא הייתה לו בעיה להפיל אותה... כנראה שכשאתה יו"ר ש"ס יש לך פריווילגיה להמציא חוקים חדשים בהלכה כשזה משתלם לך... "מייצגים את השכבות החלשות בחברה", כן בטח, את השכבות שבחרו להיות חלשות. רובם לא עובדים ומולידים כל שנה עוד ילד ואחר כך דורשים להגדיל את הקצבאות שיגיעו מהמיסים שלנו...

מתכNET

New member
רוב מצביעי ש"ס משרתים בצבא ועובדים חבל

שאתה לא בודק לפני שאתה מפריח ססמאות מבית מרצ לאוויר זכותה של ש"ס לא לשבת עם ליבני זה לא סחיטה,זו דמוקרטיה.

צול1

New member
הפעם אני לא מסכים איתך

אני לא חושב שצריך להכפיל להם את התקציב, אני חושב שהם הבינו פשוט שהם לא יצליחו להחזיק שתי ציפורים אז הם הסתפקו באחת, משום שאחרת הם לא היו מקבלים שום דבר. מכאן ועד ללכלך על ציבור שלם ולפסול אותו רחוקה הדרך. הרי לא היית רוצה שילכלכו כאן על ערבים או על מזרחים או על אשכנזים. אף ילד לא בוחר להוולד חלש, והשינוי שהחברה הישראלית עוברת מהמון קבוצות בדלניות לחברה מעורבת הוא ארוך ותהליכי. זה בסוף יקרה, אך צריך לגלות סובלנות.

FunkyMonk

New member
יש הבדל בין להיות דתי ללהיות ערבי

קודם כל - אמונה ודת זו בחירה. מי שבוחר להאמין ביציר דמיון שיהנה לו, לא על חשבוני. דבר שני - הדת הינה הגורם המרכזי להרג ולמלחמות. על כן יש להגביל אותה בצורה חמורה. כל אדם אשר מתנגד להרג - עליו להתנגד לדת ולכל מה ששייך לאמונה באלים. הדת היא הגורם לכל הבעיה שיש לנו פה, למקרה שאתה לרגע שכחת את זה.

צול1

New member
סליחה? מה אתה מקשקש?

להגיד שהדת היוותה כגורם מרכזי לרוב המלחמות בעולם זה קשקוש וטעות. היו מלחמות משום שיצר האדם הינה בעלת רצון לכבוש ומשום שאנשים תמיד רצו להחזיק עוד כוח ועוד שליטה בידיים. זה נעשה המון פעמים תוך כדי שימוש בדת אבל זה שטויות, מאחורי זה הסתתרו אירגוני ענק שרצו לשיג בסך הכל עוד כסף לעצמם. אתה יכול לראות את זה היום. היום במקום להשתמש בדת כתירוץ משתמשים בלאומיות כתירוץ, מה ההבדל? חוץ מזה שעל תשכח שהמלחמות במאה ומשהו השנים האחרונות לא היו קשורות בדת בכלל. (את היהודים בשואה השמידו אגב לא משום שהם האמינו בתנך, אלא משום שהאמינו שהם גזע ולאום). אגב, אני מאמין ולא רואה סתירה בזה.

FunkyMonk

New member
כדאי שתדע על מה אתה מדבר

את היהודים השמידו בגלל שהיו גזע ולאום? איזה קשקוש. אני מציע לך להעמיק וללמוד מי המציא את האנטישמיות, מתי ולמה. אני אגלה לך את הסוף - זה הכל הדת. האנטישמיות לא הייתה מתפתחת לתורת הגזע אם מראש היא לא הייתה קיימת. אתה לא מסכים? לגב המאה האחרונה - אתה צודק כמעט לגמרי. אבל אני אמרתי שהדת אחראית לכל המלחמות וההרג? לא. אבל משנת 4500 לפנה"ס ועד שנת 1650, הרוב המוחלט של המלחמות נגרם כתוצאה בהתנגשות של תרבויות ודתות. הדת היא הגורם מספר אחד למוות, וזו עובדה. את ישו צלבו בגלל הדת שלו. להזכיר לך מילניום של חשכה ובורות? זה עובר לך ליד האוזן? להזכיר לך את המהפכה המוסלמית והאימפריה הערבית? זה הכל שטויות? ומה עם כל הרצח ושפיכות הדמים שנערכו בדרום אמריקה בשמם של אלים שונים? הקרבת בתולות? הוצאה להורג של כפרים שלמים? זה לא בגלל הדת, נכון? כשמשה ציווה להרוג את כל העמלקים, זה רק בגלל רצון להרחיב את האימפרייה שלו? או שכשאליהו הוציא להורג בראש חוצות 450 נביאי "שקר" (כי הוא היה ממש נביא אמת), זה היה מתוך דחף אנושי בסיסי, לא? וכשהיהודים עלו לארץ ישראל ופתחו במלחמה כנגד המקומיים, זה היה רק בגלל תחושה לאומית, נכון? אף אחד לא באמת רצה לחיות בארץ ישראל, בגלל שככה אלוהים אמר. סתם התחשק להם להתיישב כאן בלי שום סיבה, והם היו מוכנים למות ולהרוג למען השום סיבה הזו.

צול1

New member
אתה מפספס את הנקודה

כסף ולאומניות עמדו מאחורי כמעט כל דבר בעולם.

ל שכזו

New member
הציבורים שנפגעים בצורה דרסטית

הם בין השאר הילדים*, שאין להם השפעה על המציאות שהם נולדים לתוכה (הם גם נפגעים מהדת, שוין, אתה עדיין מסכים איתי שכילד קטן אתה לא מתחיל להטיל ספק כשמפריטים לך את החיים?) *נו כן, ש"ס לא באמת סוציאליסטית. זה סתם עצבן

ל שכזו

New member
(סוציאליסטית= תדאג לצמצם את הפערים של המוחלשי

בחינוך ובריאות וזה. אם מישהו התכוון להאשים אותי בבולשביקיות של לפנות בוקר שיחסוך לעצמו)

FunkyMonk

New member
להגיד ש"דת זה בסדר" זו תמימות.

זה כמו להגיד ש"פעולה ממוקדת בעזה זה בסדר", כשברור לכולם ש"פעולה ממוקדת" תגרור פעולה לא ממוקדת ו1050 אזרחים הרוגים. בתיאוריה אין שום בעיה עם הדת. הבעיה היא השילוב בין הדת ובין הטיפשות של בני האדם, שבשם האמונות הפרטיות שלהם מוכנים להפריע לחייהם של אחרים.

negative

New member
זה לא חייב להיות ככה...וזה לא לגמרי נכון

יש כאלה שיטענו שגם בשם העדר דת\אלוהים נהרגו המונים - היטלר ושות'.. אתה לא יכול להוכיח שדת מחייבת הרג ושנאה וכו' וכו'.. לפעמים אתה אפילו יכול לטעון הפוך.. מה שכן , השאיפה היא לא לגרום לאנשים להיות אתאיסטים בשביל להשיג שלום \ יחסים טובים בין מדינות ועמים... אלא ליצור דיאלוג בריא ויחס סובלני כלפי דעות שונות ואמונות שונות. אסטרטגית זה הרבה יותר קל ליצור וזה קשור הרבה יותר לשנאה ולהרג מאשר שוני באמונות. זה תקף ד"א גם ללאומים שונים...

FunkyMonk

New member
זה לא מה שאמרתי

קודם כל - אני חייב להזכיר לכולכם, שאם במאה השלישית לספירה, הכנסייה הקתולית לא הייתה ממציאה את המונח "אנטישמיות", גם היטלר לא היה חושב על זה. זה שבסופו של דבר האמונה הדתית התפתחה לאמונה פסואדו-חילונית, לא הופך את תפקידה של הדת בעניין לחסר משמעות. תורת הגזע היא תוצר של הדת ותו לא. דבר שני - לא אמרתי שהדת מחייבת שנאה והרג. בני אדם ככלל, לא מסוגלים לשלוט על הרגשות שלהם, ולכן הביטוי הפיסי הוא הקל ביותר בשבילם. הדת והאמונה ביצירי דמיון, נותנים לדחפים ולרגשות הבלתי נשלטים האלו, לגיטימציה לצאת כלפי חוץ. הרי המוח האנושי מבצע הפרדה מוסרית (אחד מהדברים המבדילים אדם מחיה). אם זה נחוץ שאפעל כנגד הדחפים שלי - אעשה כן. אבל אופיו של האדם נמצא בסתירה לכך. האדם כן רוצה לפעול בצורה הפשוטה ביותר בשבילו (במישור הפיסי). ברגע שהאדם המציא את האלוהים - הוא נתן לעצמו לגיטימציה לפעול כנגד הכוחות המוסריים שלו. כלומר, האדם עכשיו יכול לפעול כאוות נפשו, כל עוד זה מכורח הצרכים של האל. זה מפשט את העיניינים בהרבה - עכשיו לא צריך יותר להתמודד עם ההשלכות והטענות כנגד הביטוי הפיסי.

למעלה